Нов съм помогнете моля!!!

23.12.06
16:22

Значи аз съм на 17 години - 55 кг, 173 см.
Опитвам се да кача килограми, но не успявам. Мисля сериозно да се захвана с фитнес, но незнам от къде да почна.
Моля кажете ми с какво да почна за натрупване на маса (килограми) която после до оформям, а може би трябва не първо да натрупвам и после да оформям, а едновременно.  На мен ми предложиха да ходя във фитнес и да правя клекове с щанга... Искам да чуя мения и предложения
Също така да ми препоръчата някакъв хранителен режим или нещо такова. Какво трябва да ям и какво не.
По принцип ям по 4-5 пъти на ден и ям каквото ми попадне ... ям повече от някой мои приятели които са 80 килограма, а немога да кача килограми. Млагодаря ви предварително!!!

Edit: Ако може да ми дадете и някой съвет за добавки които да си копувам ... аминокиселини, протеини, креатин, глутамин ... незнам там какво точно се взема, но мога да отделям по 100-тина лева на месец (не е много но това са ми възможностите) за такива работи.

23.12.06
18:14

[quote author=“SnOopY”]Значи аз съм на 17 години - 55 кг, 173 см.
Опитвам се да кача килограми, но не успявам. Мисля сериозно да се захвана с фитнес, но незнам от къде да почна.
Моля кажете ми с какво да почна за натрупване на маса (килограми) която после до оформям, а може би трябва не първо да натрупвам и после да оформям, а едновременно.  На мен ми предложиха да ходя във фитнес и да правя клекове с щанга... Искам да чуя мения и предложения
Също така да ми препоръчата някакъв хранителен режим или нещо такова. Какво трябва да ям и какво не.
По принцип ям по 4-5 пъти на ден и ям каквото ми попадне ... ям повече от някой мои приятели които са 80 килограма, а немога да кача килограми. Млагодаря ви предварително!!!

Като за начало си направи сплита и програмата за трениране. Промени начина си на живот и хранене. Отделяй повече пари за храна. Ако искаш мускули трябва да ядеш много, 6-8-10 пъти на ден. Яж разнообразна храна, защото ако ядеш еднообразно ще имаш проблеми с храносмилането и проблеми в тоалетната :P .
Месо, яйца, кисело и прясно мляко, сирене, макаронени изделия, ориз, картофи, овесени ядки, фъстъци,орехи, извара, всякакви ядки, мед, салати, всякакви плодве и зеленчуци. Храни много ама пари малко. :wink:Без добавки няма да минеш, ако искаш добри резултати трябва да похарчиш и пари за хранителни добавки. Това е от мен.

А да, и постоянство в залата. :wink:

23.12.06
18:19

Мерси за отговора ... днеска целия ден седя във ворума, чета това и онова и чакам някой да ми отговори ... е намери се някой. Благодарен съм ти за това че ми отговори, но ако може следващите постове да са някак по точни няма да е зле. Защото аз съм доста бос по отношение на хранителния режим, упражненията които се правят примерно за натрупване на маса и добавките които се вземат...
Пишете чакам други отговори на въпросите ми. :)

23.12.06
18:40

Така ... Ми да почнеме!
1. Лошо няма почни да спортуваш този спорт наречен ББ !
Но за да го направиш ти трябва програмка по която да работиш . Щом си начинаещ вземи тази и тренираи по нея най малко месец за да може тялото ти свикне с натоварването - http://www.bb-team.org/training/000156.php
2.Храненето е мн важно както каза колегата! Храни с 6-7 пъти . Толко са ти стига , НО гледаи какво ядеш ! Избягвай мазните манджи на мама и баба ;) . Яж месо(най вече пилешко) варени и печени картофи , ориз , извара , сирене , прясно и кисело мляко , пълнозърнест хляб , яйца , плодове и зеленчуци . Налягаи на тези храни! Естествено може да хапваш и някоия вафла но не прекаляваи че ... :)
3.За добавките сега за сега това което ти препоръчвам да правиш е само да четеш! Още не си почнал а за тях мислиш! Успокои се почети за тях запознаи се с тях като деиствие и качество(има мн ама мн теми за тях в форума ) Сега ти е “позволено” :) само витамини и минерали да вземаш ( Центрум например са добри според мен ).

Ако има още питаи ние си нямаме работа  :lol:

24.12.06
05:43

Diksi: “Ако искаш мускули трябва да ядеш много, 6-8-10 пъти на ден”

Хехе, ти го отказа момчето :lol: Съмнява ме дори професионалните културисти да се хранят по 10 пъти. 6 са предостатъчни, а може да мине и с 5 на тези килограми.

Diksi: “Без добавки няма да минеш..”

Спокойно може да мине и без добавки, все пак е препоръчително да си вземе суроватъчен протеин.

Diksi: “Като за начало си направи сплита и програмата за трениране”

Като за начало да си изгради качествен хранителен режим.

Sorry, че се заяждам ама детайлите са важни.

24.12.06
11:54

“яж разнообразна храна,за да нямаш проблем в тоалетната”-Каква разнообразна храна,като трябва да яде 5 “манджи” на кръст и в по-големи количества?

24.12.06
13:14

[quote author=“butthead”]Diksi: “Ако искаш мускули трябва да ядеш много, 6-8-10 пъти на ден”

Хехе, ти го отказа момчето :lol: Съмнява ме дори професионалните културисти да се хранят по 10 пъти. 6 са предостатъчни, а може да мине и с 5 на тези килограми.

Diksi: “Без добавки няма да минеш..”

Спокойно може да мине и без добавки, все пак е препоръчително да си вземе суроватъчен протеин.

Diksi: “Като за начало си направи сплита и програмата за трениране”

С меговия опти за момента може и без добавки след месец-два-три ...
Незнам ти как си почнал да тренираш но е добре да се почне с такава програма която да не претоварва мускулите а да позволи на тялото да се адаптира към натоварването .
А хранителния режим не може да се почне изведнъш . Вчера си ял банички, бози , дюнери , кроасани и вафли а днеска да ги отцепиш съвсем . Трябва постепенно да се премине към него ;) .
Айде със здраве!

24.12.06
13:41

[quote author=“butthead”]

1.Ок, както и да е, аз съм имал дни в, които съм ядял по 8 пъти на ден. Денят ми започва в 5,30. :wink:

2.Аз мисля, че не може да мине без добавки, ако иска резултати. Всеки има различно мнение.

3.Като за начало, и двете са важни. :)
Прав си, детайлите са важни.

[quote author=“a8n”]”яж разнообразна храна,за да нямаш проблем в тоалетната”-Каква разнообразна храна,като трябва да яде 5 “манджи” на кръст и в по-големи количества?

Изразил съм се неправилно. Имах предвид да не яде например цял ден ориз, защото ще го запече и няма да може после да се изсере. В някое от яденетата вместо ориз да сложи 2 банана например или овесени ядки. Това исках да кажа.

SnOopY , ако имаш други конкретни въпроси, питай, ще помогнем. :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1