Солариум?

27.12.06
05:25

Здравейте! Положението е следното: никога не съм ходил на солариум преди, доста съм обледнял последно време, искам малко да почернея. Как се започва, колко често, по колко време, вобще цялата процедура какво представлява? Реших да ви попитам че предполагам тук има някои които ходи на солариум, пък и да си спестя един рак на кожата :)

Благодаря предварително!

27.12.06
08:47

Еми би трябвало като отидеш да ти обяснят те са задължени  :!: .Поне тука е така,ако пък не първо си вземаш о4илата против тия лъ4и после някъкав крем за незнам си какво дето става и без него,първите сесии са  по 7 мин. не  пове4е  от  един  два  пътя в седмицата.Те маи вси4ките са по толкова по 7 или 10 мин

28.12.06
13:43

зависи къв е солариума.. какав модел иколко мощен.. иначе стандартния е от 10 мин нагоре през 2 дена покачваш с пет минути за да ти свикне кожата

28.12.06
13:52

два пъти на седмица

седмица 1 - 3*5 мин
седмица 2 - 2*10 мин
седмица 3 - 2*20 мин

и след това един път на седмица по 20 мин за подържане

SP

28.12.06
15:43

Различно е. Първо зависи от солариума. Второ зависи от човекът. В студиата имат книжки с упътване и спрямо цвета на очите и тенът на кожата трябва да преценят, за жалост рядко го правят.
Нормално е да се почне с 1-2 по 5 мин. После отиваш на максималните минути през 2-3 дни и така докато придобиеш желания тен. Оттам ходиш толкова често колкото е нужно за да го поддържаш.

28.12.06
15:58

Зависи от типа кожа, зависи от солариума и мощността му !! И забрави да слагаш очила, ще изтраеш 20 минути с затворени очи а и да ги отвориш за кратко няма да умреш :) Просто не е хуабво да се фокусираш в лампите.С очилата после около очите ще си бял а по лицето с тен и става малко смешно  :lol:

Ходил съм в 3-4 различни студия, но препоръката беше кажи речи еднаква - 10 процедури по 5-6 мин. през ден, след това по 12-15 мин. на седмица еднократно за поддържане. При положение, че съм с относително светла кожа, това май трябваше и да проработи, но така и не стигнах да пробвам. :)

Почваш 5-6 минутни процедури по - нарядко - 2-3 пъти в седмицата, и постепенно можеш да ги удължиш и зачестиш, но не по - често от през ден и не се хвърляй на над 10 минути.
Ако ти предлагат дълги сеанси - 10, 15, 20 мин. - солариумът не е в час и е слаб. Каквото и да ти разправят.
Можеш да използваш и слънчеви мазила - ако в солариума не продават.
Тенът от солариум не е баш като слънчев тен... Ама зимата няма друго.

29.12.06
01:28

[quote author=“D3BEP”]Почваш 5-6 минутни процедури по - нарядко - 2-3 пъти в седмицата, и постепенно можеш да ги удължиш и зачестиш, но не по - често от през ден и не се хвърляй на над 10 минути.
Ако ти предлагат дълги сеанси - 10, 15, 20 мин. - солариумът не е в час и е слаб. Каквото и да ти разправят.
Можеш да използваш и слънчеви мазила - ако в солариума не продават.
Тенът от солариум не е баш като слънчев тен... Ама зимата няма друго.

Зависи аз се бях засилил за тен и на ден прасках по 30-40 минути, а един пyт 45 минути на един не много силен ( достатъчно)и веднага след това 15 минути на ужасно силен и след 15-те минути бях адксият негър и бях зачервенял та чак кожата ме болеше  :lol:И за 20 дни бях наистина ” циганясал” та даже в даскало ме ебаваха на ” цигане ”  :lol:  :lol:  :lol:  :wink:

45 минути е вероятно повреден солариум :)
Иначе е печена филийка :) Колкото и грубо да звучи.
Има един такъв в близост до ЦСКА-то на четвърти километър. Там обичайните сеанси са по 30 минути :)
Не препоръчвам на никого повече от 10 минути, даже и те са много за първи сеанс. Който каквото иска да прави със здравето си :)
Поздрави.

29.12.06
08:47

[quote author=“D3BEP”]45 минути е вероятно повреден солариум :)
Иначе е печена филийка :) Колкото и грубо да звучи.
Има един такъв в близост до ЦСКА-то на четвърти километър. Там обичайните сеанси са по 30 минути :)
Не препоръчвам на никого повече от 10 минути, даже и те са много за първи сеанс. Който каквото иска да прави със здравето си :)
Поздрави.

Чувал съм главно от момичетата в класа че ходят за по 5-7-9 мин 3 пъти седмично .

30.12.06
02:53

Значи...

Мерси на всички за отговорите. Ако правилно разбирам, ходя 2-3 пъти седмично на солариум, за по 5-7-10 мин. Имам и още няколко въпроса: С очила или без? Мажа ли се с някакви там разни неща или не? Кожата ми може ли да има някакво подобрение в смисъл такъв, не само да почернее ами и някакъв друг ефект? И за колко време горе долу се очертава да имам средно нормален тен, в смисъл нали то е много субективно, но имам предвид не супер черен, ама не и бял. :)

Мерси.

SP

30.12.06
03:38

Без очила - със затворени очи. С очила ефектът е малко смешен. :)
Иначе различно при всеки, след 1 месец трябва да имаш хубав тен.

SL

01.01.07
11:36

А някои да ви е споменавал колко вреден е солариума деца?!

01.01.07
15:54

[quote author=“SlowDead”]А някои да ви е споменавал колко вреден е солариума деца?!

Абе то и да дишаш е вредно... няма какво да говорим.

Единствено солариума може да е истински опасен при хора с противопоказание, а за това трябва да се говори с лекар.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1