Дайте съвет !?!

06.12.06
15:12

Здравейте, на 24 съм, 180/70 и се опитвам да кача килограми от доста време, ходя на фитнес - година и малко, и като почнах бях 63 и за много кратко (не знам защо) качих до 70 и от тогава не съм мръднал и не мога да разбера защо? По едно време взимах сурватъчен на БиоТех, после го смесих и с гейнър на БиоТех но след около 2-3 месеца взимане не видях резултат и ги спрях. Кажете какво да взема за да дигна малко ММ, знам че има много такива теми но ви моля да помогнете. Мерси!

Продължителното взимане на някои добавки отслабва ефекта им. Препоръчвам ти пак да минеш на някой суроватъчен протеин и към него вземеш креатин. Обаче си мисля, че твоя проблем е по - вероятно да е в храненето. Има ли нещо такова?

06.12.06
23:54

Какво имаш предвид, ям редовно, мин по 3-4 пъти на ден и се опитвам да наблягам на месо, ориз, яйца ...
Някой ми каза че от Глюкоза също се качвало, верно ли е?

07.12.06
10:56

Memphys, добре е да прочетеш малко повече, има много сайтове с достатъчно информация относно фитнес хранене. Ето основните неща според мен:

3-4 хранения са малко, трябва да хапваш на всеки 2,5 - 3 часа. Всяко хранене трябва да е комбинация от протеинов и въглехидратен източник(освен последното преди лягане, което може да представлява примерно кисело мляко с извара, или кисело мляко с млечно-яйчен протеин)

протеинови източници: суроватъчен протеин, яйца, месо(пилешко,риба, в никакъв случай кремвирш или салам), извара, мляко, сирене - градирани са по важност, добре е да наблягаш на първите три

въглехидратни източници: - овесени ядки, пълнозърнест хляб Бонус(другите само пише, че са пълнозърнести а не са), картофи, кафяв ориз, пълнозърнести макарони, качамак, пшеничен зародиш(това е най-голямата сила:))

И как си измисляш хранене - взимаш една протеинова и една въглехидратна храна като общото хранене трябва да съдържа прибл. 30-40 г протеин, 70-100 въглехидрат(мазнини не ти трябва да гледаш, то си ги има и без това)
Има таблица със хранителните стойности на различните храни на сайта ако не се лъжа.

Примерна диета(грамажите са ориентировъчни):

хр. 1 70г овесени ядки, 30 г пшеничен зародиш, 1 доза суроватъчен протеин, мед и банан за вкус, в една купа заливаш с гореща вода, чакаш да омекнат 5 мин

след 3 часа

хр. 2 пилешка пържола(150г), 150-200 г варени картофи, пълнозърнест хляб 3 - 4 филии

след 3 часа

хр. 3 като хранене 1(идеята е да редуваш сладко със солено ядене, така ще имаш повече апетит)

след 1,5 часа - тренировка, веднага след тренировката много важно 20-30 г сур. протеин смесен с 30-40 г глюкоза, примерно в едно шише и си сипваш вода в залата; друг вариант протеин с банани, мед

хр. 4 като хр 2 само, че на мястото на пил. пържола може да сложиш варени яйца, риба.., на мястото на варени картофи ориз и така

последно хранене преди лягане, кофичка кисело мляко с млечно-яйчен протеин или извара

със всяко хранене чаша вода(не кола, не боза а вода:)), може да вкараш и някой друг плод или зеленчук няма лошо

Ми това е в общи линии, храни се така, тренирай тежко, интензивно, 3 пъти седмично, спи по 8 часа минимум и ще имаш резултат по-бързо отколкото си предполагал. Айде успех:)

07.12.06
21:01

Уау, мерси за изчерпателния отговор, но нали точно за това ви питам за добавките защото не мога да ям точно по тая система, особено кат съм на работа и затова искам да си набавям необходимите виглехидрати и протеини с добавки. Затова ви питам какво да си взема и как да го взимам?

IN

07.12.06
21:39

Браво на butthead за изчерпателния отговор,наистина има доста вярна информация в него....а на автора бих казал да не почва изобщо с фитнес ако не може да яде като хората...тоест няма лошо да почнеш,но не очаквай големи резултати...Минимумът е 4 яденета основни + 1-2 пъти взимане на суроватъчен протеин между тях примерно.

08.12.06
23:22

а тези на сайта аминото ли са? какво е ‘’стерол комлекс на Universal’’ в смисъл протеин ли е, кво е че не съм го чувал?
Значи казваш стерола, креатин, гейнър и течните нали?

10.12.06
13:53

По колко се взимат тея таблетки и с какво да ги комбинирам, с амино ли само???

12.12.06
23:50

Добре, взимам си стерола и тоя комбинирана, и понеже казваш “креатин след тренировка.Креатин глутамин и таурин преди ,и в зависимост от конституциония тип амино и гейнер или протеин” той кат е комбинирна как да го взимам???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1