02.11.04
17:03
2 месеца взимах pro gold 90 на nutrim.много сам доволен качих 5 кила.
но сам слу6ал 4е на пове4е от 2 месеца да не се задаржам на един.казаха ми да мина на геинар това не е ли стапка назад?ако не геинар кво да си взема????
Еми зависи какво целиш.
От протеина качваш само мускулна маса.
От гейнера и малко мазнинки, които за зимата е по-добре да ги имаш за енергия пък накрая на зимата ще чистиш. Гейнерите имат и виамини, аминокиселини и други полезни добавки. Перфектни за покачване на маса.
02.11.04
19:03
протеина е изграден от аминокиселини-в доста по голямо количество са от гейнера.витамините си ги има също :) +други добавки,например мусаши слагат л-карнитин и креатин,други фирми си обогатяват протеините с л-глутамин,някои слагат и билки!ако имаш възможност,време и пари можеш да си набавяш въглехидратите и по естествен път.все пак,гейнерът е въглехидрати с малко протеин(белтък),който в повечето случаи не е напълно суроватъчен.
мовеш да си смешиш протеина с млеко(кисело или прясно),аз например освен млеко слагам и детска храна “слънчо”.ако имаш кухненски робот,може и 1/2 бананчета+ябълка да забиеш :wink:
дам, flufil е прав, излишно е да се купува гейнър, освен ако не си супер зает или с турбо слаба храносмилателна система.
Най-добрият гейнър можеш да си го направиш вкъщи сам :D , като смесиш за 1-2 минути протеин на прах с мляко и овесени ядки.
Абе хора и Вие не знаете какво говорите бе.
Има хора дето и 10кг протеинд а изпият нищо. Трябват си въглехидрати, които не винаги можеш да набавяш от храната. Българската домашна кухня (каквото готви мама и баба) е предимно с белтъчини. На въглехидрати се набляга само в гарнитурата, която често липсва. То ако става на въпрос добавките можеш да ги замениш ако се храниш правилно, но я ми кажете защо ги взимате ?! Защото е много трудно да се храните по всички норми за фитнеса. Затова са и добавките.
А гейнера е основна добавка.
Особено за зимата !
02.11.04
23:01
vanisher,картофите,ориз,фасул,хляб,салатата-все традициони български ястия,въглехидрати нямат ли,или са бъкани със тях и все качествени!?или пък корни(например 2) към протеиновия шеик,когато се вземе след тренировка,да ти сметна ли съдържанието на въглехидрати което се получава?или ако има и мазнини на добавка(междодругото в на оптимум каталога ги има),може и да не се храним?!айде моля ти се кой не знае какво говори!
03.11.04
17:00
прятел,някъде да съм написал подобно нещо?!?всеки си има глава на раменете,да си решава какво да пие и да яде.има много информация,много статии,само тези в сайта човек да прочете,доста ще се обогати.а междодругото се продават страшно много добавки,който обещават невероятни чудеса и тук вече си проличава дали си средностатистическия куповач,който като види нещо лъскаво си го купува или си използваш глобуса не само за красота :wink:
Аз пък отначало пиех само протеина на Нутрим-HI-FIT Special и за пържия месец качих 8 килца след това го смених с ПРОГОЛД 90,и растежа ми спадна хем бях запо4нал и креатин.В тоя HI-FIT с бионабол ли го тъпчат или е от Tribulos TERESTISA не знам, но пак 6те си взема такъв.А относно гейнерите не ти ги препоръчвам-излишни пари за въглехидрати.По-добре си купи Протеин и го смеси с декстроза например.
[quote author=“vanisher”]Абе хора и Вие не знаете какво говорите бе.
Има хора дето и 10кг протеинд а изпият нищо. Трябват си въглехидрати, които не винаги можеш да набавяш от храната. Българската домашна кухня (каквото готви мама и баба) е предимно с белтъчини. На въглехидрати се набляга само в гарнитурата, която често липсва. То ако става на въпрос добавките можеш да ги замениш ако се храниш правилно, но я ми кажете защо ги взимате ?! Защото е много трудно да се храните по всички норми за фитнеса. Затова са и добавките.
А гейнера е основна добавка.
Особено за зимата !
В българската кухня преобладават въглехидратите. Навиците, а и финансовото положение на българите е такова, че и баницата се яде с хляб и то в големи количества. Затова и толкова българи имат проблем с наднорменото тегло. Въглехидрати от храната е супер лесно да се набавят, и при това много по - евтино отколкото чрез добавки. 100 гр ориз - над 50 гр въглехидрати, цена за кг под 1 лев (ако не се лъжа). Сметни сега колко ти излиза една доза от 100 гр гейнер. Същото между другото важи и за белтъчините, и от моя гледна точка добавките са излишни. А са направени, за да се продават, за какво друго? То и цигарите и алкохола са излишни, но се продават и консумират масово нали? Аз добавки (високопроцентен протеин) употребявам рядко, само ако по една или друга причина не съм успял да се храня добре през деня. Имам една кутия, 1 кг 90% протеин, вече цял месец си седи, не съм я и преполовил даже, ама си я държа за всеки случай. Да си давате парите за гейнери е излишно, ако ще употребявате нещо, нека да е качествен протеин. Това е мое мнение все пак, на който му харесва, да си пие гейнерите :)