09.12.06
20:07
Отскоро започнах да чувствам болка в лакътя и около него при изпълнението на лицевите опори. Същия проблем имах и през лятото,но отмина от самосебе си за няколко дни,дори и без да почивам. Сега направих няколко дни почивка,но не помогна. Имате ли идея кво да правя? Ако направя по-дълга почивка ме е страх да не почна да спадам
[quote author=“Kevin_Kostner”]Отскоро започнах да чувствам болка в лакътя и около него при изпълнението на лицевите опори. Същия проблем имах и през лятото,но отмина от самосебе си за няколко дни,дори и без да почивам. Сега направих няколко дни почивка,но не помогна. Имате ли идея кво да правя? Ако направя по-дълга почивка ме е страх да не почна да спадам
Първо от почивка до 3 седмици няма да ‘спаднеш’. Дори и да занижиш килограмите си, това няма да бъде мускулна маса. /Освен ако не ядеш изключително неподходяща храна./
Второ, направил ли си 10 минути загрявка на цялото тяло преди да правиш лицеви, или си се метнал просто така на земята?
10.12.06
13:00
Напоследък не правя загрявка,защото правя само лицеви опори почти година и съм привикнал
14.12.06
23:28
Ако правиш тесен хват с дланите под гърдите или нещо друго по-екзотично, отговора е много прост - кълчиш си ставите
15.12.06
09:50
Това е грешка каквото и да правиш загряваи не мисли че като правиш лицеви или набирания примерно неможеш да се контузиш.Ти си загреи 10-15 мин.
Имаш някаква стара контузия ,която не е била излекувана
навремето и сега се обажда отново.Сега трябва сериозно да се замислиш по въпроса и да се лекуваш защото превърне ли се болката в хронична нещата ще станат от зле по-зле .Хич не си помисляй за тренировки докато не
го решиш този наглед малък проблем,защото ще се превърне в голям ,а тогава решението му ще стане много трудно да не кажа невъзможно.На първо време си мажи лакътя,китката и рамото и на двете ръце с някаква мазнина/зехтин,олио или нещо от този род свинска мас,овча лой,мечешка мас и прочие/.Няма да е лошо
да отидеш на банята в Панчарево там водата лекува такива травми.И не на последно място да приложиш лечение с акупунктура или акупресура.zigun
Наистина е добре да починеш докато контузията не отшуми напълно, а и ако не отшумява се консултирай с Чичко доктор.
Не допускай да стане хронична, защото тогава нещата стават наистина зле.
Както и не подценявай загряшката
[quote author=“Kevin_Kostner”]Напоследък не правя загрявка,защото правя само лицеви опори почти година и съм привикнал
Ако беше темати нямаше да е факт... а? :wink:
31.12.06
11:35
Това не го разбрах нещо
А между другото вече минаха няколко седмици и болката почти отшумя. Сега като ги правя я усещам МНОГО слабо,а понякога даже и изобщо. Но се усеща едва след стотната лицева
Това не го разбрах нещо
А между другото вече минаха няколко седмици и болката почти отшумя. Сега като ги правя я усещам МНОГО слабо,а понякога даже и изобщо. Но се усеща едва след стотната лицева
Е толкова ли е трудно за разбиране??
Казваш, че не ти трябва загрявка, защото си бил ‘свикнал’, а в същото време правиш тема и казваш, че те боли. Ако те боли, значи не си ‘свикнал’. Сега разбра ли го?
И НЯМА такова нещо, като свикване. ВИНАГИ има нужда от загрявка.