Славия Спортес - подкожни мазнини?

FI

19.12.06
12:03

Моля ви ако може някой да ми каже, дали в Славия Спортес - Фитнеса правят измерване на подкожните мазнини с калипер, за да знам дали да се разкарвам до там. Ако знаете и за някой друг Фитнес в района, където го правят моля пишете.

Благодаря предварително. :)

19.12.06
22:47

Не разчитай на мерене с калипер. Пуснаха в продажба едни ментета - не ти е работа. Само да ти кажа, че нямат тарирана пружина, която да определя силата на натиска.
Понежа искам да си закупя за моята зала калипер, от години търся нещо читаво и не намирам.
Примири се и се мери като моите клиенти с OMRON.
Дава задоволителна точност - отклонението е по-малко от %. И при поредни мерения дава обективна оценка на това какво си постигнала.

FI

19.12.06
22:56

[quote author=“mitaka101”]Не разчитай на мерене с калипер. Пуснаха в продажба едни ментета - не ти е работа. Само да ти кажа, че нямат тарирана пружина, която да определя силата на натиска.
Понежа искам да си закупя за моята зала калипер, от години търся нещо читаво и не намирам.
Примири се и се мери като моите клиенти с OMRON.
Дава задоволителна точност - отклонението е по-малко от %. И при поредни мерения дава обективна оценка на това какво си постигнала.

OMRON? Чичко гугъл не ми намира май нищо.

Можеш ли да обясниш по - подробно? Ти имаш ли в твоита зала? Мога да се разходя да ми ги измериш.  :)  :)  :)

20.12.06
08:36

То и на ОМРОНа много не може да се разчита.Лятото при около 10% ме изкара 21% :lol:

20.12.06
09:51

http://izmeri.com/images/omron_fat.jpg
Това е уредчето.

То и на ОМРОНа много не може да се разчита.Лятото при около 10% ме изкара 21%

Има начини да прецакаш всякакво измерване.
Конкретно при уреди, измерващи мазнините на базата на електрическото съпротивление има някои ограничения, например не се мериш СЛЕД тренировка, след баня, с мазни ръце, веднага след хранене и т.н.
Защо твърдя, че дава малка грешка? Ами имам приятел, работещ в немска фирма на висока позиция и всяка година го возят със самолет до Герм. и му правят пълни изследвания, включително мазнините (по 2 метода - ел. съпротивление и под вода). След едно такова мерене, на другия ден дойде да тренира и видя уреда и каза да го премеря за да отчете грешката колко е. И вече писах какво излезе - по-малко от %.

Ти имаш ли в твоита зала? Мога да се разходя да ми ги измериш.

Да, имам. Заповядай през делнични дни между 16 и 21 часа съм в залата.

FI

20.12.06
10:22

[quote author=“mitaka101”]
Да, имам. Заповядай през делнични дни между 16 и 21 часа съм в залата.

Ок, ще дойда след Нова Година. ще ти пратя бележка да се разберем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1