25.12.06
00:05
Интересува ме протеина вдига ли много холестерола, защото гледам на кутията на 100% Whey Gold Standart на ON(Optimum Nutrition) пише, че 10% са холестерол :?
Има ли някакви странични или нежелани последствия от употребата на протеин ?
Най-често започва да боли черния дроб, но само при завишена употреба. Нема да се плашиш от протеина - той е твой приятел 8)
Сигурен ли си, че пише 10% холестерол :shock: Я прочети пак.
не е 10% от протеина , ами 10% от нужното дневно количество :) , иначе 30мг. ти е холестерола в доза ;)
[quote author=“HuKuTo”]не е 10% от протеина , ами 10% от нужното дневно количество :) , иначе 30мг. ти е холестерола в доза ;)
И все пак ми се вижда множко ...
[quote author=“bisolini”][quote author=“HuKuTo”]не е 10% от протеина , ами 10% от нужното дневно количество :) , иначе 30мг. ти е холестерола в доза ;)
И все пак ми се вижда множко ...
Холестеролът от протеина трябва да ти е последна грижа. Само за информация - едно варено яйце прави 70% от нужното дневно количество холестерол:
http://www.calorie-count.com/calories/item.php?item_id=1129&size=3
Не може да има сравнение с безобидите 10% от суроватката. Освен това, става въпрос за необходимо количество холестерол, все пак той участва в изграждането на клетъчните стени и от него се синтезират много хормони, като например тестостерона. А и това количество необходим холестерол не е съобразено с нуждите на един трениращ тежкоатлет или бодибилдър.
Ако наистина си загрижен за страничните ефекти от суроватъчния протеин, има друго, което има повече смисъл да те притеснява и вече споменах какво е то. Обаче при общ прием на белтък (суроватка + храна) от не повече от 2 грама на телесно тегло в килограми, мисля че няма основание за тревоги.
[quote author=“Louie”]
Ако наистина си загрижен за страничните ефекти от суроватъчния протеин, има друго, което има повече смисъл да те притеснява и вече споменах какво е то. Обаче при общ прием на белтък (суроватка + храна) от не повече от 2 грама на телесно тегло в килограми, мисля че няма основание за тревоги.
2 г. на кг. телесно тегло трябва да ти е минимума. Ако падах под това количество щях да се тревожа повече. Не знам какво разбираш под завишаване, но 50 г. над това не би трябвало да са проблем.
Иначе напълно съгласен с останалото в поста на Louie.