09.12.06
14:33
5-креатин преди тренировка
5-гултамин след тренировка
така добре ли е или има по-добър вариант
по колко грама амино да взимам и кога да пия
09.12.06
14:48
По 5 грам амино преди и след трен
09.12.06
15:12
Креатина се пие или само след или преди и след.
[quote author=“Sportex”]Креатина се пие или само след или преди и след.
зависи,ако си в зареждащ период го пиеш сутрин и преди лягане(в тренировачен ден де).То може и на 2 приема по 10 грама но според мен е много(преди и след тренировка както казваш ти).Това е мноето мнение по въпроса.
А в какво да разреждам аминокиселините,гултамина и креатина за по добър ефект и заедно ли да ги пия?
10.12.06
20:26
[quote author=“Sportex”]Креатина се пие или само след или преди и след.
Може и преди, може и след, може и преди и след.
10.12.06
20:35
Sportex е абсолютно прав, но да не се отклоняваме от темата. Глутамина повишава отделянето на хормон на растежа 30 мин. след тренировка. Пие се и преди лягане защото е антикатаболик. Аз сега взимам по 5 гр. 30 мин. след тренировка и преди лягане. А в почивен ден само по 5 преди лягане. Креатина по 5 гр. 30 мин. преди тренировка и веднага след. В почивен след закуска 5 грама. Ефекта е супер.
Значи
преди тренировка 1 хапче амино
30 мин след тренировка 5г креатин,1хапче амино и 5г гултамин
преди лягане 1 хапче амино и 5г гултамин
Въпроса ми е дали да взимам всичко на куп 30 мин след тренировка,дайте ми някви идеи как ще има най-голям ефект :wink:
[quote author=“milko”]Значи
преди тренировка 1 хапче амино
30 мин след тренировка 5г креатин,1хапче амино и 5г гултамин
преди лягане 1 хапче амино и 5г гултамин
Въпроса ми е дали да взимам всичко на куп 30 мин след тренировка,дайте ми някви идеи как ще има най-голям ефект :wink:
Не се притеснявай,взимай ги заедно след тренировка.Аз в момента след трен пия 5гр креатин,5гр глутамин,2,5гр таурин 3 табметки амино и 30гр суроватъчен протеин :wink:
27.12.06
02:39
за да има по голям ефект вземаш аминото преди трен. с 5гр. креатин,след тренировка креатин 5гр.+5гр. глутамин с прости въглехидрати и по късно шеика и преди лягане 5гр. глутамин.Аз ако съм на твое място амино бих го отписал от списъкът ти за суплементи както беше писал МАНСОН в една тема просто е безполезнено в период на натрупване на мускулна маса :wink:
27.12.06
08:47
Защо пък така да трябва да се пие?Ако примерно го пиеш само за енергия ПРЕДИ тренировка не става ли?
Отделно имам въпрос,за да не отварям нова тема,Аминокиселинините хубаво ли е да се пият преди сън,или няма смисъл>?!
27.12.06
08:57
Защо пък така да трябва да се пие?Ако примерно го пиеш само за енергия ПРЕДИ тренировка не става ли?
Отделно имам въпрос,за да не отварям нова тема,Аминокиселинините хубаво ли е да се пият преди сън,или няма смисъл>?!
Става може да си го разделиж на два приема преди и след.А за амино киселините пробваи, според мене няма смисъл освен ако не са мле4но яи4ни амино.но за да си добавиш нужната доза протеин преди сън трябва да глътнеш половината таблетки от кутията преди сън.Според мене няма смисъл по добре хапни здраво белтъ4ени от храната с някои зелен4ук и готово.
27.12.06
09:10
Става може да си го разделиж на два приема преди и след.А за амино киселините пробваи, според мене няма смисъл освен ако не са мле4но яи4ни амино.но за да си добавиш нужната доза протеин преди сън трябва да глътнеш половината таблетки от кутията преди сън.Според мене няма смисъл по добре хапни здраво белтъ4ени от храната с някои зелен4ук и готово.
Ама то тва с креатина става пак същото.Аз имах предвид дали може да пия по 5гр. преди тренировка само за енергия,и след това да не пия,защото не целя да се напомпя от него,а ми трябва енергетик само!А за аминокиселните ще ги праскам преди и след,така май наистина ще е най-добре:)
27.12.06
09:14
Аз мисля 4е трябва да приемаш и след трен с прости въгл.Щом цял свят го предлага и пие така, но уда4ният момент е раздели приема за преди и след с по 3 гр и виж как Ще ти деиства