13.12.06
18:08
Значи имам един много неприятен проблем.Едното рамо ми е криво спрямо другото и просто се чуствам адски некомфортно.Дрехите не ми стоят както трябва и постояно си мърдам гърба да си наместа рамената.На 16 години съм и си мисля , че имам още време ако ида при доктор да си коригирам стойата.Надявам се и фитнеса да ми помогне до някаде.Искам да питам според вас мога ли още да си оправя фигурката :(
13.12.06
18:34
Как е криво ? Навътре, навън, настрани. Опиши малко по обстойно проблема
13.12.06
18:50
Наистина за пръв път чувам криво рамо :shock: Ако можеш даи снимка и по рождение ли ти е или си го контузил и е останало такова :?:
Ako имаш предвид, че едното ти рамо е по-нагоре от другото, то това е един от симптомите, че имаш сколиоза. Ходи на лекар да определи каква е и коя степен. И не се плаши, всеки втори човек има гръбначно изкривяване. Колкото по-рано почнеш да го лекуваш толкова по-добре, фитнеса също ще ти бъде от полза....
13.12.06
19:25
Пич не се шашкай, и аз бях така до преди 5-6 месеца , но като качих малко маса на гърба и ми се отвориха малко перките сичко си дойде на мястото! Тренирай си, хапвай повечко и не забравяй, че всичко в стойката ти може да се коригира! Твоя (бивш мой проблем) се решава с гърба! Като направиш един гръб и всичко ще си дойде на мястото! Ако не ми вярваш ходи на лекар и виж какво ще ти кажат! Аз лично несъм ходил, всичко се оправи от самосебе си!
Ако има лордоза и тренира тежко за гръб, може само да си влоши положението. А ако има изкривяване в едната равнина не означава, че няма и в другата. За това—-> лекар
13.12.06
19:38
И според теб лекаря кво ще му препоръча? Свръх модерни хапчета дето ще му оправят стойката ли? Или може би няква специална операция с която ще му наместят кокалите?
П.С. : При мен лично разликата беше с 1-1,5 см, демек дясното рамо ми беше по надолу от лявото!
[quote author=“WiNniE_tHePooH”]И според теб лекаря кво ще му препоръча? Свръх модерни хапчета дето ще му оправят стойката ли? Или може би няква специална операция с която ще му наместят кокалите?
Ще му препоръча да му набута един фишек в продължението на дебелото черво и ще го изстреля към луната :lol: Това в кръга на шегата, иначе правилния отговор е кинезитерапия. Операция колкото и да ти се струва невъзможно също се прави, само дето при изключително тежки случаи
13.12.06
20:26
Може и да си прав, дадохме му два варианта, нека той да си избира кво да прави !
13.12.06
21:04
[quote author=“northshore`”]Как е криво ? Навътре, навън, настрани. Опиши малко по обстойно проблема
Ми просто перката ми е крива и рамото ми идва малко по-напред.Когато се наместа си идва г/д на мястото.Но ще ида и при джипито , а един път един негов замесник като го питах ми каза да тренирам във фитнеса , и каза после да си питам моя д-р.Благодаря че ми помогнахте , а и WiNniE_tHePooH много ме успокои :) :)
13.12.06
22:42
Лелеее шашнахте човека ве! И аз имам нещо гадно ама мойто е при плешката. По-точно дясната. Боли ме там, но това доста хора, които познавам ги боли и по-точно десната :wink: . По принцип се лекува с масажи, но ми е доста неприятно като отида на вертикалния скрипец за гръб и да ми дойде на място тази болка. Направо имам чувството, че ако дръпна още веднъж плешката ми ще се изкара, но напоследък ми мина. Та наситина отиди на лекар. Той ще ти кажи дали да дигаш, или е вредно за тебештова поне ще е от полза. Също така може да ти даде някакъв колан, гледах преди на Вейс телешоп колани за бебета, които да ги носят за да не си искривяват гърба, та сигорно има и за възрастни за коригиране. Може и с операция.
Чак пък да сме го оплашили.... icinkyyy не е толкоз страшно и аз съм имал гръбначно изкривяване, като дете ходих и махах с едни точилки нема се плашиш :D Само с изправителна гимнастика повечето хора се оправят. Иначе има и някои носят корсети ама тва е за след 2 степен - тежки случаи... Но ходи на някои специалист да ти каже поне на кои мускули да наблегнеш във фитнес залата, защото различните видове изкривявания се нуждаят от наблягане на различни МГ. Така поне както го обясняваш, че рамото ти е напред по върви да е някоя кифоза или кифо-сколиоза