18.11.06
16:57
Здравейте, бях прекъснал тренировките за около 6 месеца и сега от около 1 месец съм отново в залата. За този месец си възстанових почти работните тежести и размерите треди да прекъсна, но не съм доволен от количеството си подкожна мазнина. Лесно трупам мускулна маса, но никога не съм правил сериозна диета за сваляне. Преди седмица промених храненето си, като сега се състои от около 5-6 хранения дневно. Всяко от тях е от салата(домати, чушки) + около 200 пилешки гърди на фурна. Витамини и минерали вземам сутрин. Добавям някой друг плод през деня като се сетя(портокал или ябълка). За деня се събират около 1000-1200 грама пилешки гърди и около 1 кг зеленчуци. Постоянно съм гладен, но се въздържам докато не дойде време за следващото хранене. Въпросът ми е: Очаква ли се тази диета да подейства върху свалянето на мазнините? Тренировката е:
1 ден: гърди, рамене, трицепси
2 ден: 40 минути кардио + корем
3 ден: гръб и бицепси
4 ден: почивка
5 ден: крака
6 ден: 40 минути кардио + корем
7 ден: почивка
Ще си взема аминокиселини и L-Carnitine ако ще има ефект от тях!
Сега единствените добавки са витамини DoppelHerz. Тежа около 100 кг(ръце 43см, талия 96см, гръб 126см, бедра 68 см, прасци 43 см, ръст 178 см).
Благодаря за отговорите!
18.11.06
18:54
[quote author=“boiler”]Здравейте, бях прекъснал тренировките за около 6 месеца и сега от около 1 месец съм отново в залата. За този месец си възстанових почти работните тежести и размерите треди да прекъсна, но не съм доволен от количеството си подкожна мазнина. Лесно трупам мускулна маса, но никога не съм правил сериозна диета за сваляне. Преди седмица промених храненето си, като сега се състои от около 5-6 хранения дневно. Всяко от тях е от салата(домати, чушки) + около 200 пилешки гърди на фурна. Витамини и минерали вземам сутрин. Добавям някой друг плод през деня като се сетя(портокал или ябълка). За деня се събират около 1000-1200 грама пилешки гърди и около 1 кг зеленчуци. Постоянно съм гладен, но се въздържам докато не дойде време за следващото хранене. Въпросът ми е: Очаква ли се тази диета да подейства върху свалянето на мазнините? Тренировката е:
Сега единствените добавки са витамини DoppelHerz. Тежа около 100 кг(ръце 43см, талия 96см, гръб 126см, бедра 68 см, прасци 43 см, ръст 178 см).
Благодаря за отговорите!
На закуска вкарай въглехидрат, овесени ядки са перфектния вариант. Не е добре да изключваш съвсем въглехидратите. Все пак тялото ти има нужда от тях. Калориите ти са много малко, нищо чудно, че ходиш гладен. Вземи малко разнообрази менюто си- вкарай риба, ядки. Прави кардио и след силова тренировка, защото тогава гориш директно мазнини.
[quote author=“fitday”][quote author=“boiler”]Здравейте, бях прекъснал тренировките за около 6 месеца и сега от около 1 месец съм отново в залата. За този месец си възстанових почти работните тежести и размерите треди да прекъсна, но не съм доволен от количеството си подкожна мазнина. Лесно трупам мускулна маса, но никога не съм правил сериозна диета за сваляне. Преди седмица промених храненето си, като сега се състои от около 5-6 хранения дневно. Всяко от тях е от салата(домати, чушки) + около 200 пилешки гърди на фурна. Витамини и минерали вземам сутрин. Добавям някой друг плод през деня като се сетя(портокал или ябълка). За деня се събират около 1000-1200 грама пилешки гърди и около 1 кг зеленчуци. Постоянно съм гладен, но се въздържам докато не дойде време за следващото хранене. Въпросът ми е: Очаква ли се тази диета да подейства върху свалянето на мазнините? Тренировката е:
Благодаря за отговорите!
На закуска вкарай въглехидрат, овесени ядки са перфектния вариант. Не е добре да изключваш съвсем въглехидратите. Все пак тялото ти има нужда от тях. Калориите ти са много малко, нищо чудно, че ходиш гладен. Вземи малко разнообрази менюто си- вкарай риба, ядки. Прави кардио и след силова тренировка, защото тогава гориш директно мазнини.
Това е кетонна диета,не НВД :)
Затова го кара само на месо и зеленчуци...
18.11.06
21:38
[quote author=“djpetko”][quote author=“fitday”][quote author=“boiler”]Здравейте, бях прекъснал тренировките за около 6 месеца и сега от около 1 месец съм отново в залата. За този месец си възстанових почти работните тежести и размерите треди да прекъсна, но не съм доволен от количеството си подкожна мазнина. Лесно трупам мускулна маса, но никога не съм правил сериозна диета за сваляне. Преди седмица промених храненето си, като сега се състои от около 5-6 хранения дневно. Всяко от тях е от салата(домати, чушки) + около 200 пилешки гърди на фурна. Витамини и минерали вземам сутрин. Добавям някой друг плод през деня като се сетя(портокал или ябълка). За деня се събират около 1000-1200 грама пилешки гърди и около 1 кг зеленчуци. Постоянно съм гладен, но се въздържам докато не дойде време за следващото хранене. Въпросът ми е: Очаква ли се тази диета да подейства върху свалянето на мазнините? Тренировката е:
Благодаря за отговорите!
Еми щом смята, че е по - добре на кетонна диета... :roll:
Това е НЕБАЛАНСИРАНА диета
Домати - 800
Чушки - 200
Пиле - 1100
Портокал-400
ОБЩО: 1300 ккал
От които:
Белтъчини - 56% - 183 гр
Мазнини - 23% - 33 гр
Въглехидрати -21% - 67 гр
За кетонна- белтъчините са много, мазнините са малко..
Но като цяло калориите са малко- 1300…. Ако качиш още малко калории от мазнини, ще стане НВД :D :wink:
Добре, рабрах! Ще увелича месото до 1500 гр. и ще вкарам повече въглехидрати на закуската. Тогава ще се получи нещо такова:
пилешки гърди: 1500 гр.->около 270 гр. протеин + 30 гр. мазнини(данни от опаковката) - 1400 Ккал
зеленчуци: 1000 гр. -> около 100 гр. въглехидрати - 400 Ккал
на закуска допълнително 100 гр. въглехидрати - 400 Ккал
плодове: 500 гр. - 70 гр въглехидрати - 280 Ккал
Общо:
250 гр. протеин
270 гр. въглехидрати
30 гр. мазнини
2480 Ккал
Но това увеличение не е от мазнини! Какво мислите за този по-балансиран вариант?
Нищо не си разбрал.. :D
Сега ти го пиша пак- бавно, щото не можеш да четеш бързо :D
Ей това ти е менюто за деня- 1600 ккал
500 пиле- разделяш го на 5 порции
1 кг салата (800 домати+200 чушки+30 зехтин)>> разделяш я на 5 порции
400 портокали
100 кашкавал
50 овесени ядки (по възможност ги яж за закуска)
Това са: 78 гр мазнини, 120 белтъчини, 101 въглехидрати. Ами 100 кила си, стигат ти... :D Ако имаш протеин, може да пийваш по 30 гр и от него (във вода :D )
Ядеш 6-8 пъти през 2-3 часа и пиеш по 3 л. вода и отслабваш :D
Успех! :D
[quote author=“fitday”][quote author=“djpetko”][quote author=“fitday”][quote author=“boiler”]Здравейте, бях прекъснал тренировките за около 6 месеца и сега от около 1 месец съм отново в залата. За този месец си възстанових почти работните тежести и размерите треди да прекъсна, но не съм доволен от количеството си подкожна мазнина. Лесно трупам мускулна маса, но никога не съм правил сериозна диета за сваляне. Преди седмица промених храненето си, като сега се състои от около 5-6 хранения дневно. Всяко от тях е от салата(домати, чушки) + около 200 пилешки гърди на фурна. Витамини и минерали вземам сутрин. Добавям някой друг плод през деня като се сетя(портокал или ябълка). За деня се събират около 1000-1200 грама пилешки гърди и около 1 кг зеленчуци. Постоянно съм гладен, но се въздържам докато не дойде време за следващото хранене. Въпросът ми е: Очаква ли се тази диета да подейства върху свалянето на мазнините? Тренировката е:
Благодаря за отговорите!
Еми щом смята, че е по - добре на кетонна диета... :roll:
Кетонната диета е добре само след поне 2 месеца на строго спазвано НВД,за да се преодолее застоя може да се направи 1 месец на кетонна диета,но задължително със зареждащи дни !
Това е НЕБАЛАНСИРАНА диета
Домати - 800
Чушки - 200
Пиле - 1100
Портокал-400ОБЩО: 1300 ккал
От които:
Белтъчини - 56% - 183 гр
Мазнини - 23% - 33 гр
Въглехидрати -21% - 67 грЗа кетонна- белтъчините са много, мазнините са малко..
Но като цяло калориите са малко- 1300…. Ако качиш още малко калории от мазнини, ще стане НВДНищо не си разбрал..
Сега ти го пиша пак- бавно, щото не можеш да четеш бързо
Ей това ти е менюто за деня- 1600 ккал
500 пиле- разделяш го на 5 порции
1 кг салата (800 домати+200 чушки+30 зехтин)>> разделяш я на 5 порции
400 портокали
100 кашкавал
50 овесени ядки (по възможност ги яж за закуска)Това са: 78 гр мазнини, 120 белтъчини, 101 въглехидрати. Ами 100 кила си, стигат ти... Ако имаш протеин, може да пийваш по 30 гр и от него (във вода )
Ядеш 6-8 пъти през 2-3 часа и пиеш по 3 л. вода и отслабваш
Успех!
Пак нещо не ми стана ясно! Как щом 1300 Ккал са малко, 1600 няма да са малко?! От това което ми го пише kyc-kyc
ще съм още по-гладен, защото храната е по-малко, но с малко повече калории. Онова което разбрах е, че високобелтъчната диета се прави след като НВД вече не работи добре. ОК, но мисля че с тези 120 грама белтъчини ще си спихна ей така и няма да е ефективно отслабването. Греша ли? Просто с трупането нямам проблеми, дори и след дългото прекъсване се връщам бързо, но това сваляне не ми върви добре. На около 100 кг. тегло с около 3000 Ккал на ден теглото ми не мърда на никъде. Съгласен съм с предложението за овесените ядки и кашкавала, но ще увелича месото на 1000 гр. Така калориите стават около 2000 Ккал на ден, от което би трябвало да започна бавно да свалям.
Ти явно много държш да плюскаш!
И все гледаш да си увеличиш храната! :D
НЕ МОЖЕ пилето да увеличиш- то не съдържа само протеин! Само 30% протеин има :D
МОЖЕ да увеличиш протеиновите шейкове с още един, обаче...- ще стане добре
И други корекции също НЕ МОЖЕ да правиш, щото пак ще трябва да се преизчислява ВСИЧКО наново!
Стягай си задника и марш в залата, че си 100 кила, стига си мрънкал за още манжа :D
19.11.06
13:54
[quote author=“kyc-kyc”]Ти явно много държш да плюскаш!
И все гледаш да си увеличиш храната! :D
НЕ МОЖЕ пилето да увеличиш- то не съдържа само протеин! Само 30% протеин има :D
МОЖЕ да увеличиш протеиновите шейкове с още един, обаче...- ще стане добре
И други корекции също НЕ МОЖЕ да правиш, щото пак ще трябва да се преизчислява ВСИЧКО наново!
Стягай си задника и марш в залата, че си 100 кила, стига си мрънкал за още манжа :D
Е това за пилето вече ме разби. 30% протеин??? Ето ти хранителните стойности на пилето и пресметни колко % е белтъка в съотношение в другите:
Пилешко месо от гърди кал 110, б 23,09, м 1,24, в 0,00.
Това не е плюскане, 1600 Ккал на ден си е мега глад. 2000 може и да са горе-долу ОК. Не знам кое е плюскане, но с 3000 на ден и без промяна в състоянието :D . Не ям цели пилета, а само гърди! На опаковката пише 20% белтъчини, 0% въглехидрати, 1% мазнини(което си е така). Постоянно уча и имам нужда от малко повече храна, така че мисля да опитам варианта с 2000 Ккал на ден. Това си намаление с около 30%. Ако няма ефект до 2 седмици ще намаля още малко. Но мисля, че ще има. Ако няма, значи кус-кус е прав, но изказването за 30% протеин му свали рейтинга много :D (де да имаше толкова много :D)
19.11.06
14:24
[quote author=“boiler”]Това не е плюскане, 1600 Ккал на ден си е мега глад. 2000 може и да са горе-долу ОК. Не знам кое е плюскане, но с 3000 на ден и без промяна в състоянието :D . Не ям цели пилета, а само гърди! На опаковката пише 20% белтъчини, 0% въглехидрати, 1% мазнини(което си е така). Постоянно уча и имам нужда от малко повече храна, така че мисля да опитам варианта с 2000 Ккал на ден. Това си намаление с около 30%. Ако няма ефект до 2 седмици ще намаля още малко. Но мисля, че ще има. Ако няма, значи кус-кус е прав, но изказването за 30% протеин му свали рейтинга много :D (де да имаше толкова много :D)
30% като начало са даже много, но като си решил пробвай, трябва седмица след седмица да намаляваш. Примерно първата седмица 10%, втората 20% и т.н илил пък с 5% ако не издържаш. Първо трябва да ти се посвие малко стомаха. Все пак човек като е на НВД не трябва да гладува. Когато аз бях на НВД се хранех повече отколкото преди, като брой яденете и количество, но пък човек като яде храна богата на белтъчини няма никакъв проблем. И сега го забелязвам, защото си правя някои дни предимно на белтъчна храна и веднага усешането в корема ми е друго, в сравнение с това като добавям и повече въглехидрати.
Това усетих и аз още първата седмица като я карах само на гърди и зеленчуци. Имах по-голям корем тогава, сега се е посмалил малко :D . Намерих си изгодно аминокиселини, как да ги прилагам? По 1000мг всяка са. Преди кардиото може би?
19.11.06
14:39
[quote author=“boiler”]Това усетих и аз още първата седмица като я карах само на гърди и зеленчуци. Имах по-голям корем тогава, сега се е посмалил малко :D . Намерих си изгодно аминокиселини, как да ги прилагам? По 1000мг всяка са. Преди кардиото може би?
От аминокиселини не разбирам, защото никога не съм ползвала. Има обаче специален раздел в форума можеш там да попиташ.
ОК, ще попитам там. Мерси за отговорите. Ще приложа гореспоменатата идея със 2000 Ккал. След 2 седмици ще дам резултатите. До тогава със здраве!
[quote author=“fitday”]
Е това за пилето вече ме разби. 30% протеин??? Ето ти хранителните стойности на пилето и пресметни колко % е белтъка в съотношение в другите:
Ами да смятаме.... :D
Това са данни за 100 гр, нали така...
Такааа.. : на 100 гр пиле има 23.09 гр протеин..., което е 23.09 на 100, или 23.09% :wink:
Даже е по- малко от това, кото писах (30%- или 30 на 100), ама в моята таблица е 28 гр, че си позволих да закръгля. за което се извинявам :?
Няма проблеми, но не е повече от 20%. След 2 седмици резултатите ще говорят :D
При 100 кг тегло ще сваляш и с 2500 ккал. 1300 са супер малко! Така че, вдигни си яденето, иначе няма да прокопсаш дълго а и ще почнеш да губиш мускулна маса.
Гледай да си на не повече от 500 до 1000 ккал в минус. Щом при 3000 държиш тегло, пробвай като начало с 2500, и ако сваляш стабилно, задръж така, ако не - намали още след няколко седмици.
Така и направих, дори с 2000 съм постоянно гладен. Ама ще опитам така и ако усетя, че губя маса, ще завиша малко.
[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“fitday”]
Ами да смятаме.... :D
Това са данни за 100 гр, нали така...
Такааа.. : на 100 гр пиле има 23.09 гр протеин..., което е 23.09 на 100, или 23.09% :wink:
Даже е по- малко от това, кото писах (30%- или 30 на 100), ама в моята таблица е 28 гр, че си позволих да закръгля. за което се извинявам :?
И това какво доказва ?
Пилето съдържа незначително количество мазнини и въглехидрати,останалото е протеин и полезни съставки,можеш да си го ядеш на корем(в нормите на диетата),а 100 кг човек на 1300 калории - нямам думи просто :lol: :lol: :lol:
[quote author=“boiler”]Така и направих, дори с 2000 съм постоянно гладен. Ама ще опитам така и ако усетя, че губя маса, ще завиша малко.
2500 калории !
Минаха около 3 седмици и резултатите са налице :) . С 2000 Ккал на ден не се получава - нямам сили за тренировка, изнервен съм. Вдигнах ги на около 2500, както ми бше предложено по-горе. Свалям и се чувствам добре. Свалих малко, усеща се по колана и се вижда в огледалото. Сега си увеличих малко въглехидратите и ефекта е много добър. Ще продължа след празниците с по-стриктната диета. Сега важното е да не се върнат мазнините. Благодаря за идеите :)
12.12.06
12:47
[quote author=“boiler”]Минаха около 3 седмици и резултатите са налице :) . С 2000 Ккал на ден не се получава - нямам сили за тренировка, изнервен съм. Вдигнах ги на около 2500, както ми бше предложено по-горе. Свалям и се чувствам добре. Свалих малко, усеща се по колана и се вижда в огледалото. Сега си увеличих малко въглехидратите и ефекта е много добър. Ще продължа след празниците с по-стриктната диета. Сега важното е да не се върнат мазнините. Благодаря за идеите :)
Радвам се, че си постигнал резултати. Успех и след празниците. :) :) :)
Ядеш 6-8 пъти през 2-3 часа и пиеш по 3 л. вода и отслабваш :D
Извинете, че се меся в темата :oops: , но искам да попитам относно 3-те литра вода. Вярно ли е, че такова количество товари излишно сърцето? Още един път извинете. :D
12.12.06
15:03
[quote author=“Kaloyan11”]Ядеш 6-8 пъти през 2-3 часа и пиеш по 3 л. вода и отслабваш :D
Извинете, че се меся в темата :oops: , но искам да попитам относно 3-те литра вода. Вярно ли е, че такова количество товари излишно сърцето? Още един път извинете. :D
3 литра, както ти е писал Петко К са малко. Няма проблем за сърцето.
[quote author=“Kaloyan11”]Ядеш 6-8 пъти през 2-3 часа и пиеш по 3 л. вода и отслабваш :D
1-во многото вода не товари сърцето
2-ро 3литра вода са прекалено малко за НВД,ВВД или за каквото и да било...