25.10.06
00:12
Привет!
Ами дълго се чудих къде точно да пусна темата.. ако съм сбъркала - извинявам се, нека бъде преместена.
Та по същество - тренирам кик-бокс от около месец. Преди това пак съм тренирала, но направих една пауза от около 5 месеца. Отдава ми се, справям се много добре, всичко е супер, НО аз целя да отслабна, а се притеснявам, че ще развия големи “мъжки” крака и ръце, което е възможно най-лошото в това отношение нещо!! Тренирам 3 пъти в седмицата по 1 час, но тенденцията е продължителността да се увеличи от следващия месец. Ако наистина има такъв риск, възможно ли е да потисна този ефект по някакъв начин - с каране на тренажор (имам такъв вкъщи), тичане или каквото и да е, защото наистина ми доставят голямо удоволствие тренировките и не искам да ги прекъсвам. Освен това като цяло дайте някоя идейка в насока отслабване, при положение, че имам нужда да смъкна 3-4 кг максимум, на 16 години съм. И моля за компетентно мнение, от хора, които знаят какво говорят и ги чаткат нещата. Ще съм изключително благодарна на евентуални отговори.
Поздрави!
25.10.06
07:11
[quote author=“PeBaLs”]Привет!
Ами дълго се чудих къде точно да пусна темата.. ако съм сбъркала - извинявам се, нека бъде преместена.
Та по същество - тренирам кик-бокс от около месец. Преди това пак съм тренирала, но направих една пауза от около 5 месеца. Отдава ми се, справям се много добре, всичко е супер, НО аз целя да отслабна, а се притеснявам, че ще развия големи “мъжки” крака и ръце, което е възможно най-лошото в това отношение нещо!! Тренирам 3 пъти в седмицата по 1 час, но тенденцията е продължителността да се увеличи от следващия месец. Ако наистина има такъв риск, възможно ли е да потисна този ефект по някакъв начин - с каране на тренажор (имам такъв вкъщи), тичане или каквото и да е, защото наистина ми доставят голямо удоволствие тренировките и не искам да ги прекъсвам. Освен това като цяло дайте някоя идейка в насока отслабване, при положение, че имам нужда да смъкна 3-4 кг максимум, на 16 години съм. И моля за компетентно мнение, от хора, които знаят какво говорят и ги чаткат нещата. Ще съм изключително благодарна на евентуални отговори.
Поздрави!
Знаеш ли колко зоб трябва да изпиеш за да направиш големи “мъжки” крака и ръце! Още повече, че тренираш кик бокс, а не фитнес. То ако ставаше така лесно да се трупа мускулна маса, всички тук щяха да приличат на Колман. В насока отслабване мога да те насоча към раздел Хранителни режими за понижаване на теглото. Кардио тренировка можеш да си правиш, то не пречи на кик бокса.
25.10.06
09:04
..Ами говорих с една жена, която се е занимавала 4 години с карате и по нейни думи краката и били станали “грозно” големи и затова се отказала. Аз преди време ходех редовно на тае бо и започнах да забелязвам, че краката ми наедряват и съответно спрях да ходя, въпреки че не съм сигурна дали е от това. Но след това като започнах с тичане всичко си дойде на мястото. Та явно може би и без зоб става..
А колкото до храненето.. не мисля да променям нищо там. Смятам, че се храня доста умерено, пък и нямам никаква възможност да спазвам стриктно каквато и да било диета, тъй като през по голямата част от деня не съм си вкъщи.
Поздрави! :)
25.10.06
09:21
Ако си контролираш яденето няма да развиеш големи крака и ръце,още повече, че си момиче и липсата на тестостерон ще бъде в твоя полза,пък и кик-бокса е кардио тренировка така че по-скоро ще свалиш кг.
25.10.06
16:53
[quote author=“PeBaLs”]..Ами говорих с една жена, която се е занимавала 4 години с карате и по нейни думи краката и били станали “грозно” големи и затова се отказала. Аз преди време ходех редовно на тае бо и започнах да забелязвам, че краката ми наедряват и съответно спрях да ходя, въпреки че не съм сигурна дали е от това. Но след това като започнах с тичане всичко си дойде на мястото. Та явно може би и без зоб става..
А колкото до храненето.. не мисля да променям нищо там. Смятам, че се храня доста умерено, пък и нямам никаква възможност да спазвам стриктно каквато и да било диета, тъй като през по голямата част от деня не съм си вкъщи.
Без зоб не става, ако ти разбираш под огромни мъжки крака 2 см отгоре на твоите, да тогава ще имаш такива каквото и да тренираш без кардио спортовете, ако мога така да ги нарека. Разбира се ако се храниш с банички и пици няма как да не ти наедреят частите, но това е друга тема.
Значи хем искаш идеи за отслабване, хем изведнъж вече не искаш идеи и нямаш време да се занимаваш с това. :twisted: :twisted: :twisted: Хубаво е, че знаеш какво искаш! :roll: :roll: :roll:
26.10.06
00:00
Fitday, за теб отслабването само до храненето ли се свежда? Разбира се, че е важна част, но нека поясня, че от 2 години коренно съм променила хранителния си режим. Това ще рече, че не ям пържено, мазно, тестени изделия, не пия газирани напитки, много рядко си позволявам нещо сладко, както и в много редки случаи ям след 7:30 вечер.. Затова просто мисля, че нямам какво да променям по отношение на храненето си. Ако смяташ, че греша - слушам те, кажи ми къде бъркам. :)
П.П. И не знам къде видя да казвам, че “нямам време да се занимавам с това”. Това, което твърдя е, че след като не съм вкъщи няма как да спазвам определена диета, по простата причина, че няма как да си приготвя храната. Ти кое точно не разбра?!
П.П.П. Да, наистина е хубаво, че знам какво искам.
Поздрави! 8)
26.10.06
10:19
[quote author=“PeBaLs”]Fitday, за теб отслабването само до храненето ли се свежда? Разбира се, че е важна част, но нека поясня, че от 2 години коренно съм променила хранителния си режим. Това ще рече, че не ям пържено, мазно, тестени изделия, не пия газирани напитки, много рядко си позволявам нещо сладко, както и в много редки случаи ям след 7:30 вечер.. Затова просто мисля, че нямам какво да променям по отношение на храненето си. Ако смяташ, че греша - слушам те, кажи ми къде бъркам. :)
П.П. И не знам къде видя да казвам, че “нямам време да се занимавам с това”. Това, което твърдя е, че след като не съм вкъщи няма как да спазвам определена диета, по простата причина, че няма как да си приготвя храната. Ти кое точно не разбра?!
П.П.П. Да, наистина е хубаво, че знам какво искам.
Поздрави! 8)
Разбира се че свалянето на килограми се свежда 90% до храненето. Спорта помага за свалянето, но неможе да бъде единственият фактор за перфектна фигура. Ами значи ти и в момента си малко или много на режим, след като се лишаваш от тези храни. Хранителен режим не означава да се храниш под час, а по-скоро да се храниш с правилната храна. Просто така ми прозвуча, че след като не си вкъщи нямаш време да си готвиш, което за мен е равно на това, че нямаш време за правилен начин на хранене. Някои неща не е нужно да се казват директно.
Мисля, че като цяло режима, които спазваш е правилен и нямам никакви забележки към него, така че като почнеш с кик бокса си мисля, че ще имаш резултати.
26.10.06
22:56
Fitday, благодаря ти за отговора. Но ти в по-предното си мнение казваш, че ще кача 2 см отгоре на моите крака, което е точно обратното на това, към което се стремя. След това каза, че с кик бокса “ще има резултати”. Какво имаш предвид - че ще отслабна ли ? Защото точно бедрата са ми проблемната област и ако наистина ще наедреят от кик бокса, то веднага бих свела тренировките до 1-2 часа на седмица. Трябва да отбележа и че започнах да карам тренажора поне по 3-4 пъти в седмицата, средно по 40-60 минутки, на бързи обороти и след това правя две суперсерии коремни и две серии по 15 лицеви опори. Пределно ясно ми е, че така ще постигна някакви резултати, стига да съм постоянна разбира се, но дали ще си оформя едни хубави, слабички и стегнати бедра или...ще станат едри ? Наистина съм объркана, защото всички ми предлагат различни тези по въпроса ( говоря за хора, които са имали някакъв опит със спорта) и са толкова противоречиви, че не знам на кого да вярвам. Та надявам се на ясен отговор.
П.П. Взех си и L-carnitine. От утре го почвам. :)
27.10.06
09:52
[quote author=“PeBaLs”]Fitday, благодаря ти за отговора. Но ти в по-предното си мнение казваш, че ще кача 2 см отгоре на моите крака, което е точно обратното на това, към което се стремя. След това каза, че с кик бокса “ще има резултати”. Какво имаш предвид - че ще отслабна ли ? Защото точно бедрата са ми проблемната област и ако наистина ще наедреят от кик бокса, то веднага бих свела тренировките до 1-2 часа на седмица. Трябва да отбележа и че започнах да карам тренажора поне по 3-4 пъти в седмицата, средно по 40-60 минутки, на бързи обороти и след това правя две суперсерии коремни и две серии по 15 лицеви опори. Пределно ясно ми е, че така ще постигна някакви резултати, стига да съм постоянна разбира се, но дали ще си оформя едни хубави, слабички и стегнати бедра или...ще станат едри ? Наистина съм объркана, защото всички ми предлагат различни тези по въпроса ( говоря за хора, които са имали някакъв опит със спорта) и са толкова противоречиви, че не знам на кого да вярвам. Та надявам се на ясен отговор.
П.П. Взех си и L-carnitine. От утре го почвам. :)
Според мен е нормално като започнеш спорт да качиш малко мускули. И тъй като мускулите са по тежки от мазнините, защото имат по - голяма плътност е нормално да се увеличи обиколката на краката. Това не значи, че ще имаш огромни крака, а че ще имаш стегнати крака. Все пак по - добре малко по - широки крака, отколкото мазни буци нали? Според мен не е хубаво да се фиксираш в някакви определени килограми, а да се гледаш в огледалото. Човек може да изглежда по доста начини в едни килограми.
:)
28.10.06
23:19
Fitday - осмисляш ли това, което пишеш?!
И тъй като мускулите са по тежки от мазнините, защото имат по - голяма плътност е нормално да се увеличи обиколката на краката.
Плътността няма нищо общо с обема! Искаш да ми кажеш, че или краката са ти стегнати, но широки или пък са “мазни буци”. Е аз пък си мислех, че спортът е алтернативата на идеалния вариант - стегнати, изчистени от излишните мазнинки крака, такива жилавки. Аз просто питах дали кик боксът е точният спорт за постигането на тази цел. А ти нещо много си противоречиш в мненията си и започвам да си мисля, че и ти разбираш колкото мен.
Затова моля, ако някой може да ми даде по-професионално мнение, а не просто предположения и догатки.
Поздрави!
П.П. И да отбележа,ако ще е от някакво значение, че не се занимавам от вчера със спорт, тъй че колкото и да е имам вече някаква изградена и оформена мускулатура. Проблема е, че лесно трупам мазнинки отгоре, стига малко да се отпусна в храненето и мързелуването.
29.10.06
10:11
[quote author=“PeBaLs”]Fitday - осмисляш ли това, което пишеш?!
И тъй като мускулите са по тежки от мазнините, защото имат по - голяма плътност е нормално да се увеличи обиколката на краката.
Плътността няма нищо общо с обема! Искаш да ми кажеш, че или краката са ти стегнати, но широки или пък са “мазни буци”. Е аз пък си мислех, че спортът е алтернативата на идеалния вариант - стегнати, изчистени от излишните мазнинки крака, такива жилавки. Аз просто питах дали кик боксът е точният спорт за постигането на тази цел. А ти нещо много си противоречиш в мненията си и започвам да си мисля, че и ти разбираш колкото мен.
Затова моля, ако някой може да ми даде по-професионално мнение, а не просто предположения и догатки.
Поздрави!
П.П. И да отбележа,ако ще е от някакво значение, че не се занимавам от вчера със спорт, тъй че колкото и да е имам вече някаква изградена и оформена мускулатура. Проблема е, че лесно трупам мазнинки отгоре, стига малко да се отпусна в храненето и мързелуването.
Явно не разбираш какво ти пиша въобще, както и хората преди мен, така че спирам да пиша по тази тема.
В кикбокса се натоварват краката и то не малко.И след като ходиш 3 пъти седмично е нормално да развиеш бедрените мускули в резултат от тяхното натоварване.Аз си мисля че краката ти ще бъдат хубави и стегнати ,ако тренираш само кикбокс,говоря без упражнения като клякане и други билдърски упражнения с тежест ,но ти сама си преценяваш. Факт е че жените се страхуват много от покачване на мускулна маса ,те искат да стегнат фигурата без да качат и един сант’ мускулна маса ,вие мускули ли ще стягате или кокали ? И според мен това е главната причина да се откажеш от тае бо.Видяла си че си оформила леко мускулите на краката и вече ужас “станала съм като мъж ,с огромни крака”. А относно ръцете , и тях може да развиеш донякъде ако правиш бой със сянка с по-тежки гири...Съжалявам че отварям тема от преди месец и половина ,но просто съм се начел на хиляди мнения от подобен род и не се сдържах.....Поздрави
23.12.06
01:02
Женската и мъжката физика са различни, различни са като съотношение мазнини-мускулна маса и съответно обмяна на вечествата, поради простата (и сложна) причина, че на женското тяло му е заложено да износва бременността, ражда и кърми. Природна му работа, няма какво да се направи. Тренирал съм бойни спортове доста дълго време. При интензивни тренировки в началото краката ти ще наедреят, но в поносими граници. После, ако не прекъсваш тренировките, ще се изчистят и ще спаднат. Не ти трябва зала. Остави си само тичането 2-пъти седмично. Тичай много бавно - свински тръс, с малко по-големи крачки от колкото ти идват естествено. Вържи си дишането на крачките - три - вдишваш, три - издишваш, гладко и дълбоко. Може и на четири - пробвай. Тичай по 40 минуто по часовник по този начин и чак накрая, ако искаш завърши със спринт. Зимата не го прави това с тичането - ще настинеш, ако си на открито.