24.12.06
01:04
Интересно ми е дали някой от вас приема повече от една доза (приблизително 30 грама) суроватъчен протеин след тренировка?
Колко време изчаквате да мине между двете дози, или просто ги пиете наведнъж?
Ако първата доза е с декстроза, то втората - със или без?
24.12.06
01:36
Абе зависи колко кила си. Ако си 60кг няма смисъл повече от 30гр, ако си 100кг спокойно може и 60гр наведнъж.
няма смисъл от повече от 30гр. протеин на един прием , няма да можеш да ги усвоиш.
Освен това 1 serving (30gr) най-често има между 23 и 25гр чист протеин.Та наистина за 60кг човек 1 доза, ако си по-тежък доза и половина.
Ако си по-тежък и приемеш 2 дози след тренировка - 60 грама, от които чист протеин е около 46-50 грама, ще ги усвоиш ли без да взимаш допълнителни ензими?
Ами аз повече си мислех за приемане на двете дози последователно, през около 1 час, да речем.
Щом суроватъчният протеин се усвоява и метаболизира напълно за максимум 1 час, а времето след тренировка, през което тялото има нужда от аминокиселини и е в състояние бързо да синтезира протеин, е около 2 часа, то не е ли по-добре да се вкара още малко протеин, след като основната доза вече е усвоена?
Да, повече от 30 грама белтък наведъж, за 60-70 кг атлет (аз съм 71) няма смисъл, обаче суроватката не е като пържолата - доста по-вързо се усвоява. Ако общоприетото правило е за 1 шейк, а не 1 + 1, в интервал един час между двата, то причината едва ли е това, че човек не може да усвои повече от 30 г наведнъж. Просто двете дози са като две отделни хранения.
Но, ако наистина няма смисъл от това, няма да го правя, разбира се. Просто ме гложде отвътре защо се прави така а не иначе... :roll:
[quote author=“Louie”]Щом суроватъчният протеин се усвоява и метаболизира напълно за максимум 1 час
Няма такъв филм.
24.12.06
20:15
Аз правя така,след тренировка 80гр. мед +креатин+глутамин и 5 или10 мин. по късно 2 дози протеин това са около 38гр белтъ4ини от двете дози,аз си мисля 4е протеинът Ще се усвои,78 кила съм
Винаги съм се чудел колко протеин се усвоява на едно хранене. Някои, които повече разбират са ми казвали 25-30 грама, казвали са ми особено след тренировка да праскам колкото може, то огранизма тогава има най-много нужда и ще се усвоява. Друг пък ми е казвал, че когато е на стероиден цикъл не си прави сметка на протеина, а праска колкото може повече, защото като е на цикъл тялото може да усвои много повече протеин. Ензимите би трябвало да се синтезират от задстомашната жлеза, би трябвало при по едри хора да се синтезират по-голямо количество ензими, пропорционално на теглото им и на храната, която могат да поемат, за да захранят това тяло с енергия.
Вие как смятате?
моето мнение е, че повече от 25-30 грама на по-често от 2 часа и половина няма смисъл да се приемат
Братче, не те ли заболява стомаха от толкова мед?
1 час след тренировка е добре вече да вкараш някакво стабилно хранене, от тази гледна точка няма смисъл от втори следтренировъчен прием на суроват. протеин. Все пак организмът ти няма нужда само от прост въглехидрат и протеин, а и от мазнини, витамини и минерали.
Никито: “Няма смисъл от повече от 30гр. протеин на един прием , няма да можеш да ги усвоиш.”
Това не е вярно. Хванете една примерна диета откъдето и да е и ще видите, че си има хранения от 40-45 г протеин. И не е необходимо да взимаш стероиди, за да ги усвоиш.
26.12.06
02:59
Братче, не те ли заболява стомаха от толкова мед?
1 час след тренировка е добре вече да вкараш някакво стабилно хранене, от тази гледна точка няма смисъл от втори следтренировъчен прием на суроват. протеин. Все пак организмът ти няма нужда само от прост въглехидрат и протеин, а и от мазнини, витамини и минерали.
Никито: “Няма смисъл от повече от 30гр. протеин на един прием , няма да можеш да ги усвоиш.”
Това не е вярно. Хванете една примерна диета откъдето и да е и ще видите, че си има хранения от 40-45 г протеин. И не е необходимо да взимаш стероиди, за да ги усвоиш.
Съвсем сериозно ти отговарям 4е досега не ме е заболявал коремът,можеби заЩото го разреждам с 400мл вода и затова и аз не знам :roll:
добре де на много места пише , че повече от 30 грама протеин не се усвоят на един прием... Не е ли по-добре след тренировка да се пият 2х30грама, но на интервал от 1 час примерно , а не на веднъж ?
26.12.06
22:01
[quote author=“HuKuTo”]добре де на много места пише , че повече от 30 грама протеин не се усвоят на един прием... Не е ли по-добре след тренировка да се пият 2х30грама, но на интервал от 1 час примерно , а не на веднъж ?
В 30гр шейк има не повече от 25гр протеин все пак. А и има разлика между хората... пак ще дадем примера със 60кг човек и 100-110кг човек. :wink:
[quote author=“Sportex”][quote author=“HuKuTo”]добре де на много места пише , че повече от 30 грама протеин не се усвоят на един прием... Не е ли по-добре след тренировка да се пият 2х30грама, но на интервал от 1 час примерно , а не на веднъж ?
В 30гр шейк има не повече от 25гр протеин все пак. А и има разлика между хората... пак ще дадем примера със 60кг човек и 100-110кг човек. :wink:
да де :) аз ти говоря за 30 грама чисти белтъчини , не 30 грамова доза протеинче , но наистина би трябвало дозата да зависи и от теглото на приемащия
Може, бате, и тези вторите 30 г протеин ще се усвоят, ама не е хубаво да го правиш. Защото както ти писах по-горе организмът ти има нужда от стабилно хранене. Ако към втория прием на протеин прибавиш и някакви сложни въглехидрати става, за да вкараш вече витамини, минерали и мазнини.
И каква е тази масова заблуда, че повече от 30 г протеин на 1 хранене не могат да се усвоят; няма ли някой на моето мнение да се включи, че вече се нервирам :twisted: :wink:
27.12.06
09:10
Може, бате, и тези вторите 30 г протеин ще се усвоят, ама не е хубаво да го правиш. Защото както ти писах по-горе организмът ти има нужда от стабилно хранене. Ако към втория прием на протеин прибавиш и някакви сложни въглехидрати става, за да вкараш вече витамини, минерали и мазнини.
И каква е тази масова заблуда, че повече от 30 г протеин на 1 хранене не могат да се усвоят; няма ли някой на моето мнение да се включи, че вече се нервирам :twisted: :wink:
Може може и да се усвоят пове4е от 30 гр белтъ4ени спокоино :lol:
Само 4е когато си в НВД и в фазата на натрупване съЩо го прилагат когато смъкнат въглехидратите за 3 или 4 дена вдигат пове4е белтъ4ените така наре4ените цикли.
http://www.bodybuilding.com/fun/hst3.htm
Fact 2
“The body has the ability to digest and assimilate much more than 30 grams of protein from a single meal.”
“...This means that meals containing more than 30 grams of protein will be the norm. Not to worry, all that protein will certainly be used effectively by the body.”
Понеже се начетохме на глупости...