Извара

16.12.06
19:07

Аве хора ям изваара всеки ден. Мн ми е гадна. Някой можв ли да ми каже как да стане по вкусна. Някоя мн проста рецепта. Рових в нета ама нищо интересно няма.

16.12.06
20:17

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=5964

17.12.06
14:21

[quote author=“icinho”]Аве хора ям изваара всеки ден. Мн ми е гадна. Някой можв ли да ми каже как да стане по вкусна. Някоя мн проста рецепта. Рових в нета ама нищо интересно няма.

забъркана с кисело мляко или сметана
или заменена с котидж

17.12.06
15:02

[quote author=“icinho”]Аве хора ям изваара всеки ден. Мн ми е гадна. Някой можв ли да ми каже как да стане по вкусна. Някоя мн проста рецепта. Рових в нета ама нищо интересно няма.

Гадна не гадна тва е положението.Аз преди съм ял по половин кило извара на ден.

17.12.06
16:15

Свиква се, и спира да ти е гадна
Най-добре е за начало да си я смесваш почти 1:1 със сирене, защото са много сродни.
После постепенно намаляваш сиренето и ще видиш, че си и свикнал

Друг вариант - посоли я;) Ще се изненадаш каква разлика има

Трети - с чесън и сосче някакво;)

Импровизирай, яж я с нещо, което обичаш.

17.12.06
16:36

с шарена сол
с яйце
с домат
с малко майонеза

IC

17.12.06
18:19

кога е препоръчително да ям извара и колко гр? И може ли да замести цяло ядене

DU

17.12.06
19:18

Е как да неможе то това си е храна протеини може вечер да я консумираш

17.12.06
23:05

с лютеница стана чудна ;)

17.12.06
23:18

Препоръчително е към всяко ядене, защото е добър източник на протеин. Но по не повече от 100 грама, защото повече не може да усвоиш на един път.

18.12.06
09:20

[quote author=“marzipan”]Препоръчително е към всяко ядене, защото е добър източник на протеин. Но по не повече от 100 грама, защото повече не може да усвоиш на един път.

:roll:  :shock:  :lol:

18.12.06
11:00

Какво? В рамките на 2-4 часа колко протеин мислиш, че можеш да усвоиш? Особено когато е комбиниран с друга храна, а и сам по себе си не е най-лесният за разграждане?
В 3-4 яденета за деня по 100ина грама, повече просто е безпредметно. Не включвам закуската, защото не вярвам от сутринта да ти се яде извара. Един вид като салата към останалите неща.

18.12.06
14:13

Може и по 200/250 грама извара на ядене(ако яденето включва само извара).

18.12.06
16:38

Що, ако има и две филии хляб няма ли да се усвои?:)

18.12.06
18:00

Чел ли си нещо по въроса за разделното хранене и как това влияе върху усвояването на храната (т.е. че смесеното (всичко на куп демек) намалява усвояването на хранителните вещества)?

18.12.06
18:18

Здравейте!искам да попитам в Метро и другите големи магазини има всякакви консерви от риба.Дали да добър изто4ник на белтъци или не(тъй като са консерви).?Предварително благодаря!

18.12.06
21:36

извара + кисело мляко + прясна краставица + копър !!! страшно е  :roll:

18.12.06
22:33

А ти да си чувал, че приемането на въглехидрати заедно с протеина подобрява усвояването му? Да, ако ядеш много мазнини и въглехидрати заедно на едно хранене ще намалиш усвояването на протеина, ще забавиш и затрудниш усвояването изобщо на храната. А разделното хранене отдавна е отречено, ти ако си привърженик храни си се така, щом те кефи. Аз знам какво имаш предвид: понеже изварата е бавен протеин, над 100 г няма да бъдат усвоени до следващото хранене след 3-4 часа. Ама в 100 г. извара има 15 г белтък, супер недостатъчно. Ето в тази рецепта има 200 г. извара и предполагам ще се усвои:

http://www.bb-team.org/nutrition/000219.php

Не виждам проблем и 200 г. обезмаслена извара + 100 г. овесени ядки да се усвои за 3-4 часа. Стига храненето да се състои или от протеин + мазнини, или от протеин + въглехидрати. А ти трябват 30-50 г. белтък на едно хранене.

Марзи: “В 3-4 яденета за деня по 100ина грама, повече просто е безпредметно. Не включвам закуската, защото не вярвам от сутринта да ти се яде извара. Един вид като салата към останалите неща.”

Какво имаш предвид, по 100 г като допълнение към основния протеинов източник за храненето ли? Не се обиждай, може аз да не ти хващам мисълта нещо:)

19.12.06
09:36

[quote author=“marzipan”]Чел ли си нещо по въроса за разделното хранене и как това влияе върху усвояването на храната (т.е. че смесеното (всичко на куп демек) намалява усвояването на хранителните вещества)?

Буттхед, и от кога разделното хранене е отречено? Примерно аз като ходя на РД на някой, и ям сандвичи, сладки, торта, газирани-ама в малки количества. След това 5 часа имам болки в корема, защото не мога да усвоя храната. А когато ям разделно нямам акива проблеми. (и аз по някога спазвам разделното хранене
:wink: )

19.12.06
15:37

бъркани яйца вместо със сирене с извара

19.12.06
21:01

Основен протеинов източник би имало ако приемаш протеинови добавки. Иначе е трудно. Мисълта ми беше, че ако в 4 яденета изядеш по 100гр извара хем ще я усвоиш, хем не са малко - 60-70гр протеин. Ти няма да ядеш само нея, но по мои наблюдения по-скоро тя е основен източник на протеин за хора като мен. Така че ако се ядат освен нея яйца и някакви меса що годе се закърпва положението. И достатъно добре си ме разбрал - над 100ина грама няма да ги усвоиш ако ядеш след 3-4 часа. Точно затова няма смисъл от повече. Освен това не виждам начин ако ядеш нормални неща, т.е. не приемаш протеини, е трудно в яденето да нямаш и мазнини, и въглехидрати, и протеини.

19.12.06
21:35

[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”][quote author=“marzipan”]Чел ли си нещо по въроса за разделното хранене и как това влияе върху усвояването на храната (т.е. че смесеното (всичко на куп демек) намалява усвояването на хранителните вещества)?

Буттхед, и от кога разделното хранене е отречено? Примерно аз като ходя на РД на някой, и ям сандвичи, сладки, торта, газирани-ама в малки количества. След това 5 часа имам болки в корема, защото не мога да усвоя храната. А когато ям разделно нямам акива проблеми. (и аз по някога спазвам разделното хранене
:wink: )

:lol: Ми яж боклуци, бате, и ще те боли корема.

marzipan, долу-горе съм съгласен с теб, обаче си прави сметка, че не трябва да падаш под 2 г. на кг телесно тегло за протеина. От тази гледна точка 60-70г в 4 хранения(айде + трийсетина от въглехидратните храни) ми се струва малко, още повече, че изварата доста отстъпва на месото и яйцата като усвояемост и биологична стойност. Затова си мисля, че е по-добре месото, яйцата и суроват. протеин да са ти основни източници на белтък, а изварата преди лягане и максимум едно хранене през деня.

20.12.06
14:06

[quote author=“marzipan”]Чел ли си нещо по въроса за разделното хранене и как това влияе върху усвояването на храната (т.е. че смесеното (всичко на куп демек) намалява усвояването на хранителните вещества)?

Еха аз не познавам добър билдер,който да яде разделно...
А и най-подходящата храна за маса е пилешко(протеин)+ориз(сложни въгл.)

20.12.06
20:48

може да се разреди с кисело мляко или настъргани краставици или прсто сос
сосове всякакви  :lol:

MI

30.12.06
00:34

Не четох всички постове, та ако се повтарям ще извинявате.Аз обичах извара и то много, слагах и най-вече кисело млекце и неква комбинирана подправка като тези за пилешко месце, но откакто опитах да ям по половин кило на ден нещо ми стана противна, характера й е такъв че е “приседлива” и за разлика от други доста по-гадни храни не може да бъде натъпкана насила.Сега аз правя почивка и се надявам след известно време пак да ми стане любимо ядене.Така че пичове не прекалявайте, все искаме повече ама ако прекалите като мен хич няма да можете да ядете и тва си е загуба.Може да се сложи варено яйце наситнено,краставици,домати най-добре става, абе всичко с повече вода в него да прокара залъка, за плодове се чудя дали ще стане или ще се получи манджа с грозде.

30.12.06
11:08

Ами аз предпочитам да изям малко повече извара(дори над 500 гр на ден)тъйкато е евтин източник на протеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1