06.12.06
15:12
Здравейте, на 24 съм, 180/70 и се опитвам да кача килограми от доста време, ходя на фитнес - година и малко, и като почнах бях 63 и за много кратко (не знам защо) качих до 70 и от тогава не съм мръднал и не мога да разбера защо? По едно време взимах сурватъчен на БиоТех, после го смесих и с гейнър на БиоТех но след около 2-3 месеца взимане не видях резултат и ги спрях. Кажете какво да взема за да дигна малко ММ, знам че има много такива теми но ви моля да помогнете. Мерси!
06.12.06
18:14
Продължителното взимане на някои добавки отслабва ефекта им. Препоръчвам ти пак да минеш на някой суроватъчен протеин и към него вземеш креатин. Обаче си мисля, че твоя проблем е по - вероятно да е в храненето. Има ли нещо такова?
Какво имаш предвид, ям редовно, мин по 3-4 пъти на ден и се опитвам да наблягам на месо, ориз, яйца ...
Някой ми каза че от Глюкоза също се качвало, верно ли е?
Memphys, добре е да прочетеш малко повече, има много сайтове с достатъчно информация относно фитнес хранене. Ето основните неща според мен:
3-4 хранения са малко, трябва да хапваш на всеки 2,5 - 3 часа. Всяко хранене трябва да е комбинация от протеинов и въглехидратен източник(освен последното преди лягане, което може да представлява примерно кисело мляко с извара, или кисело мляко с млечно-яйчен протеин)
протеинови източници: суроватъчен протеин, яйца, месо(пилешко,риба, в никакъв случай кремвирш или салам), извара, мляко, сирене - градирани са по важност, добре е да наблягаш на първите три
въглехидратни източници: - овесени ядки, пълнозърнест хляб Бонус(другите само пише, че са пълнозърнести а не са), картофи, кафяв ориз, пълнозърнести макарони, качамак, пшеничен зародиш(това е най-голямата сила:))
И как си измисляш хранене - взимаш една протеинова и една въглехидратна храна като общото хранене трябва да съдържа прибл. 30-40 г протеин, 70-100 въглехидрат(мазнини не ти трябва да гледаш, то си ги има и без това)
Има таблица със хранителните стойности на различните храни на сайта ако не се лъжа.
Примерна диета(грамажите са ориентировъчни):
хр. 1 70г овесени ядки, 30 г пшеничен зародиш, 1 доза суроватъчен протеин, мед и банан за вкус, в една купа заливаш с гореща вода, чакаш да омекнат 5 мин
след 3 часа
хр. 2 пилешка пържола(150г), 150-200 г варени картофи, пълнозърнест хляб 3 - 4 филии
след 3 часа
хр. 3 като хранене 1(идеята е да редуваш сладко със солено ядене, така ще имаш повече апетит)
след 1,5 часа - тренировка, веднага след тренировката много важно 20-30 г сур. протеин смесен с 30-40 г глюкоза, примерно в едно шише и си сипваш вода в залата; друг вариант протеин с банани, мед
хр. 4 като хр 2 само, че на мястото на пил. пържола може да сложиш варени яйца, риба.., на мястото на варени картофи ориз и така
последно хранене преди лягане, кофичка кисело мляко с млечно-яйчен протеин или извара
със всяко хранене чаша вода(не кола, не боза а вода:)), може да вкараш и някой друг плод или зеленчук няма лошо
Ми това е в общи линии, храни се така, тренирай тежко, интензивно, 3 пъти седмично, спи по 8 часа минимум и ще имаш резултат по-бързо отколкото си предполагал. Айде успех:)
Уау, мерси за изчерпателния отговор, но нали точно за това ви питам за добавките защото не мога да ям точно по тая система, особено кат съм на работа и затова искам да си набавям необходимите виглехидрати и протеини с добавки. Затова ви питам какво да си взема и как да го взимам?
07.12.06
21:39
Браво на butthead за изчерпателния отговор,наистина има доста вярна информация в него....а на автора бих казал да не почва изобщо с фитнес ако не може да яде като хората...тоест няма лошо да почнеш,но не очаквай големи резултати...Минимумът е 4 яденета основни + 1-2 пъти взимане на суроватъчен протеин между тях примерно.
а тези на сайта аминото ли са? какво е ‘’стерол комлекс на Universal’’ в смисъл протеин ли е, кво е че не съм го чувал?
Значи казваш стерола, креатин, гейнър и течните нали?
По колко се взимат тея таблетки и с какво да ги комбинирам, с амино ли само???