04.11.04
17:03
кои мускули оформят кофичките?
Ами по принцип първо зависи в какъв хват ги правиш. Ако е в тесен е за трицепсите, ако е в широк е за гърдите като удрят предимно долната част и оформят долния ръб (с други думи посичат гърдата) ина4е кофите в широк хват са много добри за гърдите (поне според мен) еквивалента им е лежанка от обратен наклон.
да добавя, че ако се прави за долни гърди е добре тялото да е леко наведено напред и краката сгънати в коленете, а за трицепс - тялото и краката изправени
за да не отварям нова тема искам да ви питам кофичките ли според вас са най-доброто упражнение за подсичане на долната част?
Брато, кофите са много добри за посичане също и лега от обратен наклон ама сигурно има и други добри упражнения... Но все пак за да посичаш гърдите трябва да имаш доволно маса :wink: така че не е само до упражнения 8)
да бе, ясно че трябва да имаш маса :D , в залите където ходя лежанките май не могат да се пригодят на обратен наклон, така че май нямам избор и ще трябва да почна да правя кофички.
Аз кофите ги усещам много добре на канала.
Не забравяйте, че натоварват здраво и предното рамо.
Ширина на хвата, наклон на тялото и хода на вдижението е определящ.
gotcha, би ли пояснил ако обичаш какво разбираш под “ход на движението”, също широчина на хвата означава че трябва лактите да са изнесени навън ли? Сори за елементарните въпроси, но никога не съм правил кофички защото не ги обичам много, но изглежда се налага да почна.
Не е задължително да ги правиш, ако не ги чувстваш добре.
Под ширина имам предвид какво е разтоянието м/у ръцете.
Има успоредки, които са направени да се разширяват накрая.
А доколкото за хода, ако искаш да натовариш повече гърдите трябва да слизаш понадолу и да не заключваш горе ръцете, докато за трицепсите сгъваш само в лакета без да се пускаш додолу и така се променя също упражнението.