По-специфичен въпрос за протеините

KR

12.12.06
12:37

Здравейте,
значи питането ми е малко по-странно и ще се радвам хората с опит и знания да споделят своето виждане, за което благодаря предварително.
Става въпрос за това, че искаме да захраним малко човек (жена на 30 г), която е  прекалено слаба – 44 кг при положение че нормалното и тегло е около 52-55 кг. Специфичното е че жената има онкологично заболяване и въпреки че се храни редовно слабее, което е причинено от една страна от заболяването, а от друга страна от това,  че няма възможност физически да поема такова количество храна колкото пред това.
Та въпроса ми е дали е подходящо да й се дават някакви протеини, за да се постигне ефекта с по-малко количество да има по-силен хранителен ефект.
От друга страна дали протеините биха имали някакъв негативен ефект върху заболяването. Естествено сме питали лекуващия лекар по тоя въпрос, но той не можа да вземе някакво категорично отношение.
На трето място ако може да препоръчате конкретни продукти и място в София откъдето могат да се закупят, както и схема по която да се взимат.
Към продуктите само имаме изискване да са с растителен произход или млечен или яйчен в краен случай. И да няма химически добавки в тях т.е. да са максимално възможно чисти от всякакви изкуствени и синтетични добавки към тях.

Благодаря

12.12.06
16:46

[quote author=“kras4ik”]Здравейте,
значи питането ми е малко по-странно и ще се радвам хората с опит и знания да споделят своето виждане, за което благодаря предварително.
Става въпрос за това, че искаме да захраним малко човек (жена на 30 г), която е  прекалено слаба – 44 кг при положение че нормалното и тегло е около 52-55 кг. Специфичното е че жената има онкологично заболяване и въпреки че се храни редовно слабее, което е причинено от една страна от заболяването, а от друга страна от това,  че няма възможност физически да поема такова количество храна колкото пред това.
Та въпроса ми е дали е подходящо да й се дават някакви протеини, за да се постигне ефекта с по-малко количество да има по-силен хранителен ефект.
От друга страна дали протеините биха имали някакъв негативен ефект върху заболяването. Естествено сме питали лекуващия лекар по тоя въпрос, но той не можа да вземе някакво категорично отношение.
На трето място ако може да препоръчате конкретни продукти и място в София откъдето могат да се закупят, както и схема по която да се взимат.
Към продуктите само имаме изискване да са с растителен произход или млечен или яйчен в краен случай. И да няма химически добавки в тях т.е. да са максимално възможно чисти от всякакви изкуствени и синтетични добавки към тях.

Благодаря

Здравей,
сам казваш че даже лекуващия лекар не е могъл да вземе категорично решение. Нима ще повярваш на някого с неизвестен статут тук във форума повече отколкото на дипломиран специалист :?:  Аз лично съм в тази среда и ти казвам, за такова сериозно нещо само при лекар, специалист и направо се чудя как би могъл за толкова важен въпрос да се довериш на нещо написно от еди кой си ник.
Избора си е твой, но ако ставаше въпрос за някой мой близък и въпроса беше на живот и смърт никога нямаше ако не разбирам и да дам съвет.
Хората, които ще се осмилят по тази тема да пишат нека имат предвид заболяването на жената и стойността на един човешки живот.
Поздрави :wink:

KR

12.12.06
17:04

Естествено че не се доверявам 100% на непознатите хора, но така събирам максимално количество информация, която мога да отсея и след това пак да се консултирам с лекарите. Та затова молбата ми е хората да не се притесняват от заболяването просто да си кажат мнението, особено тези с повече опит. Пък аз ще си преценя кое ще ми бъде полезно, по кое искам още информация и ще си я намеря. пак казвам обръщам се тук защото мисля че мога да намеря хора които разбират от тези добавки, не за съвет за лечение.
Особено по отношение на качествените протеини и т.н.
Да не говорим че опитните билдъри са доста по добри диетолози от повечето лекари :)

Благодаря на всички отзовали се.

12.12.06
20:03

Като качество всички ще кажат Американски протеин!
Относно магазините имаше тема за тях( http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=14568&sid=be02ec0bbca186f615bf29dd396242a9).
По принцип протеина е най безвредния от всички добавки (изключение правят само витамините) зависи и ест от вида на протеина , дали е натурален или е със някакви допълнителни съставки . Немога да изкажа точно мнение защото нямам познания по медицина . Много слаби хора които познавам взимат протеин но те нямат конкретното заболяване .

пп: сега видях че трябва да са с естествен прозиход . Тук вече става по сложно . Има млечно яйчни и соеви протеини , но неможе да се каже колко това което е отвън отговаря на това което е вътре в кутията . Успех!

12.12.06
20:49

проблема може да се окаже друг - тумора да започне да расте от протеина.от онколог знам, че витамините от група В също не се препоръчват на онкоболни, защото стимулират растежа на всичко, вкл туморните образования.да не се окаже, че протеина може да окаже същото въздействие!
не съм лекар и това е само мнение и чути неща

12.12.06
20:52

незнам за конкретния случаи но по принцип протеин означава белтъчини и се вземат са въстановяване след боледуване
и от бременни жени освен спортистите разбирасе  :wink:

12.12.06
23:44

Много лош случаи. Към соев протеин трябва да се насочите. Изцяло соев протеин съм виждал на Multipower, комбинирани суроватъчен и соев (май така беше) съм виждал на Musashi. Щом лекарят не може да каже категорично по-добре не правете нищо. Все пак вие си знаете най-добре.

Дано жената се оправи!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1