01.12.06
21:22
Привет!
Изградих си определен режим на хранене: всеки ден или пилешко или риба или 2 яйца със сирене за набавяне на протейн, по една Активия, ябълки и банани, но общо взето ям когато ми падне. Бихте ли ми казали кога какво да ям и как да го приготвям?
В момента яйцата си ги варя, а сиренето го правя за 4-5 минути на микровълновата и то става малко по-твърдо; рибата я пека във фурната; а пилешките пържоли ги правя отново в мирковълновата, но с подправки - червен пипер,чубрица,сол,вода и олио. Този начин на приготвяне правилен ли е или трябва някак другияче да се приготвят?
П.С. Ходя на фитнес вечер.
Ами все пак кажи за ко ядеш. Поддържаш ли, сваляш ли качваш ли. Тука във форума излезе една тема за микровълновата печка и някои не я одобряват, но аз не вземам мнение по този въпрос, тъй като незнам къв й е принципа на работа. Може да включиш и пуешко месо има много белтъчини. Аз съм много доволен от него. Също така може да включиш ориз картофи мляко мюсли и такива кирии. :wink:
Ами разгледай тука - http://spidersport.com/weight-control.php . Надоло пише за НВД, мисля че нвд-то е най-удачния вариант за сваляне на кг.
На 4 яйца яж 1 жълтък . Опитай да си правиш пържолите на тефлонов тиган без мазнина .
02.12.06
11:01
Бананите ги махни, 2 яйца са нищо поне 5-6 белтъка яж стават добре на тефлонов тиган без мазнина по-вкусни са от варени, включи и някви ядки 50г бадеми на ден примерно ще е добре, въглехидрати след 3 часа не приемай, пържолите ги прави също на тефлонов тиган може съвсем малко зехтин да сложиш.
02.12.06
12:28
[quote author=“SteFFo”]Привет!
Изградих си определен режим на хранене: всеки ден или пилешко или риба или 2 яйца със сирене за набавяне на протейн, по една Активия, ябълки и банани, но общо взето ям когато ми падне. Бихте ли ми казали кога какво да ям и как да го приготвям?
В момента яйцата си ги варя, а сиренето го правя за 4-5 минути на микровълновата и то става малко по-твърдо; рибата я пека във фурната; а пилешките пържоли ги правя отново в мирковълновата, но с подправки - червен пипер,чубрица,сол,вода и олио. Този начин на приготвяне правилен ли е или трябва някак другияче да се приготвят?
П.С. Ходя на фитнес вечер.
Гледам, че ядеш Активия, продуктите на Данон са доста кофти нещо, по - добре я смени с някакаво натурално обикновено кисело мляко. В Активията има захар, която при сваляне не е най - добрия вариант.
Ще ги изпробвам тези начини на приготвяне :) Благодаря за съветите.
fitday, Активията е единственото кисело мляко, което мога да ям без захар. Ако ям някакво обикновено кисело мляко трябва да му сложа поне 2 лъжици захар, защото ми е много гадно :? (Активията май е по-малкото зло)
SaSh0o, НДВ ще започна може би пролетта или лятото, защото сега сезонът е ограничен откъм зеленчуци, а пък и сега нямам възможност да се храня на точно определени часове.
03.12.06
10:24
[quote author=“SteFFo”]Ще ги изпробвам тези начини на приготвяне :) Благодаря за съветите.
fitday, Активията е единственото кисело мляко, което мога да ям без захар. Ако ям някакво обикновено кисело мляко трябва да му сложа поне 2 лъжици захар, защото ми е много гадно :? (Активията май е по-малкото зло)
SaSh0o, НДВ ще започна може би пролетта или лятото, защото сега сезонът е ограничен откъм зеленчуци, а пък и сега нямам възможност да се храня на точно определени часове.
Ти си решаваш, аз само ти казвам, че ще ти е по - трудно да сваляш, ако консумираш захар, а в Активията има. Да не говорим колко нишесте и чудо има в него, така че не съм сигурна, че е по - малкото зло. Като ти е гадно киселото мляко сложи му малко мед или пък го замени с прясно.
И аз съм против това кисело мляко. То от купешките почти няма такива, дето не са нишесте+захар.
Изобщо за какво ти е киселото мляко? От него бях видял полза на даскало, защото една кофичка без прекално много боклуци вътре (на марката “Елена” не са лоши) ме засищаше и не ядях банички, хамбургерчета и прочие.
Най-накрая се реших и започнах НВД, но имам някой въпроси относно него :) Ето ги и тях:
1. Добре ли е на закуска да ям нещо млечно - прясно мляко или кашкавал или сирене или пак белтъци от варени яйца?
2.А за обяд месо добре ли е?
3.Проблем ли е, че не се храня от обяд до вечера,а вечерта ям салата от зеле?
4.И ако трябва да се храня между обяда и вечерта какво да ям - отново нещо млечно?
1.Сирене на закуска може да хапнеш малко, млякото гледай да ограничиш до 1 кофичка кисело, прясното го махни.
2. Перфектно е , спокойно може и салата да добавиш - зеле с много малко моркови, краставици, домати, броколи - със зехтин я заливай
3.Мда проблем е.Идеята е да приемаш по-малко храна по на често.Вечер яж месо със салатата.
4. Месо, риба, яйца, извара.
Шунка или кашкавал по-точно добре ли са за времето между обяд и вечерта - те ще са ми най-удобни да си нося на училище. А относно млякото - бяха ме посъветвали да пия точно прясно мляко, защото киселото е пълно с нишасте и т.н.
Между обяд - 11 - 12 часа и 21 - 22 часа колко хранения трябва да има?
07.12.06
16:00
[quote author=“SteFFo”]Шунка или кашкавал по-точно добре ли са за времето между обяд и вечерта - те ще са ми най-удобни да си нося на училище. А относно млякото - бяха ме посъветвали да пия точно прясно мляко, защото киселото е пълно с нишасте и т.н.
Между обяд - 11 - 12 часа и 21 - 22 часа колко хранения трябва да има?
На някои хора прясното, както и киселото мляко им пречат да свалят. Незнам при теб как е, трябва да го пробваш.
Ами да, ако говориш за темата с Активията, по - добре прясно мляко отколкото Активия, както и по-добре нормално кисело мляко, отколкото прясно мляко.:) :) :)
За яденетата да кажем че имаш до 12 - 2 основни и едно междинно, тогава след 12 часа ти трябват поне още 2 - 1 основно и едно междинно. Като разбира се може и две междинни. :)
14.12.06
10:06
Прясното мляко не е много добре. Киселото мляко е полезно. Това Роса е най-хубавото. Елена и Витоша също не са лоши, защото доколкото знам май Роса има само във Варна. В тях няма кой знае колко гадорийки. Със захар-няма нужда. На мен ми е вкусно кисело СТУДЕНО мляко.
[quote author=“fitday”] по-добре нормално кисело мляко, отколкото прясно мляко.:) :) :)
Че то нормално кисело мляко остана ли :) Не, сериозно, замисляли ли сте се защо преди време млякото имаше срок на годност по няколко дни, а сега е няколко седмици?!? Като си купите от магазина кисело мляко, всъщност един Господ знае какво има в него. А имам познати с мандра, признават само едно кисело мляко от магазините (няма да го казвам да не стане като реклама) просто защото от Менделеевите таблици в останалите не им става сиренето.
И гледката да е пълна бих ви казал,че имам нещо като роднина които никога няма да ме излъже - технолог и работеше за една фирма която слагат в кетчупа лепило за тапети....
14.12.06
14:33
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“fitday”] по-добре нормално кисело мляко, отколкото прясно мляко.:) :) :)
Че то нормално кисело мляко остана ли :) Не, сериозно, замисляли ли сте се защо преди време млякото имаше срок на годност по няколко дни, а сега е няколко седмици?!? Като си купите от магазина кисело мляко, всъщност един Господ знае какво има в него. А имам познати с мандра, признават само едно кисело мляко от магазините (няма да го казвам да не стане като реклама) просто защото от Менделеевите таблици в останалите не им става сиренето.
И гледката да е пълна бих ви казал,че имам нещо като роднина които никога няма да ме излъже - технолог и работеше за една фирма която слагат в кетчупа лепило за тапети....
Е кажи сега марката, че ме заинтересува...:)
Тук в Германия има прясно мляко със срок на годност 1 месец, което дори не трябва да се държи в хладилника. Смятай с какво е пълно.
14.12.06
17:37
роса има и в сф, в пикадили, цеденото е мн добро и сметаната им също
14.12.06
22:58
роса има и в сф, в пикадили, цеденото е мн добро и сметаната им също
Ще го пробвам. :)