25.11.06
22:37
Привет!
На 16 години съм - тежа 105 кг и съм висок 1.85. Ходя на фитнес от около 2 месеца(от понеделник до петък като всеки ден правя отделна мускулна група,а събота и неделя почивам), но отслабващ ефект почти няма - предполагам това се дължи на начинът ми на хранене. Другата седмица сменям фитнес залата и тренорвките - ще ходя 4 дни и после 1 ще почивам и после отново;смятам да правя следните неща: 1 ден: гърди + трицепс + корем: 2 ден: гръб + бицепс + кардио; 3 ден: рамо + корем; 4 ден: крака + кардио.
Затова търся подходяща диета или просто някакво упътване/съвет какво и в какви количества трябва да ям; или пък какво не трябва да ям. Надявам се с новата си програма и начин на хранене да поотслабна и да стана малко по-як :)
Ами и аз в момента съм в период на изгаряне на мазнини, и то доста трябва да сваля, но не спазвам някаква диета. Ами мисля, че трябва да правиш повече кардио и също така незнам дали кардио след като си правил крака е практично. За храненето не мисля че всеки ден трябва да се тъпчеш с едни и същи глупости. Сутринта примерно пии една чаша мляко с мюсли и един банан на обед каквото ти се яде, но без тестяно или сладко, а за вечерта гледай да ядеш храна бедна на въглехидрати. Трябва да имаш около 4-5 ядения на ден, но в малки количества. Не съм специалист и незнам до колко това ще ти помогне, но поне аз така я карам и за 2-3 седмици смъкнах 5-6 кг. Яж кисело мляко картофи ориз яйца ядки плодове сирене, а за хляб ти препоръчвам Бонус с л-карнитин. Може да си вземеш л-карнитин за да ти помогне в свалянето на мазнини. Успех!!! :wink:
26.11.06
10:44
[quote author=“SteFFo”]Привет!
На 16 години съм - тежа 105 кг и съм висок 1.85. Ходя на фитнес от около 2 месеца(от понеделник до петък като всеки ден правя отделна мускулна група,а събота и неделя почивам), но отслабващ ефект почти няма - предполагам това се дължи на начинът ми на хранене. Другата седмица сменям фитнес залата и тренорвките - ще ходя 4 дни и после 1 ще почивам и после отново;смятам да правя следните неща: 1 ден: гърди + трицепс + корем: 2 ден: гръб + бицепс + кардио; 3 ден: рамо + корем; 4 ден: крака + кардио.
Затова търся подходяща диета или просто някакво упътване/съвет какво и в какви количества трябва да ям; или пък какво не трябва да ям. Надявам се с новата си програма и начин на хранене да поотслабна и да стана малко по-як :)
Може да опиташ с това:
проблемите се решават като промените две неща:
1.ХРАНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ
2.ТРЕНИРОВКИТЕ
по 1 - първо си сметнете калорииния баланс, след това си направете диета с около 400-500ккал по-малко, като в менюто си включите повечко белтъчини за сметка на въглехидратите.тях пък внимавайте от какви храни ги получавате.по тая тема има МНОГО изписано - четете
по 2 - включвате кардио тренировки 3-4 пъти седмично за по 30-40 мин.и по този въпрос има много изписано
едно от най-важните неща е търпението - не очаквайте бързи резултати
09.12.06
21:01
[quote author=“FRANKO1”]проблемите се решават като промените две неща:
1.ХРАНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ
2.ТРЕНИРОВКИТЕ
по 1 - първо си сметнете калорииния баланс, след това си направете диета с около 400-500ккал по-малко, като в менюто си включите повечко белтъчини за сметка на въглехидратите.тях пък внимавайте от какви храни ги получавате.по тая тема има МНОГО изписано - четете
по 2 - включвате кардио тренировки 3-4 пъти седмично за по 30-40 мин.и по този въпрос има много изписано
в кои храни ги има тия вещества и ако спазвам диета от много пилешко месо, вода, салати и кисело мляко добре ли е? ината играе ли роля ж отслабването заштото имам приятел които отслабна само с осилено трениране което го е постигнал с ината си.ако е така значи и аз не би следвало да имам проблем с отслабването.даи някви срокове за минимални резултати. бягането много ли сваля мускулната маса и кардио тренирожка всеки ден добре ли като се има предвид 4е ходя на фитнес през ден
09.12.06
22:00
[quote author=“Jesus_Capitan”][quote author=“FRANKO1”]проблемите се решават като промените две неща:
1.ХРАНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ
2.ТРЕНИРОВКИТЕ
в кои храни ги има тия вещества и ако спазвам диета от много пилешко месо, вода, салати и кисело мляко добре ли е? ината играе ли роля ж отслабването заштото имам приятел които отслабна само с осилено трениране което го е постигнал с ината си.ако е така значи и аз не би следвало да имам проблем с отслабването.даи някви срокове за минимални резултати. бягането много ли сваля мускулната маса и кардио тренирожка всеки ден добре ли като се има предвид 4е ходя на фитнес през ден
При всеки е индивидуално. С кардио дейности с продължение повече от 45 мин на ден се сваля мм. Сроковете са за всеки различни и зависят от физиката ти и метаболизма ти, както и от много много други неща. Диетата ти не е добра, защото въпреки, че искаш да сваляш трябва да вкючиш и малко въглехидрат.
09.12.06
23:29
[quote author=“fitday”][quote author=“Jesus_Capitan”][quote author=“FRANKO1”]проблемите се решават като промените две неща:
1.ХРАНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ
2.ТРЕНИРОВКИТЕ
При всеки е индивидуално. С кардио дейности с продължение повече от 45 мин на ден се сваля мм. Сроковете са за всеки различни и зависят от физиката ти и метаболизма ти, както и от много много други неща. Диетата ти не е добра, защото въпреки, че искаш да сваляш трябва да вкючиш и малко въглехидрат.
били ми направила списък с кои храни какви вещества съдържат. ще ти бъда много благодарен. по този начин ще ме улесниш страшно много. благодаря предварително
10.12.06
10:02
Ето ти две таблоци:
процентно съотношението белтъчини:въглехидрати:мазнини трябва да ти е 50:30:20% приблизително.за да почтигнеш някакъв ефект върху тялото си ти трябва силна мотивация.темповете за отслабване при всеки са различни, но около втората, третата седмица да има някакъв ефект.обикновенно в началото се сваля по-бързо и най-гадното е когато ти останат последните няколко килца.личното ми мнение е, че повече от 3 пъти седмично не е необходима кардио тренировка, особенно щом тренираш и силово.аз предпочитам велоргометъра пред бягането
11.12.06
19:30
процентно съотношението белтъчини:въглехидрати:мазнини трябва да ти е 50:30:20% приблизително.за да почтигнеш някакъв ефект върху тялото си ти трябва силна мотивация.темповете за отслабване при всеки са различни, но около втората, третата седмица да има някакъв ефект.обикновенно в началото се сваля по-бързо и най-гадното е когато ти останат последните няколко килца.личното ми мнение е, че повече от 3 пъти седмично не е необходима кардио тренировка, особенно щом тренираш и силово.аз предпочитам велоргометъра пред бягането
тичането ми е в кръвта.нали ти казах че съм бил футболист и ве4е до такава степен съм свикнал с тичането че направо си го обичам и ми е като ежедневие.в това май няма ништо лошо. велоергометъра е добър през зимата защото си на топло а не бягаш на студено.
11.12.06
19:37
с тия проценти направо ме разби. Няма ли да е по лесно няква примерна диета по която да се ориентирам. Знам че ставам вече малко нахален ама съм абсолютен новак в тази област.благодаря много че се опитвате да ми помогнете.
11.12.06
20:18
В търсачката има много примерни дневни менюта и няма смисъл да ти ги преписвам. Да видим за 105 кг ...
Сутрин - 300 мл прясно мляко + 70-80 гр овесени ядки с лъжица мед
2 часа по-късно - 250 гр извара + нещо за вкус (салати, сирене... )
След тренировка - 30 гр суроватъчен протеин
След час - 200 гр пилешко/риба/т.н.
След 2 часа 250 гр извара + ....
Час преди лягане - млечно-яйчен протеин 30 гр
Това ти е максимума, не ядеш повече. Поне аз, за да свалям режа много калориите.
11.12.06
20:49
[quote author=“Voltmachine”]В търсачката има много примерни дневни менюта и няма смисъл да ти ги преписвам. Да видим за 105 кг ...
Това ти е максимума, не ядеш повече. Поне аз, за да свалям режа много калориите.
Човека ще умре от глад. Аз ям повече и успях да сваля 13 кг, а съм 54 кг. За човек 105 кг му трябва къде къде повече качествено ядене, ако иска да направи нещо. :wink: При толкова малко калории организма не си пуска сланините толкова лесно, а си ги ази за черни дни. :)
12.12.06
17:32
[quote author=“fitday”][quote author=“Voltmachine”]В търсачката има много примерни дневни менюта и няма смисъл да ти ги преписвам. Да видим за 105 кг ...
Човека ще умре от глад. Аз ям повече и успях да сваля 13 кг, а съм 54 кг. За човек 105 кг му трябва къде къде повече качествено ядене, ако иска да направи нещо. :wink: При толкова малко калории организма не си пуска сланините толкова лесно, а си ги ази за черни дни. :)
а за 87 кила същата ли е диетата. или може и други неща да похапвам.
12.12.06
17:44
[quote author=“Jesus_Capitan”][quote author=“fitday”][quote author=“Voltmachine”]В търсачката има много примерни дневни менюта и няма смисъл да ти ги преписвам. Да видим за 105 кг ...
а за 87 кила същата ли е диетата. или може и други неща да похапвам.
Като например? Кажи какво имаш предвид.
12.12.06
18:04
Сега аз казвам какво ми действа на мен, а съм 100 и повече бях.
В този спорт всичко е строго индивидуално. Само с пробване ще намерите своята диета. Аз като се храних с калории по таблица не мърдах надолу...
13.12.06
11:38
имам предвид хляб (става въпрос за черен) и по колко горе долу имам право да ям. Щото хляба ми е слабост и обичам да си похапвам с повечко хляб. За сладкото ми е ясно че ми е амсолютно противопоказно да ям и вече съм се примирил с това въпреки че малко мед сутрин преди даскало смятам че не би ми навредил много или греша. В момента тренирам по програма от саита за намаляване на теглото ако искате я вижте 5 дневна за тегло съчетана с много кардио тренировки.
13.12.06
15:19
Ами ако е пълнозърнест 1 филиика до обяд няма да ти навреди. Малко мед също.
20.12.06
01:00
спасихте ме от сигурна смърт. Без сладко не бих оцелял дълго. Кво да се прави просто съм пристрастен към него. Имам още един въпрос. След тренировка може ли да се яде и какво. Аз след тренировка наблягам на пилешкото месо. И един въпрос които не е за тази тема но все пак искам да попитам: След тренировка за бицепс ми се появяват едни много гадни червени ивици по бицепса та въпроса ми е как да се отърва от тях?
20.12.06
10:13
Ами аз знам, че веднага след тренировка е добре бърз въглехидрат, а след това белтъчно ядене.
Не мога да ви разбера какво ви е страх от хляба ? :lol:
Една филийка бонус е 10 гр сложни въглехидрати + фибри...
Един път вместо овесени ядки като сложиш три филии хляб и си готов :lol: ,че и три са малко
26.12.06
22:06
[quote author=“fitday”][quote author=“Voltmachine”]В търсачката има много примерни дневни менюта и няма смисъл да ти ги преписвам. Да видим за 105 кг ...
Мене ме беше страх момчето да не умре от преяждане , а ти пък ... :lol: :D Сигурно аз греша нещо, но ми се струва, че това е много !
26.12.06
22:08
[quote author=“Jesus_Capitan”]спасихте ме от сигурна смърт. Без сладко не бих оцелял дълго. Кво да се прави просто съм пристрастен към него. Имам още един въпрос. След тренировка може ли да се яде и какво. Аз след тренировка наблягам на пилешкото месо. И един въпрос които не е за тази тема но все пак искам да попитам: След тренировка за бицепс ми се появяват едни много гадни червени ивици по бицепса та въпроса ми е как да се отърва от тях?
Това са ти вените ве пич :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Препоръчвам ти да не ги махаш :D
27.12.06
10:02
[quote author=“power_hammer”][quote author=“Jesus_Capitan”]спасихте ме от сигурна смърт. Без сладко не бих оцелял дълго. Кво да се прави просто съм пристрастен към него. Имам още един въпрос. След тренировка може ли да се яде и какво. Аз след тренировка наблягам на пилешкото месо. И един въпрос които не е за тази тема но все пак искам да попитам: След тренировка за бицепс ми се появяват едни много гадни червени ивици по бицепса та въпроса ми е как да се отърва от тях?
Това са ти вените ве пич :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Препоръчвам ти да не ги махаш :D
:lol: :lol: :lol:
27.12.06
11:52
А как бих могъл да се отърва от тези ивици. с повече витамин А да ли ще стане номера?
Да се похваля - вече съм 97 килограма. Бях свалил до 96, но по празниците станаха 99 и сега са 97. Ям пилешко на микровълнова,риба на фурна,прясно мляко,сирене,яйца,зеле и плодове - портокали,мандарини и ябълки и има голям ефект. Тези дни си поднових режима, който бях спрял по празниците и малко го попромених - незнам дали ще е качествен, затова ви моля за съвет - ето го и режима: сутрин: 5 желтъка + сирене; след това отиван на фитнес (тази седмица ще ходя по обяд, но от другата отново вечер); след фитнеса 5 белтъка + сирене; следващите хранения ще са в интервал от 2-3 часа и ще са от плодове/прясно мляко/месо + зеле. Бихте ли ми казали кое след кое трябва да ям и правилно ли е това с яйцата след фитнеса?
Също така ще си променя и режима на трениране:
1 ден: Гърди + корем + кардио
2 ден: Бицепс + трицепс + кардио
3 ден: Гръб + корем + кардио
4 ден: Рамо + трапец + кардио
5 ден: Крака + корем + кардио
6 ден: Почивка
и това се повтаря. Добра ли е според вас програмата?
И колко минути трябва да правя кардио - сега правя по 20 минути на велоаргометъра със скорост не по-малка от 35км/с (около 11-12 километра) - достатъчни ли са или трябва още?
П.С. Искам да благодаря на всички за съветите :) Супер сте! Целият сайт е супер!
03.01.07
23:54
Според мен правиш прекалено много кардио тренировки, ограничиги до 2-3 максимум 4 през седмицата. Все пак те доста изтощават организма и останалите мускули не могат да се възстановят максимално бързо. Казвам го от личен опит. Колкото до продълйителността на кардио тренировката от опита си като футболист мога да кажа че трябва да продължи около 30-35 минути, при високо темпо. Тялото започва да изгаря излишните мазнини след 15-20 минута. След това тези гадни масни наслоявания бавно но сигурно почват да се топят. Друг хитър номер е да се овържеш с наилон и да въртиш педалите ( вярно че има опасност да се удавиш в собствен сос но е супер ефикасно, аз лично когато почнехме предсезонна подготовка така свалях кила). внимаваи само организма ти да не свикне бързо с кардиото защото след това няма ефект.
PS: Говорих с диетолог и тои ми каза примерен начин на хранене. Според него ако всяка седмица си поставям час на последно хранене и следващата седмица смъкна с 30 минути и така всяка седмица докато стигна 4асова граница около 6 ве4врта ще сваля килограмите и после нямало да си ги върна двоино.Все пак не трябжа и да спирам с тренировките.Друго нещо което ми каза е по време на този режим да ям каквото си искам като сладкото е ограничено до минимум. И в края на всяка седмица имам един разпускащ ден в които мога да ям всичко за да не стресирам организма. Та да питам наред ли е този режим и ефикасен ли е? Благодаря предварително. Честита 2007-а и Европеиско членство :lol:
[quote author=“Jesus_Capitan”]Според мен правиш прекалено много кардио тренировки, ограничиги до 2-3 максимум 4 през седмицата. Все пак те доста изтощават организма и останалите мускули не могат да се възстановят максимално бързо. Казвам го от личен опит. Колкото до продълйителността на кардио тренировката от опита си като футболист мога да кажа че трябва да продължи около 30-35 минути, при високо темпо. Тялото започва да изгаря излишните мазнини след 15-20 минута. След това тези гадни масни наслоявания бавно но сигурно почват да се топят. Друг хитър номер е да се овържеш с наилон и да въртиш педалите ( вярно че има опасност да се удавиш в собствен сос но е супер ефикасно, аз лично когато почнехме предсезонна подготовка така свалях кила). внимаваи само организма ти да не свикне бързо с кардиото защото след това няма ефект.
PS: Говорих с диетолог и тои ми каза примерен начин на хранене. Според него ако всяка седмица си поставям час на последно хранене и следващата седмица смъкна с 30 минути и така всяка седмица докато стигна 4асова граница около 6 ве4врта ще сваля килограмите и после нямало да си ги върна двоино.Все пак не трябжа и да спирам с тренировките.Друго нещо което ми каза е по време на този режим да ям каквото си искам като сладкото е ограничено до минимум. И в края на всяка седмица имам един разпускащ ден в които мога да ям всичко за да не стресирам организма. Та да питам наред ли е този режим и ефикасен ли е? Благодаря предварително. Честита 2007-а и Европеиско членство :lol:
Да бе това са на Недик историите...за начинаещи в правилното хранене е добре...
Но найлона може да ти помогне да изкараш вода и соли от организма си,но не и мазнини...