Сериозна болка в рамото

01.11.06
15:42

Само ще ми помоля да не ме съветвате да ходя на лекар, защото няма да отида, ще ми издрънкат някви глупости, разчитайки на теоретическите си познания...та проблема ми е следния:
Преди 2-3 седмици на равната лежанка правих макс. кг и рамото много ме заболя, на следващия ден ме болеше много и едвам си вдигах ръката, след това почна да се оправя и реших да го изпробвам пак преди седмица, само че този път сложих 20 кг по-малко отколкото вдигам и въпреки това страшно много ме заболя и болката беше по-голяма от първия път...цяла седмица и изклучително малко ми се е оправило рамото, днеска като го опипах и усетих някаква подутина(бучка) точно където ми е кокала до трапеца.Много ще съм ви благодарен, ако ми кажите какво да правя и дали е много сериозно!

01.11.06
16:11

[quote author=“Thorax”]Само ще ми помоля да не ме съветвате да ходя на лекар, защото няма да отида, ще ми издрънкат някви глупости, разчитайки на теоретическите си познания...та проблема ми е следния:
Преди 2-3 седмици на равната лежанка правих макс. кг и рамото много ме заболя, на следващия ден ме болеше много и едвам си вдигах ръката, след това почна да се оправя и реших да го изпробвам пак преди седмица, само че този път сложих 20 кг по-малко отколкото вдигам и въпреки това страшно много ме заболя и болката беше по-голяма от първия път...цяла седмица и изклучително малко ми се е оправило рамото, днеска като го опипах и усетих някаква подутина(бучка) точно където ми е кокала до трапеца.Много ще съм ви благодарен, ако ми кажите какво да правя и дали е много сериозно!

Може да има лекари некадърници, завършили в близката месарниця. Но има и що-годе професионалисти.

Освен професионална помощ от ортопед, друго няма да ти помогне в случая.

На първо време не си помисляй за щанги, до 2-рата седмица СЛЕД като спреш да чувстваш болка. Прецакал си го допълнително като си се опитал да тренираш с болка.

А тая бучка, направо ме е страх да си мисля какво може да е...

Успех и умната.

18.11.06
10:23

Поразрових сe в нета и разбрах, че рамото ми е изкълчено и трябва лекарска намеса...казвам го, защото ако някой има подобен проблем да знае за какво става въпрос, за повече информация http://www.zdraveto.bg/issues_content.php?catID=86&issueID=139&part=2#b2 и затова искам не искам в понеделник отивам на лекар, само дано не е голям проблем, че чаках толко време

19.11.06
00:09

:D :wink:
-Боли ме много рамото. - оплаква се човек на приятел, -Трябва да отидана лекар да го прегледа.
- Няма нужда в аптеката са пуснали нов диагностичен апарат, слагаш проба от урината , пускаш монета и ти прави диагноза излиза много по-евтино.
Решил да опита.
Поставил чашката с урина пуснал монета и зачакал.
Апарата започнал да мига да издава звуци и накрая изкарал една бележка на която пишело:
Вие имате рамена на тенисист.
Разтрийте рамото с топла вода и сол.
Не го напрягаите много.
След две седмици болката ще отмине.

Усъмнил се той в истинността на диагнозата и решил да провокира апарата.
Сипал в чашката вода сложил ескременти от кучето, дал на сина си да се изпикае дал и на жена си да се изпикае изпикал се и той и накрая свършил в чашката и я поставил в автомата.
Автомата издал обичайните звуци засвяткал и изкарал бележка:
Кучето ви има бълхи.
Давайте му повече витамини.
Синът ви е наркоман.
Пратете го в санаториум.
Жена ви е бременна.
Детето не е от вас
Потърсете си адвокат.
И ако не спрете да мастурбирате
Няма да ви мине рамото.

28.12.06
15:28

Лятото се пльоснах по очи като малко дете пред майка си.Като се надигнах разбрах, че нещо е станало - “изваждане на рамото”. След 20 дни в бинт и раздвижвне на ставата още имам ограничение в движенията, а  и като че ли щадя рамото повече от необходимото и сила нема. Та идеята ми е какво да правя че да позаякне малко рамото, като бързам да уточня, че не съм от “активистите”....Това беше на младини. Сега изглеждам на пазарска торба...Но се надявам все пак на съветМ :) 
П.П.като ми махнаха бинта ми казаха да не повдигам ръката встрани до хоризонтал. И още не се решавам да опитам, да не би да вземе нещо да се прецака. Това съвет ли беше за во веки или за момента!?!?!?!?
Мерси предварително на всике който ще ми отговори :lol:

28.12.06
16:23

Ами какво да ти кажа, според мене е НАЙ-ДОБРЕ да отидеш на лекар да ти каже, защото аз “уж” четох в нета и си мислех, че знам какво ми е на рамото, но накрая се оказа, че съм прецакал няква връзка и ми прасна една инжекция, трябваше и на физиотерапия да ходя ама нямах време, слагах лед и тренирах с малко кг(лекаря ми каза да тренирам)...в момента още ме боли като тренирам, но сравнително по-малко...иначе ми каза, че много време ще мине докато ми се оправи рамото, но в “ББ Поговорки и мъдрости” пишеше: Train beyond the pain… and death is your only release…така че  :D

п.п. вица е страшен  :wink:

29.12.06
10:23

[quote author=“Thorax”]Ами какво да ти кажа, според мене е НАЙ-ДОБРЕ да отидеш на лекар да ти каже, защото аз “уж” четох в нета и си мислех, че знам какво ми е на рамото, но накрая се оказа, че съм прецакал няква връзка и ми прасна една инжекция, трябваше и на физиотерапия да ходя ама нямах време, слагах лед и тренирах с малко кг(лекаря ми каза да тренирам)...в момента още ме боли като тренирам, но сравнително по-малко...иначе ми каза, че много време ще мине докато ми се оправи рамото, но в “ББ Поговорки и мъдрости” пишеше: Train beyond the pain… and death is your only release…така че  :D

п.п. вица е страшен  :wink:

:lol:
Уфффффф.............Те наще едни доктори :x Викам му на един ортопед : Беб боли ме бре човек! А той: За мен това е една здрава , нормално функционираща става. Че като взе да разтега едни лакуни как бабите се опитвали да го убедят в нещо, което по учебник не може да е....Че как си внушавам, и че така не си помагам... :evil: Разбирам, че лошота става за секунди, а после трябва време.....Но все пак... :?
Мерси за отделеното време иииииииииииии...............Вица си го бива :)  :D :lol:

03.01.07
22:36

Доколкото схващам от написаното и от личен опит,положението е деликатно сложно.На първо време отиди в банята в Панчарево там водата е точно за такива травми.Второ мажи си всички стави
/не само раменете/ с някаква мазнина от рода на свинска мас,мечешка мас,овча лой и прочие.Трето подложи се на акупунктура или акупресура.zigun
Пиши с нормален шрифт !!!!!
ASTOR

08.01.07
10:29

Много благодаря за отговора. Наистина ми звучи интересно....Свинската мас май е по-подръка та сигур с нея ще да се плескам :lol:
Честита година на всички с много здраве, успехи и още нещо......по желание :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1