27.12.06
19:29
Искам да питам дали има значение температурата на стаята/залата/въздуха и съответно облеклото на човек за това колко калории гори?
Привеждам следната ситуация:
Тренирам в зала с нормална (стайна) температура. Естествено, ако облека анцунг отгоре, се потя по-здраво... и много биха казали, че се сваля повече. До скоро и аз така мислех, преди да се замисля. Потта е предимно вода, не е мазнини. От друга страна при по-високата температура сърцето се натоварва повече...
Иначе ако си тренирам по тениска, не се изморявам до такава степен, потя се по-малко и някак си по не се чувствам тренирал.
Аналагична е ситуацията, ако си тренирам у дома пример в проветрена но значително по-топла стая...
Какво е вашето мнение, моля аргументирайте го!
27.12.06
19:33
Според мен влияе защото все пак пулса се увеличава.
Температурата влие(термогенеза), облеклото - не, веднага изяснявам, че с навличането и съответстващото потене се губи вода предимно.
27.12.06
20:29
Горят се калории заради терморегулацията на тялото.
27.12.06
21:11
[quote author=“manson”]Горят се калории заради терморегулацията на тялото.
така е :lol:
За да подържа температурата, тялото гори калории - можеш вече и сам да си отговориш на въпроса. По принцип е незначително и не трябва да се взема впредвид
[quote author=“ASTOR”]За да подържа температурата, тялото гори калории - можеш вече и сам да си отговориш на въпроса. По принцип е незначително и не трябва да се взема впредвид
Според мен бая калории отиват за поддържане на температурата. Затова повечето фет-бърнари залагат на термо ефекта и загряването. Със същото действие са и някои от забранените препарати за чистене - вдигат температурата с 1-2 градуса и веднага се получава по-висок калориен разход и топене на мазнини.