Влияе ли температурата и облеклото върху калорийния разход?

27.12.06
19:29

Искам да питам дали има значение температурата на стаята/залата/въздуха и съответно облеклото на човек за това колко калории гори?

Привеждам следната ситуация:

Тренирам в зала с нормална (стайна) температура. Естествено, ако облека анцунг отгоре, се потя по-здраво... и много биха казали, че се сваля повече. До скоро и аз така мислех, преди да се замисля. Потта е предимно вода, не е мазнини. От друга страна при по-високата температура сърцето се натоварва повече...

Иначе ако си тренирам по тениска, не се изморявам до такава степен, потя се по-малко и някак си по не се чувствам тренирал.

Аналагична е ситуацията, ако си тренирам у дома пример в проветрена но значително по-топла стая...

Какво е вашето мнение, моля аргументирайте го!

Според мен влияе защото все пак пулса се увеличава.

27.12.06
20:21

Температурата влие(термогенеза), облеклото - не, веднага изяснявам, че с навличането и съответстващото потене се губи вода предимно.

Горят се калории заради терморегулацията на тялото.

РО

27.12.06
21:11

[quote author=“manson”]Горят се калории заради терморегулацията на тялото.

така е  :lol:

28.12.06
00:31

За да подържа температурата, тялото гори калории - можеш вече и сам да си отговориш на въпроса. По принцип е незначително и не трябва да се взема впредвид

29.12.06
02:55

[quote author=“ASTOR”]За да подържа температурата, тялото гори калории - можеш вече и сам да си отговориш на въпроса. По принцип е незначително и не трябва да се взема впредвид

Според мен бая калории отиват за поддържане на температурата. Затова повечето фет-бърнари залагат на термо ефекта и загряването. Със същото действие са и някои от забранените препарати за чистене - вдигат температурата с 1-2 градуса и веднага се получава по-висок калориен разход и топене на мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1