Възстановяване след операция?

17.12.06
00:12

Преди 3 месеца бях опериран от перитонит,а от 1 месец започнах тренировки в залата.Програмата ми не е пълна,защото не тренирам краката и корема заради операцията.Незнам дали има смисъл и затова искам да попитам трябва ли да продължавам по същия начин или да започвам тренировка и на тези мускулни групи?Знам,че много от вас ще ме посъветват да се допитам до някой хирург за този въпрос,но техните отговори са доста крайни.

IC

17.12.06
12:24

еми според мен е добре както викаш да не тренираш за момента крака и корем.Поне ако аз имах този проблем бих ги оставил за по нататък/

17.12.06
13:59

Особено трябва да внимаваш, да не завишаваш опасно килограмите. Колко точно е това... надали някой може да ти каже с точност.

Но ми се струва, че е безсмислено на този етап да тренираш в зала със свободни тежести. Тоест можеш, но трябва да правиш серии с толкова ниски килограми, че просто ще е хвърляне на пари.

Според мен трябва да се тренират леки упражнения със собствено тегло, и лед време да се мисли за влизане в зала.

А и нали знаеш ‘Бързата работа...’. Ако много се припираш да тренираш сега, ноже рано рано да си принуден да спреш.

17.12.06
16:03

Нямаш работа при тренировки!
Трябват ти разходки, след около месец - по-активни движения (мързеливо плуване, демек плацикане, например, или леко припкане насам-натам). Чак някъде около 4тия месец може в зала, ама аз лично се усещах регенерирал чак след 5тия (но моята операция беше доста по-тежка).
Но все пак не се занимавай с тежести.

18.12.06
10:09

Аз се усетих регенерирал след 2-рия месец и тогава започнах с тренировките.До момента нямам проблеми и се чувствам много добре.Може би ще изчакам още месец и постепенно ще добавям липсващите до момента упражнения.Готов съм да изслуша всякакви предложения и съвети.

18.12.06
10:53

Добре, в крайна сметка сам си преценяваш, при теб пораженията са били разрязването на мускулите дефакто, или съм в грешка? Ако не са ти пипали вътре в корема (т.е. по червата нещо) може би не е прекалено рано, но моят съвет е да не се изсилваш. Продължавам да стоя зад аеробни не особено интензивни дейности.

18.12.06
12:11

[quote author=“marzipan”]Добре, в крайна сметка сам си преценяваш, при теб пораженията са били разрязването на мускулите дефакто, или съм в грешка? Ако не са ти пипали вътре в корема (т.е. по червата нещо) може би не е прекалено рано, но моят съвет е да не се изсилваш. Продължавам да стоя зад аеробни не особено интензивни дейности.

Пипали са,червата са изкарвани и почиствани,затова след това един месец бях само на супи  :)

18.12.06
14:24

Ама ако не са ти ги рязали не е страшно. В смисъл, че тогава травмата отминава много по-бавно. Съдя по мен и брат ми. Аз регенерирам по-бързо от него, операцията ми беше по-тежка (рязаха и червата демек) и ми отне повече време от на него да се възстановя напълно.
Прецени сам, но аз не мисля, че трябва първата половин година следоперация да има сериозни натоварвания. Лекарите може да ти кажат 3 месеца, което значиточно да удвоиш времето. Аз в това съм се убедил - ако ти кажат, че нещо ще е наред или е позволено след време Т, то реалното време е два пъти Т.

18.12.06
18:14

Аз съм се убедил точно в обратното - ако ти кажат някакъв срок делиш го на 2 и получаваш реалното време.Има ли проблем винаги ще се застраховат,като дават по голям период за почивка.Просто лично наблюдение  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1