Пшеничен зародиш - мнения ?

SH

25.12.06
13:52

Попаднах на една статия във Мускули и Фитнес за пшеничния зародиш, според статията пшеничния зародиш е доста добър.
Какво мислите вие ?

Ето и какво точно пишеше в статията :

Пшеничния зародиш е могъщ стимулатор за всички жизнени процеси в организма.Сърържа 3 пъти повече аминокиселината лизин от колкото цялото зърно.Съдържа до 35% белтъчини, 45% въглехидрати и до 10% мазнини.Освен витамините от груба Б характерна за зърнените храни съдържа и витамините А и Е (антиоксиданти), минерални соли и микроeлементи.

Кога да консумираме пшеничен зародиш ?

  - Яжте пшеничния зародиш заради мощните му стимулиращи растеж качества веднага след тренировка заедно с бързите въглехидрати.
  - Прибавяйте пшеничния зародиш към всеки прием на протеин.
  - Вземайте пшеничен зародиш заедно с обесмаслено кисело мляко.

25.12.06
13:58

Да ти кажа 100 пъти по-добре е една вратна пържола, отколкото тая трева  :twisted:

25.12.06
14:03

Цяло лято си го хапвах, наистина е много богат на аминокиселини, белтъчното му съсдържание също е много високо.
Аз го смесвах с овесени ядки.По 20гр някъде.

25.12.06
14:07

[quote author=“emzo”]..... наистина е много богат на аминокиселини, белтъчното му съсдържание също е много високо.
....

Това ще ми обясниш как го разбра?

SH

25.12.06
14:24

На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)

25.12.06
14:38

Аз имам много високо мнение за пшеничния зародиш. :lol: Супер богат на хранителни вещества. Ако прибавяш по 30-40 г към овесените ядки няма да сгрешиш.

“Яжте пшеничния зародиш заради мощните му стимулиращи растеж качества веднага след тренировка заедно с бързите въглехидрати. “

Това много ми харесва като идея, може да го пробвам, глюкоза + суров. протеин + 1 лъж. пшеничен зародиш. Сила си е.

SH

25.12.06
14:41

Мисля сутрин да закусвам овесени ядки + пшеничен зародиш + 3-4 белтъка ...  :)

KO

25.12.06
14:51

Абе хора, пшеничните кълнове нали са пшеничен зародиш?!?!?

Яжте пшеничен зародиш, ще получавате нужното количество витамин Е лесно. Че даже и повече от необходимата норма!

25.12.06
14:55

[quote author=“koisymazzz”]Абе хора, пшеничните кълнове нали са пшеничен зародиш?!?!?

Май не е същото.

SH

25.12.06
16:57

Всички зърнени храни завършват ръстежа си със зърна.Всяко зърно се състои от три слоя:

-обвивка
-зародиш
-ендосперм

Във обвивката се съдържа основната съставка на фибрите.
Зародиша садържа витамини, минерали и мазнини.
Ендосперм е растителна тъкан в семената на растенията, която садържа хранителни вещества, използвани от зародиша при покълването му.

т.е. пшеничния зародиш и зародиша от зърната на пшеницата ;)

26.12.06
02:21

Аз съм фен но овеса (явно има нещо конско в мен  :twisted: ) обаче скоро взех да опитам от пшеничния зародиш.

Вие какво мислите за вкуса му? Защото на мен ми се струва малко гадничък. Има някакъв неприятен дъх и вкус, не много силен, но като че ли се усилва малко като се накисне във вода.

SH

26.12.06
09:00

Аз тази сутрин хапнах пшеничен зародиш със кисело мляко ... не е чак много лошо ... бива ;)

26.12.06
11:30

Не слагай овесените ядки и пшеничния зародиш под един знаменател. Зародиша е високобелтъчна храна, в същото време нефините овесени ядки са по-пълнозърнеста, въглехидратна храна. Зародиша е по-ситен и от фините овесени ядки и си мисля, че е с по-висок гликемичен индекс, може да бъркам. Така че аз предпочитам да си правя комбинация от двете за закуска, прибл. 2:1 овес към зародиш.

SP

26.12.06
12:00

[quote author=“butthead”]Не слагай овесените ядки и пшеничния зародиш под един знаменател. Зародиша е високобелтъчна храна, в същото време нефините овесени ядки са по-пълнозърнеста, въглехидратна храна. Зародиша е по-ситен и от фините овесени ядки и си мисля, че е с по-висок гликемичен индекс, може да бъркам. Така че аз предпочитам да си правя комбинация от двете за закуска, прибл. 2:1 овес към зародиш.

Май бъркаш. :wink:

26.12.06
12:28

Зародиша има 23% протеин, така че със сигурност е високобелтъчна храна.

Овесените ядки са по-едри, а и зародиша все пак е част от цялото зърно, в такъв смисъл са по-пълнозърнести. Имат повече въглехидрати и много малко протеин, следователно са въглехидратна храна.

А за това оцветеното в синьо само предполагам, че е много вероятно, на базата на факта, че по-рафинирани, ситни храни са с по-висок гликемичен индекс. Някой ако има идея тук да каже.

26.12.06
18:11

[quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)

Ти яж зародиш, аз ще ям пържоли - да видим кой ще оцелее по-дълго :lol:

26.12.06
22:06

[quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)

Ти яж зародиш, аз ще ям пържоли - да видим кой ще оцелее по-дълго :lol:

А ти от сутрин до вечер все месо ли ядеш  :?:  :evil:

27.12.06
06:44

[quote author=“emzo”][quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)

Ти яж зародиш, аз ще ям пържоли - да видим кой ще оцелее по-дълго :lol:

А ти от сутрин до вечер все месо ли ядеш  :?:  :evil:

Основно - да. Понякога ям и риба. Най-често закусвам с препечени филии с масло и луканка. На обяд пилешка/свинска пържола/риба с варени картофи + малка бира. Вечеря - салата + 50 гр. БМС, свинска пържола/пилешка/пилешки бутчета на фурна/риба на скара.
Овесени ядки, мюсли и тем подобни не съм опитвал никога, а за въпросния зародиш да не ти говоря.  :wink:
Едно време баба ми викаше “Един кон зоб не яде ли - работа не върши” ...... :lol: демек ако чакате от пшеничен зародиш да качите маса и сила .....  :twisted:

27.12.06
08:18

[quote author=“shemeta”][quote author=“emzo”][quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)

Ти яж зародиш, аз ще ям пържоли - да видим кой ще оцелее по-дълго :lol:

А ти от сутрин до вечер все месо ли ядеш  :?:  :evil:

Основно - да. Понякога ям и риба. Най-често закусвам с препечени филии с масло и луканка. На обяд пилешка/свинска пържола/риба с варени картофи + малка бира. Вечеря - салата + 50 гр. БМС, свинска пържола/пилешка/пилешки бутчета на фурна/риба на скара.
Овесени ядки, мюсли и тем подобни не съм опитвал никога, а за въпросния зародиш да не ти говоря.  :wink:
Едно време баба ми викаше “Един кон зоб не яде ли - работа не върши” ...... :lol: демек ако чакате от пшеничен зародиш да качите маса и сила .....  :twisted:

Ако знаеш колко си заблуден, пич. Айде повече не поствай глупостите си тук ако обичаш, това е форум за бодибилдинг, а не за угояване на прасета преди коледа.

27.12.06
08:24

Ако знаеш колко си заблуден, пич. Айде повече не поствай глупостите си тук ако обичаш, това е форум за бодибилдинг, а не за угояване на прасета преди коледа.

:!:  :wink:

27.12.06
09:03

Собственикът на залата в която тренирам е доста добре за годинките си 40г. които го види Ще му даде 30 на много и доста  масивен за натурален и жив  бих казал.Тои ли4но ми е казвал 4е в неговият режим задължително едно от вси4ките  му ядения през деня е от растителни белтъ4ени от соя или там някакво си сирене от соя  пак се правело само 4е  му забравих името,според  него в менуто на един билдер трябва да  присъстват белтъ4ини и от двата произхода  но разбира се да  преобладават  белтъ4ените от месото

27.12.06
10:20

[quote author=“butthead”]...
Ако знаеш колко си заблуден, пич. Айде повече не поствай глупостите си тук ако обичаш, това е форум за бодибилдинг, а не за угояване на прасета преди коледа.

“Пич” не знам дали съм заблуден и на кое казваш глупост. Това, че четеш разни статии е похвално, но недей вярва на всичко на 100% - там има по-големи глупости.
Темата е за пшеничния зародиш - е това ми е мнението за него.

П.С.
Колкото и да не ти се вярва от двайсетина години се храня по-този начин и съм точно 65 кг. - ни повече, ни по-малко на 176 см ръст. Кое му е угояването?

27.12.06
10:31

Дет се казва no comment :roll:

MO

27.12.06
11:08

[quote author=“shemeta”][quote author=“butthead”]...
Ако знаеш колко си заблуден, пич. Айде повече не поствай глупостите си тук ако обичаш, това е форум за бодибилдинг, а не за угояване на прасета преди коледа.

“Пич” не знам дали съм заблуден и на кое казваш глупост. Това, че четеш разни статии е похвално, но недей вярва на всичко на 100% - там има по-големи глупости.
Темата е за пшеничния зародиш - е това ми е мнението за него.

П.С.
Колкото и да не ти се вярва от двайсетина години се храня по-този начин и съм точно 65 кг. - ни повече, ни по-малко на 176 см ръст. Кое му е угояването?

Ами тогава можеш да си ходиш във форума на анорексиците.
И недей да даваш тъпи съвети ,зкое е 100 по-хубаво да се яде ,първо трябва да постигнеш нещо и тогава коментирай.

27.12.06
11:21

[quote author=“morphey”]
Ами тогава можеш да си ходиш във форума на анорексиците.
И недей да даваш тъпи съвети ,зкое е 100 по-хубаво да се яде ,първо трябва да постигнеш нещо и тогава коментирай.

Айде по-полека  :wink: 
Човека отворил темата сам си призна:
[quote author=“Shatter”]...Естественно, че е по-добре вратна пържола...

Какво повече да коментираме.

MO

27.12.06
14:18

shemeta прав си не исках да се зяждам ,месото си е месо(без него прогреса е доста труден) ,но ако искаш богата и разнообразна храна пшениченият зародиш не е за подценяване.

27.12.06
19:51

[quote author=“morphey”]shemeta прав си не исках да се зяждам ,месото си е месо(без него прогреса е доста труден) ,но ако искаш богата и разнообразна храна пшениченият зародиш не е за подценяване.

Много хора си мислят, че богатата и разнообразна храна ще им помогне само да не хванат настинка. Ако си мислите, че пшеничния зародиш е далеч от правенето на мускули сте в сериозна грешка.

MO

27.12.06
22:44

[quote author=“butthead”][quote author=“morphey”]shemeta прав си не исках да се зяждам ,месото си е месо(без него прогреса е доста труден) ,но ако искаш богата и разнообразна храна пшениченият зародиш не е за подценяване.

Много хора си мислят, че богатата и разнообразна храна ще им помогне само да не хванат настинка. Ако си мислите, че пшеничния зародиш е далеч от правенето на мускули сте в сериозна грешка.

Ами интересното в случая е че аз го ям по 2 пъти дневно,но се направих на толерантен и казах че пържолите са си пържоли (всеки да си го разбира както иска ),не че са по-добри.
Всъшност го ям 2 или 3 пъти дневно зависи дали ми е тренировъчен/нетренировъчен ден.

07.01.07
09:25

[quote author=“shemeta”][quote author=“emzo”][quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)

Ти яж зародиш, аз ще ям пържоли - да видим кой ще оцелее по-дълго :lol:

А ти от сутрин до вечер все месо ли ядеш  :?:  :evil:

Основно - да. Понякога ям и риба. Най-често закусвам с препечени филии с масло и луканка. На обяд пилешка/свинска пържола/риба с варени картофи + малка бира. Вечеря - салата + 50 гр. БМС, свинска пържола/пилешка/пилешки бутчета на фурна/риба на скара.
Овесени ядки, мюсли и тем подобни не съм опитвал никога, а за въпросния зародиш да не ти говоря.  :wink:
Едно време баба ми викаше “Един кон зоб не яде ли - работа не върши” ...... :lol: демек ако чакате от пшеничен зародиш да качите маса и сила .....  :twisted:

При разграждането на месото се образувало пикочна киселина в мускулите, която пък предизвиквала подагра - болестта на богатите!

Месо трябва да се яде, но с мярка и може би с напредването на възрастта употребата му трябва да се намалява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1