Топ 5-храна за зимата

23.12.06
20:50

Често срещаме въпроси от новодошлите “какво да ям”.Нека всеки да напише 5-те храни,подпомагащи увеличаване на мускулната маса за този период от годината...подреде и според най-често използваните от вас хранителни продукти за целта.

1.Свинско месо
2.Риба
3.Яйчни белтъци
4.Сирене
5.Високо маслени млека

_Z

23.12.06
20:59

1.Месо (независимо какво , може и мазно)
2.Макарони със сирене
3.Мляко с ориз
4.Овесени ядки
5.Цитрусови плодове и ядки

Както виждате 4 от 5 те са високо въглехидратни хранения (в тях има и доста протеин , но цаката е да не е само протеин :)) Не забравяйте че по-голямата част от енергията се изразходва за поддържане на телесната температура. Също така зимата има доста настинки и се нуждаем от повече енергия.Също така най-малко сила се качва през зимата (около 0.4 % на тренировка , само за сведения през есента е 1,6 % на тренировка), а тя идва точно от въглехидратите. Затова съм включил доста въглехидрати

23.12.06
21:57

Момчета, не забравяйте високобелтъчните бобови храни:
1.грах с месо
2.леща с мръвки
3.боб с много свинсо
4.червено месо с червено винце - мавруд, защото съм Патриот и ми харесва
5.вафли - любимите ми инсулинови шокчета - по 6-8 на ден.

FI

23.12.06
22:29

[quote author=“_ZOB_DOG_”]1.Месо (независимо какво , може и мазно)
2.Макарони със сирене
3.Мляко с ориз
4.Овесени ядки
5.Цитрусови плодове и ядки

Както виждате 4 от 5 те са високо въглехидратни хранения (в тях има и доста протеин , но цаката е да не е само протеин :)) Не забравяйте че по-голямата част от енергията се изразходва за поддържане на телесната температура. Също така зимата има доста настинки и се нуждаем от повече енергия.Също така най-малко сила се качва през зимата (около 0.4 % на тренировка , само за сведения през есента е 1,6 % на тренировка), а тя идва точно от въглехидратите. Затова съм включил доста въглехидрати

даа макароните и аз ги блажа:)
палчинки също набивам
крем карамел
биволско(или друго високомалсено мляко) с мед и орехи

23.12.06
22:37

Браво ! Много добра тема ,тъкмо се чудех какво още да добавя към менюто,че съм поизчерпан откъм идеи явно .Моя топ5 на най-консумираните продукти е следният
5 Баничка с тиква и боза
4 Кисели млека често
3 Разни сандвичи само хляб,масло и шунка пак става
2 Свинско месце,както и пиле,месо изобщо,само дето рядко ям последно време
1 Нъмбър уан е Спагетите,макароните,фиде,кус-кус -любимото ми

Често си хапвам фафли ,ама и като няма нищо прибягвам към летните овесени ядки с прясно мляко  :D

SP

23.12.06
22:58

Целогодишно ми е еднакво менюто. Все пак сме в 21ви век и има хладилници и винаги има всеки продукт в магазините.

ZO

23.12.06
23:08

Ми това е моят топ 5 :)
1-ест яйца,това си е №1 протеинова храна за мен,най-добре усвояемия протеин
2-извара ми ям по половин кило дневно :D
3-месо,най-вече пилешко
4-риба,основно риба тон
5-пълнозърнест хляб,последен,но в никакъв случай на последно място.Всъщност това е от основните ми храни и ми помага адски много да качвам при това поради бързия ми метаболизъм не се омазнявам даже от много
Това са обаче основните храни,иначе мога да добавя към тях сирене,прясно мляко и пшеница,от които също консумирам по много.Сигурно хляба не ви звучи много като за този списък,но той е много подходящ(поне според мен)за бърз метаболизъм.

KO

23.12.06
23:44

1. бон филе(телешко и пилешко)
2. риба(най-често сьомга и пъстърва)
3. яйца
4. много плодове(банани, портокали и грозде)
5. много прясно изцеден сок от моркови

За гарнитура хапвам главно варени картофи и броколи, сравнително рядко ориз, че много го намразих. Въглехидрати си набавям и от препечен пълнозърнест хляб(или поне така на написали на опаковката :) )

MO

26.12.06
22:24

1- Луканка 250грама
2-Сирене -200-300грама
3-Пшеница -200грама
4-Леща -150грама
5-Хляб -500-800грама
но не е важно само храната ,а и нейното количество
От 15.12 до 15.3 ще поддържам 200грама протеин дневно ,550грама въглехидрати и 200-250грама мазнини ,а калорийте са 4500-5000 нетренировъчен/тренировъчен ден.

KO

26.12.06
22:39

Абе хора, сякаш съм попаднал не във форум за бодибилдинг, ами направо не знам къде....
Какво ви става на вас, единия писал свинско, другия мазно месо, третия банички. И най накрая чета луканка :shock:  :shock:  :shock:

Леле, направо ще отида да се застрелям... :shock:

SP

26.12.06
23:46

[quote author=“koisymazzz”]

Хехех аз зиме, лете 100гр сушеничка дневно отлита. :lol:

MO

27.12.06
00:34

[quote author=“koisymazzz”]Абе хора, сякаш съм попаднал не във форум за бодибилдинг, ами направо не знам къде....
Какво ви става на вас, единия писал свинско, другия мазно месо, третия банички. И най накрая чета луканка :shock:  :shock:  :shock:

Във луканката се съдържат 24-30грама белтъчини
и  345-380Калорий  във 100грама  (зависи марката
и  от качеството на продукта )
Ако зависиеше от мен щях да ям по 2 килограма дневно

27.12.06
00:37

[quote author=“koisymazzz”]Леле, направо ще отида да се застрелям... :shock:

На добър път  :evil:

SP

27.12.06
00:48

[quote author=“morphey”][quote author=“koisymazzz”]Абе хора, сякаш съм попаднал не във форум за бодибилдинг, ами направо не знам къде....

Да и аз много обичам ама как изяцдаш 250 наведнъж, мен при повече от 150гр ми става гадно от силните подправки.

27.12.06
02:16

е  хубаво е да се отпусне  4овек малко поне за  празниците да се  уважат  колеги и роднини но с  мярка  :lol:

27.12.06
10:38

Браво! Чудесна тема! Сега ще си забъркам ориз с млекце! Май не е много за тука ма айде ;) .

MO

27.12.06
10:44

[quote author=“Sportex”][quote author=“morphey”]Във луканката се съдържат 24-30грама белтъчини

Да и аз много обичам ама как изяцдаш 250 наведнъж, мен при повече от 150гр ми става гадно от силните подправки.

След тренировка имам страшен апетит.Относно момчето което се чуди как можем да
ядем такива неща ,ще го попитам :Какво ядът културистите ???Във 1 килограма телешко месо се съдържат 4 грама креатин .Питай някой по-компетентен за да ти обясни.

27.12.06
10:49

[quote author=“Sportex”][quote author=“morphey”][quote author=“koisymazzz”]Абе хора, сякаш съм попаднал не във форум за бодибилдинг, ами направо не знам къде....

Пробвай със суджук или..пастърма, филе Елена и т.н.
Със сигурност са не по-малко хранителни и по-качествени.  8)
И няма как да ти прилошее от тях.  :P

27.12.06
11:13

[quote author=“NRG52”][quote author=“Sportex”][quote author=“morphey”]

Пробвай със суджук или..пастърма, филе Елена и т.н.
Със сигурност са не по-малко хранителни и по-качествени.  8)
И няма как да ти прилошее от тях.  :P

Подушвам, че сме от една порода ....  :lol:  :lol:  :lol:

27.12.06
12:34

1.Свинско месо(рибица) - чисто
2.Пилешко месо(гърди)
3.Риба(бяла)
4.Телешко - чисто(шол)
5.Пълнозърнести макарони,Пълнозърнест хляб,ориз(продават един с лека обвивка,не знам точно как се казва,но той е по-добър),овесени/ечемичени,пшеничени ядки и всички останали сложни бавни въглехидрати...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1