04.12.06
09:15
на 21 години съм 175см, 79кг колко белтъчини, мазнини, въглехидрати и калории трябва да приемам на ден за да качвам много ММ ?
труден въпрос. калории поне 3500 че и нагоре, белтъчини 155 гр. въглехидрти колкото повече по-добре, но картофи ориз и такива, мазнини не прекаляваи гледай мазнините да са само от млякото и месото. Но пак зависи от метаболизма
16.12.06
21:29
Ш тва тия белтъчини как ги смяташ.. :lol:
17.12.06
13:48
3.3гр. въглехидрати на 1кг. телесна маса и 2.2гр. белтъчини на 1кг. телесна маса ;)
[quote author=“Shatter”]3.3гр. въглехидрати на 1кг. телесна маса и 2.2гр. белтъчини на 1кг. телесна маса ;)
въглехидратите са малко,поне 5 грама ги направи...Аз ти препоръчвам 5,5.И вече се гледаш в огледалото,щом се омазняваш и не се харесваш намаляш въглехидратите постепенно.
[quote author=“a8n”][quote author=“Shatter”]3.3гр. въглехидрати на 1кг. телесна маса и 2.2гр. белтъчини на 1кг. телесна маса ;)
въглехидратите са малко,поне 5 грама ги направи...Аз ти препоръчвам 5,5.И вече се гледаш в огледалото,щом се омазняваш и не се харесваш намаляш въглехидратите постепенно.
Човека говори за чисто качване ако взима 5.5 грама на телесно тегло ще качва яко мазно !!
18.12.06
21:32
2.2 - 3 гр протеин на кг тегло...а останалото количество калории си го набавяш от въглехидрати...и както ти казаха другите ограничи се с мазнините
19.12.06
10:24
[quote author=“djpetko”][quote author=“a8n”][quote author=“Shatter”]3.3гр. въглехидрати на 1кг. телесна маса и 2.2гр. белтъчини на 1кг. телесна маса ;)
Човека говори за чисто качване ако взима 5.5 грама на телесно тегло ще качва яко мазно !!
Не е задължително!Ако е с бърз метаболизъм 5гр. са си много добре даже!Протеина към 2.2гр.,мазнините вече не трябва да са много(поне аз съм на такава диета като качвам и не се омазнявам).Не е лошо да си вземеш някакъв протеин,но само ако имаш пари за някакъв чужз,не си взимай български,че от тях само газове ще получиш :lol: Взимай и мултивитамин и вече нататък ти трябва само постоянство!