Защо през зимата качваме по лесно?

17.12.06
21:54

:?:

FI

17.12.06
22:01

[quote author=“Nazgul”]:?:

На метаболизма му е прекалено студено да работи. :lol:  :lol:  :lol:  (това в кръга на шегата разбира се) :wink:

Ами предполагам, че има общо с това, че тялото ти се опитва да изгради повече мастна тъкан за да не умреш от студ. Това са разбира се само догадки, но предполагам, че това има общо и с еволюцията и оцеляването на човека в суровите условия преди хилядолетия. :?

IC

17.12.06
22:46

еми защото е по-студено и като има сняг , по принцип си стоим вкъщи , а не спортуваме(мач , баскетче , кросче в парка) и си качваме мазничко а у :)  :twisted:

17.12.06
23:26

Fitday е що годе права. Но и не съвсем. Това би било валидно по-скоро за есента, когато трябва да се подготви тялото за студа и липсата на храна. А зимата по-скоро тенденцията е към поддържането на това, за да имаш някакви запаси за екстремни ситуации.
Друг момент е, че зимата се храним по-рядко (поне аз, понеже в тоя студ, мъгла и влага не ми се ходи до магазина постоянно). А това означава, че тялото по-често изпитва по-остър глад от обикновено. А когато то се чувства гладно, значи има проблем. И тоя проблем може да възникне пак. Значи, я да се запасим с нещо, че да не умрем, си мисли тялото.

А на практика - не съм убеден дали ако се храниш по добър режим има разлика дали е зиме или лете за целите ти.

Лятото се ядат леки храни. Зимата видаги има манджа, като в повечето случаи я ядеш с хляп (топиш си и т.н.)  :D

17.12.06
23:49

И това го има, както казах зимата храненто просто е по-кофти.

manson: хляП ли, бе.. :roll:

FI

18.12.06
10:23

[quote author=“marzipan”]А на практика - не съм убеден дали ако се храниш по добър режим има разлика дали е зиме или лете за целите ти.

За мен разлика май няма, само дето през лятото има повече зеленчуци и плодове и е по-лесно с храненето. Аз и без това не си падам по манджите, дай ми на мен месце и салата. :oops:

Проблемът е само, че ако не замазниш зимата, умираш от студ като мен... Добре си бях миналата зима с прилично количество мас по мене, яке не ми трябваше... :wink:  :wink:  :wink:

IN

18.12.06
10:37

Хехех хлепеца е важен за качване :D ....ама аз хляб не ям само оризец,спагеди и картови :lol:  :D ....не знам,но и аз миналата зима яко качвах,а са курец :)

18.12.06
10:57

Аз пък винаги мога да качвам. За свалянето не знам, не бях опитвал, тъкмо като мислех да пробвам и ми дойдоха мизерии до главата..
Разлика няма. Важно е само какво и как ядеш.

IN

18.12.06
11:02

Има голяма разлика....ако нямаше разлика нямаше цял свят да качва зимата и после да чисти лятото... :wink:

FI

18.12.06
11:35

[quote author=“InDaHEad”]Има голяма разлика....ако нямаше разлика нямаше цял свят да качва зимата и после да чисти лятото... :wink:

Аз съм пробвала да свалям и лятото и зимата, според мен са важни единствено и само режима и постоянството. :)

ИВ

18.12.06
12:33

[quote author=“fitday”][quote author=“InDaHEad”]Има голяма разлика....ако нямаше разлика нямаше цял свят да качва зимата и после да чисти лятото... :wink:

Аз съм пробвала да свалям и лятото и зимата, според мен са важни единствено и само режима и постоянството. :)

Точно смятам сега зимата да изчистя. Ще си закарам кетлира при камината и малииии. :lol:

18.12.06
16:46

Лятото си е по-трудно да си на ВВД, плаж, мацки, жега, обилно потене, липса на апетит, плаж, мацки..

18.12.06
17:08

[quote author=“Nazgul”]:?:

Това че се случва при някои хора не значи, че е правило. Ако хората следяха какво и колко ядат, щяха да си бъдат толкова кила, колкото си искат целогодишно ;)

[quote author=“butthead”]Лятото си е по-трудно да си на ВВД, плаж, мацки, жега, обилно потене, липса на апетит, плаж, мацки..

Ти все едно цяло лято на плажа висиш?

[quote author=“InDaHEad”]Има голяма разлика....ако нямаше разлика нямаше цял свят да качва зимата и после да чисти лятото... :wink:

За мен няма. Ям много - качвам. Ям по - малко - свалям. Сезона няма значение. Юни - август например съм качвал без проблеми кила, както и зимата (януари и февруари) съм смъквал.

18.12.06
22:55

[quote author=”Петко К”]
За мен няма. Ям много - качвам. Ям по - малко - свалям. Сезона няма значение. Юни - август например съм качвал без проблеми кила, както и зимата (януари и февруари) съм смъквал.

Точно така. И аз съм на сищия хал.
Ранъта прай борбата :lol:

IC

19.12.06
10:36

[quote author=“fitday”][quote author=“Nazgul”]:?:

На метаболизма му е прекалено студено да работи. :lol:  :lol:  :lol:  (това в кръга на шегата разбира се) :wink:

Ами предполагам, че има общо с това, че тялото ти се опитва да изгради повече мастна тъкан за да не умреш от студ. Това са разбира се само догадки, но предполагам, че това има общо и с еволюцията и оцеляването на човека в суровите условия преди хилядолетия. :?

Съгласен съм ... пък и по край празниците хапваме прасенца късчици патки :) ... искам да кажа месенце а пък и доста боб по постите сърмички руски салати доста мазно хапваме ... особено прасенцата...
ядеш прасе - ставаш прасе :)  :wink:  :wink:  :wink:

ZO

18.01.07
20:52

И все пак не е само промяната в храненето и физическата активност-има разлика и в метаболизма,поне аз за себе си съм забелязал.При едно и също хранене(като индекси,2.2гр. протеин и 5гр. въглехидрат) през зимата качвам,а през лятото си стоя с едно и също тегло.Така че има разлика и в начина на функциониране на тялото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1