11.12.06
22:57
Имам въпрос относно дозировката на протеина: OptimumNutrition 100% Whey
Пише следното:
Опаковка: 2 Lbs.
Доза: 1 меротелна лъжица
Дози в опаковка: 31
Начин на употреба:
За подобряване на азотния баланс, да се консумира по 1 g протеин на pound телесно тегло на ден в комбинация с високопротеинови храни. За по-добри резултати, да се приема дневната доза на разпределена на 4-6 приема.
Аз съм 85 кила, което прави към 190 паунда... това какво значи, че трябва да взимам всеки ден по 190 грама протеин, на дози по 30 грама (тоест на около 6 пъти)? Една опаковка от 900гр ще я изпия за 5 дни???
11.12.06
23:03
190 грама са ти общотот количество белтъчини за ден. Никой не е казал да се набавят само от протеина на прах. Един шеик след тренировка ако пиеш, тъкмо 1 месец. Останалите 150гр протеин си набавяш от храната. И аз съм с него в момента и смея да твърдя, че това е най-добрия суроватъчен протеин на пазара (или един от най-добрите). Една доза ти е 2 мерителни лъжици от кутийката. Аз в началото се излъгах и си правих шейковете само с 1 :wink:
Не.
190 грама ти е дневната доза протеин,но това не значи че тия 190 грама трябва да са добавката(в случея протеина).например приемаш 160 грама от храна и др 30 пиеш протеин(ако не можеш да си набавиш и 190 грама протеин от храната).За пореден път ще кажа,че това е добавка,а не заместител на храна.Тоест количеството протеин,което не можеш да си набавиш от храната,да го приемеш чрез протеина на прах.Използва се попринцип,когато не ти е удобно да носиш храна,би могло да пиеш една доза,докато избуташ до вас и да хапнеш.Общо взето е това.
12.12.06
02:05
Принципно е така както пише.да приемаш протейн(белтъци) по 2.2 грама на килограм телесна маса,което ще рече 187 грама белтъци,но не само от протейна,е разбира се ако са ти достатъчно здрави финансите и си решил само със хранителни добавки да се поддържаш жив може.Аз ти препоръчвам за добри резултати 3 грама на телесен килограм да зимаш белтък(протейн).
Финансите... не са кой знае какъв проблем, проблема е времето. Нямам време и затова не ям като хората. Затова ми трябва протеин, за да заместя поне 1 хранене на ден (като протеин, не като засищане).
Благодаря!
[quote author=“qk_bik”]Принципно е така както пише.да приемаш протейн(белтъци) по 2.2 грама на килограм телесна маса,което ще рече 187 грама белтъци,но не само от протейна,е разбира се ако са ти достатъчно здрави финансите и си решил само със хранителни добавки да се поддържаш жив може.Аз ти препоръчвам за добри резултати 3 грама на телесен килограм да зимаш белтък(протейн).
3 грама на телесно тегло белтък знаеш ли кога ще се усвоят :lol: ?
12.12.06
12:26
знам- винаги,зависи на колко хранения се приемат белтъците,ако ядеш белтъци по 3 пъти много ясно че няма да ги усвоиш,но виж при 6 пъти остави,че не е проблем та даже и повече може.А никой не е казал,че не може да си комбинираш белтъците с въглехидратите.На хранене може да се усвоят до 50 грама белтъци,това ти е 250 грама пилешка пържола.ако изядеш 1,5 кг,на 6 хранения са ти 300 грама белтъци само от месото,а протейн,а другите храни,така,че може доста стига да има кога и с какво(пари).
12.12.06
17:32
Вярно ли е че една доза е две мерителни лъжички?
12.12.06
17:37
1 и половина май беше :roll:
12.12.06
18:13
Да 1 пише ама аз си ги мерих с едно кантарче и варираха около 15гр лъжичките (говоря за тези на ОН). На теб ти трябва 30гр шейк следователно 2 лъжички.
12.12.06
18:35
Моята мерителна лъжичка на ON побира 28 грама протеин заравнена= Мерил съм го
12.12.06
20:18
Не бе просто някой беше написал за лъжичките че една е по 15 грама затова се намесвам и аз
12.12.06
20:32
Да прав си сега пак я мерих. 30тина грама са в една мерителна лъжица. Извинявам се ако съм подвел някого.
12.12.06
20:43
[quote author=“Voltmachine”]Да прав си сега пак я мерих. 30тина грама са в една мерителна лъжица. Извинявам се ако съм подвел някого.
Е нищо нали сме за това тук да се поправяме и помагаме