15.12.06
17:18
Отдавна чета най-различни неща за Креатина (не съм ползвал за сега).
Много широко е разпространено мнението, че той задържа вода в мускулите (това е ОК), която обаче изчезва при спирането на приема на Креатин и това води до загуба на каченото мускулно тегло и връщане към предишните размери, да речем по време на последващата фаза на чистене и релеф.
Някои твърдят, че се наблюдава отпуснат вид на мускулите (като на възрастните бодибилдъри) след спирането на Креатина. Т.е. действието на Креатина е нетрайно и резултатите се губят известно време след спирането му.
Виждам, че повечето хората тук ползват или са ползвали Креатин. Много ми е интересно да чуя какъв е техният опит след спиране на Креатина? :roll:
15.12.06
20:09
90% се изпикава.за мене тва е пустиняшка работа се едно вода на прах.два пъти съм праил цикъл ама нищо съществено не усетих освен че ми олекна портфеила.нема смисъл според мене...за 50 лева си купуваш 4-5 кила месО от което ще усвоиш много повече
15.12.06
22:46
Прочети повече за действието му и какво всъщност е. Креатина е аминокиселина. Това от своя страна обуславя доста функции - възстановителна, енергийна, изграждаща.
След като спреш да го взимаш по-голямата част от водата изчезва. Логично е да спаднеш малко. Обаче мускулната маса която, си качил си остава.
Задържането на вода при креатина не е основна функция!!! При хора които не ядат нищо или хапват солетки и царевични пръчки ефекта на креатина се свежда до малко задържана вода, която се губи много бързо след спирането му. НО ако се храниш и тренираш ПРАВИЛНО креатина ти дава енергия (участва в цикъла на Кребс), по добро напомпване и изобщо прави тренировката по-ефективна! Ако след тази подобрена тренировка се възтановиж правилно (храна, глутамин, bcaas) ефекта е покачване на мускулна маса. Така, че не търсете ефекта на креатина само с подуването. От един цикъл с креатин 40-60 дни ако се възтановяваш добре може да спечелиш от 3 до 5 кг маса.
16.12.06
20:43
Хах ти си изкарал че кретина няма никъв смисъл...аз от кретина бая сила качих,и то след тва не ми спадна мн...верно че само с креатин няма да направиш кой знае кво ама съчетано с мн храна действа...
InDaHEad , съгласен съм.
Миналата година по това време имах финансовата възможност и си взех доста добавки и трябва да ви кажа, че когато пиеш няколко добавки наведнъж сякаш взаимно усилват ефекта си. В допълнение мога да кажа, че креатина намаля болката в мускулите след тренировка.
17.12.06
20:41
и креатина и добавките са хубаво нещо ако можеш да си ги позволиш
но както казаха колегите само с един креатин не става казвам го и аз от личен опит дори и с добро хранене само с креатин нищо не качих. Или по точно качих толкова колкото и без него дори и вода не задържах .
2 пъти съм си купувал креатин 3 ти няма да има . Протеина ми дава най голям ефект след него глутамина ... Дори и силата не ми се качи като приемах креатин . Може и да съм го земал грешно не направих зареждаща фаза а преди и след трен го земах по 5 грама със нещо сладко. Кафе не пиех 2-3 часа преди и след като съм приел креатин.
Уви не ми помогна.
17.12.06
21:04
zavisi,kaji nakoq firma e bil kreatina?