16.12.06
15:11
Въпросът ми е кой мускул е най-важен при Канадската Борба?
16.12.06
15:14
Цялото рамо, бицепс; трицепс; предминица (цялата ръка)
1 Предмишница
2 Гърди
3 Бицепс
До колкото аз знам...за предмишницата знам,че е най-важна,но за гърдите незнам точно а то и перката участва... мани мани :P Общо взето изброените 1,2,3 знам,че най-много участват.
[quote author=“Offspring”]1 Предмишница
2 Гърди
3 Бицепс
До колкото аз знам...за предмишницата знам,че е най-важна,но за гърдите незнам точно а то и перката участва... мани мани :P Общо взето изброените 1,2,3 знам,че най-много участват.
Мдааа предмишницата, тя е най-важна, от личен опит казвам, защото за бицепс, трицепс, гърди, гръб вдигам повече кг от един приятел ама на канадска даже ми вика: айде де натискай ;) + това той това тренира и също ми каза, че е най-важната част
предполагам знаете кой е лъчо савчев...... еми от него знам че няма най важна част и че в канадската играе сичко включително и краката а ръката гърба и гърдите са от особенно значение другите части са по второстепенни но тези три са най важните.........
16.12.06
16:38
Точно така. Лъчо Савчев можеше да бъде много повече от това което стана, но не знам какво му попречи.
Лъчо Савчев го знам, ако не се лъжа де, но има много як гръб ;) и разбира се, че играе всичко, но той пита кой мускул влияе най-много, а това е предмишницата, пак казвам моя случай, че всички други мускулни групи ми са по-силни, но аз си знам, че предмишницата не ми е особено силна и това си проличава като играя канадска с него и тъй като другите МГ ми са по-силни би трябвало да го затруднявам поне малко ама...
16.12.06
18:09
като гледам вие казахте следните мускулни групи: гърди,крака,ръце,рамена.Май само пресата не включи никой.Епа кажи речи за канадска борба участват всички мускулни групи,значи,за да станете добри на канадска помпайте яко,като гледам май е по-добре да помпате сърцето.Хайде ако може някой да отговори сериозно на момчето като изолира само тези мускулни групи,от които наистина зависи победата.Аз лично бих включил яка добре закалена китка,нищо,че не е мускул.
ЕЕ китката е НАЙ-ВАЖНА, но като тренираш предмишница то си влиза и така става здрава, аз съм му отговорил сериозно, защото той пита за един мускул, не за всички :wink:
Предмишницата е за здравина на хвата .... Бицепса участва в въртеливото движение :wink:
17.12.06
18:45
За канадската Предмишница, Бицепс и предно рамо много ама супер много е важен бицепса бих казал че е по важен и от предмишницата !
18.12.06
23:23
Аз лично сьм питал Льчезар Савчев ( трицепса ) кой мускул играе най-главна роля и той каза, че предмишницата и гьрба, за да можеш да го придьрпаш кьм теб, или да предотвратиш да те дрьпне кьм него и да вкара тежестта си ( да вкара рамо )
18.12.06
23:42
квото и да си говорим тря имаш здрава китка при мене предмишницата ми е здрава но смата китка като ме натиснат ме боли имам сила мога да обърна но болката не ми позволява ! ....
19.12.06
00:06
Тая година ще се дават финала на финалите по БТВ,НТВ и БНТ на живо - 31.12.2006 година Обстановката ще е ток и жица,защото финала ще са Терминатор 3 и Робокоп(full upgrade special edition armless titanium) Кой има по здрава китка на кой гърба е по-голям и на кой бицепса има повече конски сили и кой по яки батерии ще видим само в 00:00 на 31.12.2006г.Приемаме облози.
19.12.06
10:32
Като гледам целия форум се познава с Лъчезар всички са говорили с него(уж), да ама и аз познавам трениращ канадска борба и мога да ви кажа че най-голямо участие взимат бицепса, предмишницата и гърдите, а гърба просто немога да си обясня откъде ви хрумна. Замислете се при канадската каква работа върши гърба, като той дърпа ръката към тялото, а вие нямате право да си одлепяте лакътя.......
19.12.06
15:27
аз мисля че и малко китката...аз винаги падам защото китката ми е доста слаба , а иначе другите мускули са ми добре г/д :D
Защо да се замислят...просто вземете с някой приятел,напънете си ръцете,не с цел някой да победи и другата ръка пипнете кои мускули са стегнати...предмишница,бицепс (никакъв трицепс в началното положение),гърди много и перката.Та ясно е,че влизат много други мускули ама въпроса на темата беше такъв...
Аз пък съм гледал Стоян Големанов как тренира или може би само е за тонус е поддържал форма не мога да кажа -. защото учихме в едно училище и живееше през две стаи от моята в общежитието.Та ми правеше впечатление че той не използваше много тежести , в смисъл дъмбели щанги и.т.н. ,
повече наблягаше на ръцете и рамото , но със каиши като фитили , връзваше ги дръжките и дърпаше. Та не си спомням много често да съм го виждал с дъмбели , може би само предмишница като е тренирал. Той не говореше много за канадската ако не вземеш ти да го разпитваш. Абе много скромно и свястно момче е.
За канадската борба е най-важно колко натоварване могат да поемат ставите на китката и лакътя и колко са здрави сухожилията на бицепса и брахиалиса.
Заякването на сухожилията и ставите става бавно и натоварването трябва да е дозирано прогресивно.
Мускулите имат сила, ставите и сухожилията (обикновено) са слабото звено във веригата.
А една верига е толкова здрава, колкото най-слабото и звено. Казано направо - може да имаш сила в бицепса да сгънеш 80кг. на скот (например), ама като сухожилието издържа до 45кг - толкова и вдигаш. Ако пробваш 50 си контузваш сухожилието.
Следователно няма най-важна мускулна група - всички, които участват са важни и нивото им на развитие трябва да е едно, а също така и ставите и сухожилията да са на същото ниво.
А как се постига това питайте някой, който е успял да го направи.
Той ходи в същия фитнес в който и аз... :oops:
Той ходи в същия фитнес в който и аз... :oops:
еми питай го кво е най важното :) а ти от къде си