15.11.06
21:56
Здравейте отново!
Давам директно към въпросите:
Висок съм 171 см тежа 75/80 кг на 17 години съм и имам подкожен слой мазнина на корема и паласките който искам да махна през зимата за да може лятото да ми е кеф да си излезна гол до кръста и да не се притеснявам от нищо. Мазното като натисна с пръста при стегнат корем е 3/4 сантиметра най-дебелото (около пъпа) и 2/3 на паласките. Бе кофти е нещо не искам да съм такъв и затова реших да попитам за съвет сега а не 1 месец преди летния сезон и да се чудя кво да правя...? Но и сега пак съм в загадка зимата как да подбирам яденето и каква тренировка да правя в студеното. Искам максимален резултат. Надявам се че ще имам време и до юни месец ще съм изпънат и що годе релефен. Готов съм да правя жертви. От около месец не ям хляб, ограничил съм сладкото до минимум и избягвам бобни изделия. Но все пак искам съвет от по напреднали хора специално за моя случай.
Ами батка моето скромно мнение, тъй като може да се каже че още съм начинаещ , но понеже и аз свалям сега зимата е, че трябва да си изготвиш една стабилна програма НВД ( най-добре ), ти казваш че се ограничаваш от някой неща ( хляб, сладко ), но трябва да наблегнеш основно на изчисляване грамажите на самите храни и след 6 да не приемаш сложни въглехидрати, старай се храненето ти да е белтъчно в тази часове зона . На ден приемай голямо количество вода ( поне 2-3 литра ) . Следващия неизбежен момент е да си вземеш някакви качествени хранителни добавки за изгаряне на подкожни мазнини - аз бих ти препоръчал Л-Карнитин + Фатбърнър на Optimum Nutrition .. В залата прави поне 3 пъти седмично кардио тренировка на пътеката или на велоаргометара в продължение на около 30-40 до 50 мин. При силовата тренировка старай се да правиш упражненията с повече повторения и с такава интензивност, че да си потен през цялото време ( знам че е трудно през зимния период, но не и невъзможно ) . Един много важен фактор - изчисли си Калорийният баланс и се старай да поддържаш ОКБ ( отрицателен калориен баланс ) , т.е. да изгаряш повече калорий отколкото приемаш . Само не каза каква ти е крайната цел - колко кила се стремиш да свалиш .. ? Защото според мен на теб повече от 4-5 кила не ти трябва да сваляш.. все пак ти ще си решиш. Също фактори като спане и възтановяване на мускулите имат изключително голямо значение върху общият тонус на тялото :wink: Успех от мен :)
както каза по горе “колегата” НДВ е решениете и кардио тренировки бягане колело преси 2-3 седмичко . Корема е доста друдна облас за топене таи че се иска постияноство
Успех :)
16.11.06
11:05
[quote author=“Intenziven”]Здравейте отново!
Давам директно към въпросите:
Висок съм 171 см тежа 75/80 кг на 17 години съм и имам подкожен слой мазнина на корема и паласките който искам да махна през зимата за да може лятото да ми е кеф да си излезна гол до кръста и да не се притеснявам от нищо. Мазното като натисна с пръста при стегнат корем е 3/4 сантиметра най-дебелото (около пъпа) и 2/3 на паласките. Бе кофти е нещо не искам да съм такъв и затова реших да попитам за съвет сега а не 1 месец преди летния сезон и да се чудя кво да правя...? Но и сега пак съм в загадка зимата как да подбирам яденето и каква тренировка да правя в студеното. Искам максимален резултат. Надявам се че ще имам време и до юни месец ще съм изпънат и що годе релефен. Готов съм да правя жертви. От около месец не ям хляб, ограничил съм сладкото до минимум и избягвам бобни изделия. Но все пак искам съвет от по напреднали хора специално за моя случай.
Релеф на корема се получава доста трудно, защото там най-лесно се лепят мазнинките, но хубаво е, че си се сетил по-отрано да се погрижиш за това. Лично аз от август месец се боря със мазното, не само на корема и вече имам 80% успех, така да се каже. НВД става наистина за сваляне на мазнини, а комбинирана с кардио е просто перфектнo. Според мен добавки не ти трябват, все пак имаш доста време, може ако накрая се закучат нещата да си вземеш нещо, но като начало не бих взимала нищо.
Ето ти няколко линка за НВД и кардио:
16.11.06
15:17
Благодаря ви и на тримата :) За сега ще послушам дамата и няма да взимам добавки, но ако не се получава нищо в продължение на 2/3 месеца ще си зема един “мазньогоряч”
cafu крайната ми цен не е да сваля определени килограми, а да сваля мазнините по шкембака.
За сега е това, благодаря отново. Ако има нещо пак ще пиша в тая тема.
до лятото имаш много време сега качи малко кила пооформи малко мускулите се пак трябва самия мускул да порасне,така с по голям процент мазнини ще имаш същия релеф ;) и чак,февруари почни да сваляш :wink:
20.12.06
01:19
Аз съм го решил по същия начин да изгоря излишните мазнини през зимата защото по цяло лято съм на морето и нямам особено много време за изгаряне на мазнини и след летните месеци включая и зимните са времето за изгаряне на мазнини.Мойта тренировка за изгаряне е каране на колело няколко пъти седмично скачане на въже ( няма как трябва да се грижим и за прасците :lol: ) и бягане но на тия студове все по рядко. Всичко това го съчетавам и с тренировки за мускули. така едновременно горя мазнини и тренирам мускулите за лятото.Много по лесно е да имаш мускулна маса и да трябва само да изчистиш мазнините от нея отколкото да изчистиш мазнините от тялото си и после да трупаш мускули. Поздрави от мен.
20.12.06
18:10
Гледай да стопяваш всичко равномерно, защото колкото повече гориш от корема и той намалява, а не наблягаш толкова на паласките, толкова повече ще ти се очертават и изпъкват, старай се да гориш равномерно.Карай велоаргометъра или колелото максимално наведен така се натоварва повече областа на кръста и горе долу правиш някакво движение на провисналата(долна) част на корема(ако имаш такава разбира се).Вдигай краката по често от коремните преси, но не ги дигал от горе на долу само, ами опитвай ляво, среда, дясно(като пресите с извиване, но с крака).Без НВД и кардио 30-40мин доста трудно ще успееш.Успех.
П.С - С нещата по-горе от периода Април-Юни успях да сваля 20см(Коремче(любовният амортисьор и любовните дръжки)