25.12.06
13:52
Попаднах на една статия във Мускули и Фитнес за пшеничния зародиш, според статията пшеничния зародиш е доста добър.
Какво мислите вие ?
Ето и какво точно пишеше в статията :
Пшеничния зародиш е могъщ стимулатор за всички жизнени процеси в организма.Сърържа 3 пъти повече аминокиселината лизин от колкото цялото зърно.Съдържа до 35% белтъчини, 45% въглехидрати и до 10% мазнини.Освен витамините от груба Б характерна за зърнените храни съдържа и витамините А и Е (антиоксиданти), минерални соли и микроeлементи.
Кога да консумираме пшеничен зародиш ?
- Яжте пшеничния зародиш заради мощните му стимулиращи растеж качества веднага след тренировка заедно с бързите въглехидрати.
- Прибавяйте пшеничния зародиш към всеки прием на протеин.
- Вземайте пшеничен зародиш заедно с обесмаслено кисело мляко.
Да ти кажа 100 пъти по-добре е една вратна пържола, отколкото тая трева :twisted:
Цяло лято си го хапвах, наистина е много богат на аминокиселини, белтъчното му съсдържание също е много високо.
Аз го смесвах с овесени ядки.По 20гр някъде.
[quote author=“emzo”]..... наистина е много богат на аминокиселини, белтъчното му съсдържание също е много високо.
....
Това ще ми обясниш как го разбра?
25.12.06
14:24
На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Естественно, че е по-добре вратна пържола, но цял ден на пържоли не се живее ;)
Аз имам много високо мнение за пшеничния зародиш. :lol: Супер богат на хранителни вещества. Ако прибавяш по 30-40 г към овесените ядки няма да сгрешиш.
“Яжте пшеничния зародиш заради мощните му стимулиращи растеж качества веднага след тренировка заедно с бързите въглехидрати. “
Това много ми харесва като идея, може да го пробвам, глюкоза + суров. протеин + 1 лъж. пшеничен зародиш. Сила си е.
25.12.06
14:41
Мисля сутрин да закусвам овесени ядки + пшеничен зародиш + 3-4 белтъка ... :)
25.12.06
14:51
Абе хора, пшеничните кълнове нали са пшеничен зародиш?!?!?
Яжте пшеничен зародиш, ще получавате нужното количество витамин Е лесно. Че даже и повече от необходимата норма!
Май не е същото.
25.12.06
16:57
Всички зърнени храни завършват ръстежа си със зърна.Всяко зърно се състои от три слоя:
-обвивка
-зародиш
-ендосперм
Във обвивката се съдържа основната съставка на фибрите.
Зародиша садържа витамини, минерали и мазнини.
Ендосперм е растителна тъкан в семената на растенията, която садържа хранителни вещества, използвани от зародиша при покълването му.
т.е. пшеничния зародиш и зародиша от зърната на пшеницата ;)
Аз съм фен но овеса (явно има нещо конско в мен :twisted: ) обаче скоро взех да опитам от пшеничния зародиш.
Вие какво мислите за вкуса му? Защото на мен ми се струва малко гадничък. Има някакъв неприятен дъх и вкус, не много силен, но като че ли се усилва малко като се накисне във вода.
26.12.06
09:00
Аз тази сутрин хапнах пшеничен зародиш със кисело мляко ... не е чак много лошо ... бива ;)
Не слагай овесените ядки и пшеничния зародиш под един знаменател. Зародиша е високобелтъчна храна, в същото време нефините овесени ядки са по-пълнозърнеста, въглехидратна храна. Зародиша е по-ситен и от фините овесени ядки и си мисля, че е с по-висок гликемичен индекс, може да бъркам. Така че аз предпочитам да си правя комбинация от двете за закуска, прибл. 2:1 овес към зародиш.
26.12.06
12:00
[quote author=“butthead”]Не слагай овесените ядки и пшеничния зародиш под един знаменател. Зародиша е високобелтъчна храна, в същото време нефините овесени ядки са по-пълнозърнеста, въглехидратна храна. Зародиша е по-ситен и от фините овесени ядки и си мисля, че е с по-висок гликемичен индекс, може да бъркам. Така че аз предпочитам да си правя комбинация от двете за закуска, прибл. 2:1 овес към зародиш.
Май бъркаш. :wink:
Зародиша има 23% протеин, така че със сигурност е високобелтъчна храна.
Овесените ядки са по-едри, а и зародиша все пак е част от цялото зърно, в такъв смисъл са по-пълнозърнести. Имат повече въглехидрати и много малко протеин, следователно са въглехидратна храна.
А за това оцветеното в синьо само предполагам, че е много вероятно, на базата на факта, че по-рафинирани, ситни храни са с по-висок гликемичен индекс. Някой ако има идея тук да каже.
[quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Ти яж зародиш, аз ще ям пържоли - да видим кой ще оцелее по-дълго :lol:
[quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
А ти от сутрин до вечер все месо ли ядеш :?: :evil:
[quote author=“emzo”][quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Основно - да. Понякога ям и риба. Най-често закусвам с препечени филии с масло и луканка. На обяд пилешка/свинска пържола/риба с варени картофи + малка бира. Вечеря - салата + 50 гр. БМС, свинска пържола/пилешка/пилешки бутчета на фурна/риба на скара.
Овесени ядки, мюсли и тем подобни не съм опитвал никога, а за въпросния зародиш да не ти говоря. :wink:
Едно време баба ми викаше “Един кон зоб не яде ли - работа не върши” ...... :lol: демек ако чакате от пшеничен зародиш да качите маса и сила ..... :twisted:
[quote author=“shemeta”][quote author=“emzo”][quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
Основно - да. Понякога ям и риба. Най-често закусвам с препечени филии с масло и луканка. На обяд пилешка/свинска пържола/риба с варени картофи + малка бира. Вечеря - салата + 50 гр. БМС, свинска пържола/пилешка/пилешки бутчета на фурна/риба на скара.
Овесени ядки, мюсли и тем подобни не съм опитвал никога, а за въпросния зародиш да не ти говоря. :wink:
Едно време баба ми викаше “Един кон зоб не яде ли - работа не върши” ...... :lol: демек ако чакате от пшеничен зародиш да качите маса и сила ..... :twisted:
Ако знаеш колко си заблуден, пич. Айде повече не поствай глупостите си тук ако обичаш, това е форум за бодибилдинг, а не за угояване на прасета преди коледа.
Ако знаеш колко си заблуден, пич. Айде повече не поствай глупостите си тук ако обичаш, това е форум за бодибилдинг, а не за угояване на прасета преди коледа.
:!: :wink:
27.12.06
09:03
Собственикът на залата в която тренирам е доста добре за годинките си 40г. които го види Ще му даде 30 на много и доста масивен за натурален и жив бих казал.Тои ли4но ми е казвал 4е в неговият режим задължително едно от вси4ките му ядения през деня е от растителни белтъ4ени от соя или там някакво си сирене от соя пак се правело само 4е му забравих името,според него в менуто на един билдер трябва да присъстват белтъ4ини и от двата произхода но разбира се да преобладават белтъ4ените от месото
[quote author=“butthead”]...
“Пич” не знам дали съм заблуден и на кое казваш глупост. Това, че четеш разни статии е похвално, но недей вярва на всичко на 100% - там има по-големи глупости.
Темата е за пшеничния зародиш - е това ми е мнението за него.
П.С.
Колкото и да не ти се вярва от двайсетина години се храня по-този начин и съм точно 65 кг. - ни повече, ни по-малко на 176 см ръст. Кое му е угояването?
27.12.06
11:08
[quote author=“shemeta”][quote author=“butthead”]...
“Пич” не знам дали съм заблуден и на кое казваш глупост. Това, че четеш разни статии е похвално, но недей вярва на всичко на 100% - там има по-големи глупости.
Темата е за пшеничния зародиш - е това ми е мнението за него.
П.С.
Колкото и да не ти се вярва от двайсетина години се храня по-този начин и съм точно 65 кг. - ни повече, ни по-малко на 176 см ръст. Кое му е угояването?
Ами тогава можеш да си ходиш във форума на анорексиците.
И недей да даваш тъпи съвети ,зкое е 100 по-хубаво да се яде ,първо трябва да постигнеш нещо и тогава коментирай.
[quote author=“morphey”]
Ами тогава можеш да си ходиш във форума на анорексиците.
И недей да даваш тъпи съвети ,зкое е 100 по-хубаво да се яде ,първо трябва да постигнеш нещо и тогава коментирай.
Айде по-полека :wink:
Човека отворил темата сам си призна:
[quote author=“Shatter”]...Естественно, че е по-добре вратна пържола...
Какво повече да коментираме.
27.12.06
14:18
shemeta прав си не исках да се зяждам ,месото си е месо(без него прогреса е доста труден) ,но ако искаш богата и разнообразна храна пшениченият зародиш не е за подценяване.
[quote author=“morphey”]shemeta прав си не исках да се зяждам ,месото си е месо(без него прогреса е доста труден) ,но ако искаш богата и разнообразна храна пшениченият зародиш не е за подценяване.
Много хора си мислят, че богатата и разнообразна храна ще им помогне само да не хванат настинка. Ако си мислите, че пшеничния зародиш е далеч от правенето на мускули сте в сериозна грешка.
27.12.06
22:44
[quote author=“butthead”][quote author=“morphey”]shemeta прав си не исках да се зяждам ,месото си е месо(без него прогреса е доста труден) ,но ако искаш богата и разнообразна храна пшениченият зародиш не е за подценяване.
Много хора си мислят, че богатата и разнообразна храна ще им помогне само да не хванат настинка. Ако си мислите, че пшеничния зародиш е далеч от правенето на мускули сте в сериозна грешка.
Ами интересното в случая е че аз го ям по 2 пъти дневно,но се направих на толерантен и казах че пържолите са си пържоли (всеки да си го разбира както иска ),не че са по-добри.
Всъшност го ям 2 или 3 пъти дневно зависи дали ми е тренировъчен/нетренировъчен ден.
[quote author=“shemeta”][quote author=“emzo”][quote author=“shemeta”][quote author=“Shatter”]На 100гр. има 52гр. белтъчини.
При разграждането на месото се образувало пикочна киселина в мускулите, която пък предизвиквала подагра - болестта на богатите!
Месо трябва да се яде, но с мярка и може би с напредването на възрастта употребата му трябва да се намалява.