негативни черти на прясното мляко

10.12.06
13:30

Здр, в предаването си Недик каза, че след 17год вече не било хубаво да се пие прясно мляко, но не обясни защо. Зн ли някой?

Няма такова нещо. Ако нещо ти пречи на диетата може да се въздържаш, но иначе няма нищо лошо в него.

SP

10.12.06
14:43

Да и аз съм чувал, че само като дете кравето млякото се усвоява. После - не. (И не говоря за лактазната непоносимост или както беше :)  ).

10.12.06
15:28

Единственото което може да предизвика проблем при усвояването на млякото това е лактозата. И по точно ензима в тялото които я разгражда лактаза. А ако искате да разберете дали вие сте от хората с лактозна нетолератност много лесно може да стане. Седите гладен, мерите си нивото на кръвната захар, после пиете прясно мляко и си мерите нивото на кръвната захар отново, в период не повече от 2 часа...

SP

10.12.06
15:51

И какво трябва да стане с кръвната захар?! :roll:

10.12.06
16:06

[quote author=“Sportex”]Да и аз съм чувал, че само като дете кравето млякото се усвоява. После - не. (И не говоря за лактазната непоносимост или както беше :)  ).

затова мн хора имат алергии към пр.мляко

10.12.06
17:44

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18545&highlight=%E5%ED%E7%E8%EC

10.12.06
18:02

[quote author=“Sportex”]И какво трябва да стане с кръвната захар?! :roll:

Ако не се покачи от първоначалните стоиности, значи си от хората с лактозна нетолерантност.

10.12.06
18:22

Лактозата нали се явява прост бавен въглехидрат(един от малкото) ?

12.12.06
21:16

Повечето лекари и учени смятат , че млякото трябва да се консумира до 3-ната възраст. След  това тялото няма нужда от него. Много хора страдат от подуване на стомаха. Това се дължи лактоза

ZO

15.12.06
10:15

Не всички хора са еднакви :idea: Майк Матарацо много го е хвалил млякото,а щом е растял като млад,когато е пиел по 7-8л! на ден значи не е проблем.Аз например нямам проблеми,даже много си го харесвам,нито ме боли корема,нито имам газове(което е една от най-характерните черти на лактозната непоносимост),абе въобще не е точно,както казват някои,че едва ли не след 3-год. възраст е вредно.

15.12.06
14:03

[quote author=“djpetko”]Лактозата нали се явява прост бавен въглехидрат(един от малкото) ?

Не, бърз въглехидрат е. Но не може да се каже, че е като да набиваш захар...

И защо да са малко бавните... Даже непрезрелите банани са бавни въглехидрати.

15.12.06
15:19

Абе ако ще излизате с момиче или нещо такова го избягвайте - пръднята става доста резлива и не се знае какво може да стане

15.12.06
17:26

Относно млякото гледах някъкво филмче и там се казва6е че отначало хората не са могли да го разграждат но постепенно с течение на годините са се появили хора които го усвояват от където си праа извода че ако пием повечко имаме по голям шанс да не загубим тази си способнст (тези които я имат де) Иначе понякога пия по 1 л на ден и отделно кисело.

15.12.06
20:00

[quote author=“tpd”][quote author=“djpetko”]Лактозата нали се явява прост бавен въглехидрат(един от малкото) ?

Незрелите банани прости бавни въглехидрати ли съдържат ?

SP

16.12.06
01:47

[quote author=“djpetko”][quote author=“tpd”][quote author=“djpetko”]Лактозата нали се явява прост бавен въглехидрат(един от малкото) ?

Незрелите банани прости бавни въглехидрати ли съдържат ?

Да, като всеки плод съдържат фруктоза. :wink:

16.12.06
10:36

Аз почти всеки ден си пия по 2-3 литра мляко, зависи дали има вкъщи, щот понякой път ме мързи да отскокна до магазина :) Пий си мляко и да не ти пука. Ако не ти понася организма, тогава му мисли и си направи изследвания

16.12.06
11:02

благодаря за съпричасностността, но аз не можах да си изградя мнение все пак. Засега продължавам да пия пък ще видим

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1