14.12.06
20:26
Вчера правих бицепс; трицепс силова тренировка. Едно от упражненията беше от изправено положение сгъване на дъмбели. Не правих с мн кг, но и не беше с обичайното. Както се опитах да сгъна на последното повторение бицепса ми се схвана там, където е вената. Пуснах веднага гирата и я оставих. Усещах адска болка и от тогава ме боли бицепса когато се опитам да го стегна. Нямам си и на идея какво е. Отначало мислих за скъсване на мускулни влакна и понеже един фр беше претърпял такова ми обясни какво е усещането отначало и разбрах, че не е такова. Цял ден не ме болеше днес и реших да отида на фитнес. Отидох и правих гръб; трапец. Когато се набирах пак се схвана, но отпусна веднага като се пуснах. Какво може да е това ? Става въпрос за посредата на бицепса
14.12.06
20:42
Значи има вариант и да си скъсал ,но не мисля то ако си скъсал ще си личи кожата ще е син цвят да го нарека.Друг вариант е да се претренирал и затова да е.
14.12.06
22:20
Мда, и аз така знам, че мястото посинява или почервенява, не съм сигурен, но засега няма. Още мнения по темата ? :roll:
Ми и да не разбереш какво точно е едно е ясно - контузия е. Така че си иска почивката, за да не стане по-сериозно.
Наистина ако някой може да ти каже какво точно е би било добре, защото на сляпо не е никак добре.
15.12.06
09:45
marzipan е прав.Ако си от СФ или от които и да е град отиди на лекар.Да видиш за какво става дума щото може да са мн неща и после гадно
Ми и да не разбереш какво точно е едно е ясно - контузия е. Така че си иска почивката, за да не стане по-сериозно.
Абсолютно!
Можеш и да го мажеш с нещо противовъзпалително - фелоран например. Пий също така аспирин вечер след хранене.
Дай си почивка на теглещите мускулни группи, но можеш да тренираш ЛЕКО тласкащите.
Пиша леко, защото дори и да не тисе вярва, но бицепса се товари при разгъване за трицепс - контролира скорастта на разгъването и спирането (срещу инерция). Обаче е доказано, че при тренировка за трицепс бицепса възстановява по-бързо.
За характера на контузията - по всяка вероятност е разтегнато мускуло влакно. Не е страшно и ще отмине, ако го оставиш да се поправи.
20.01.07
18:28
priqtel za bicepsa az v na4aloto kato se nabirax na edin lost poneje lqvata ruka mi beshe malko po slaba i qko me bole6e biceps ;P a az ina4e sam qko visok ama sam slab ... ama me bolq 1 4as i mina i kato se stiskax pak ..