28.12.06
15:56
Какви ще са последствията ако взимам Креатин без да тренирам - просто така.
Въобще ако НЕ тренирам а взимам хранителни добавки бих ли увеличил теглото си - това което ме интересува.
Благодаря.
28.12.06
16:23
Ако работиш тежка работа креатина ще ти помага. Може да използваш протеин за заместване на хранене например, познавам хора които пият карнитин без да тренират и викат, че им е супер. Общо взето може някои неща.
28.12.06
16:25
В какво се състои ежедневието ти, че искаш да взимаш хранителни добавки без да тренираш?
Ще станеш огрооомен . Направо ще бъкаш от мускули!
Абе хора какво ви става? Наскоро имаше тема дали ще отслабвам ако пия л карнетин и не спортувам? И аз искам да седа пред компа и да раста ма нямааа ......
Въобще ако НЕ тренирам а взимам хранителни добавки бих ли увеличил теглото си ?
А) ДА
Б) НЕ
В) Ще станеш като профи
Г) Бати глупавия въпрос ...
Кой е верния отговор?
Ми колебая се м/у Б и Г . Помощ от публикатаааа!
28.12.06
16:47
[quote author=“GH0$T”]Ще станеш огрооомен . Направо ще бъкаш от мускули!
Абе хора какво ви става? Наскоро имаше тема дали ще отслабвам ако пия л карнетин и не спортувам? И аз искам да седа пред компа и да раста ма нямааа ......
А) ДА
Б) НЕ
В) Ще станеш като профи
Кой е верния отговор?
виж, извинявам се но не си ме разбрал - не искам да БЪКАМ от мускули.
дори не искам да имам мускули.
работата която работя ме изтощава психи4ески и свалям бързо килограми.
работата ми не е физи4еска.
искам да пия добавки и да си ка4а 12-те килограма които са ми нужни, и да ги поддържам.
пак да кажа - НЕ искам мускули, НЕ искам пло4ки, НЕ мога да тренирам.
става въпрос за ефекта от Креатин без тренировки, и за ефекта от Креатин + нещо друго без тренировки.
след като обясних подробно, 4акам истински отговори.
Благодаря още веднъж.
28.12.06
17:26
[quote author=“over18”][quote author=“GH0$T”]Ще станеш огрооомен . Направо ще бъкаш от мускули!
А) ДА
Б) НЕ
В) Ще станеш като профи
Кой е верния отговор?
искам да пия добавки и да си ка4а 12-те килограма които са ми нужни, и да ги поддържам.
става въпрос за ефекта от Креатин без тренировки, и за ефекта от Креатин + нещо друго без тренировки.
Благодаря още веднъж.
Вземи си гейнер .
[quote author=“over18”][quote author=“GH0$T”]Ще станеш огрооомен . Направо ще бъкаш от мускули!
А) ДА
Б) НЕ
В) Ще станеш като профи
Кой е верния отговор?
Благодаря още веднъж.
Има само 2 неща които определят по голяма част от телесната маса - мускули и мазнина . Щом не искаш да качваш мускули а искаш да качиш килограми провай да хапваш повече , яж много и от всичко . Нагъвай вафли , шиколади но наблягаи и на полезните храни - месо(най вече пил и тел) , зеленчуци(апсолютно всякакви) , бобови и зърнени храни (боб леща , ориз) не пренебрегваи и плодовете(всички са полезни) , също така и млечните продукти (извара , сирене ,кисело и прясно мяко).
Добавки които могат да ти помогнат са гейнерите и протеините , има много ама много теми за тях и кои са добри . По добър вариант е храненето естествено , креатина няма да ти помогне особено
едит: сори че се изказах първия път така но както беше задал въпроса без да го поясниш неможах да се сдържа ...
[quote author=“over18”]виж, извинявам се но не си ме разбрал - не искам да БЪКАМ от мускули.
Благодаря още веднъж.
“НЕ мога да тренирам” - Защо? Поне пробвай, може да ти хареса - сериозно, на влагам никаква ирония!
Ако искаш да качваш килограми, яж калорична храна, гейнер също ще ти помогне, но няма смисъл, освен ако парите не са проблем за теб.
А заа креатина - не мисля, че някой тука е пробвал да взима креатин без да тренира, и едва ли ще получиш реален отговор на тоя въпрос.
До колкото разбирам, имаш нужда от 2 неща:
1. Да качиш 12 кг.
2. Да се чувстваш по-бодър и енергичен, и да се възстановяваш добре от работата.
За първото - моля, дай ни информация колко килограма си в момента, колко си висок, на колко си години (предполагам, че не си тийнейджър, щом работиш такава психически съсипваща работа). Тогава хората от форума ще могат да ти дадат съвет дали имаш нужда да качваш килограми и колко.
За второто - пак казвам, че си струва да тренираш. Ще се чувстваш по-добре. Ако нямаш време за това, има начини да правиш импровизирани тренировки вкъщи, разбира се не истински фитнес, по-скоро неща като лицеви опори, коремни преси, упражнения с леки дъмбели и др. Това не са пълноценни тренировки като в зала и няма да качваш много мускулна маса от тях, но ще си подобрих физическия тонус и психическото равновесие.
Предполагам знаеш, че ако качиш 12 кг без да тренираш, те ще бъдат почти само тлъстини, което не е много добре за здравето. Това, което си решил - да не мърдаш от бюрото и да взимаш хапове, за да си решиш проблема - е много порочна практика и, според мен, няма да имаш добър резултат. Погрижи са сериозно за здравето си и не се оправдавай за всичко с работата!
Как си с апетита? Пиеш ли, пушиш ли?
като не можеш да тернираш поне яж.много.каквото и да е.
ако не можеш и да се храниш много си вземи гейнър
29.12.06
00:39
Ако не искаш да качваш чиста маса а обща маса въобще трябва да знаеш следните факти които са известни на повечето хора от този форум.
Първо трябва да доставиш на тялото ти предимно въглехидрати и мазнин.Тях си ги набавяй от храната.За добавки -гейнър, който да има комбинация от прости и сложни въглехидрати.Добавки на мазнини не те съветвам да взимаш щото не виждам къв е смисъла, но можеш да опиташ с триглицериди /средноверижни /или есентциални мастни киселини.
Второ тренировките ,,късат ,,мускулните влакна и по този начин се освобождава място тези ,,пукнатини,,да бъдат заети от аминокиселини/белтъци/.Затова е казано след тренировка аминота или преди тренировка протеин НО за да е налице тоя факт трябва тялото ти да има огромен резерв от въглехидрати и мазнини за да може протеинът да свърши своята работа за мускулите оптимално без да се ангажира с други функции които са поети от други хранителни компоненти.
Трето взимай креатин с глюкоза.Взимай и глутамин.Няма да е зле-полезни са.Доколкото разбрах ти си ектоморф и квото поемеш го изхвърляш.По важно е не колко ядеш а какво ядеш и дали това което ядеш ще има анаболен ефект.За тази цел е нужно да се взимат добавки които да повишат нивата на тези вещества които спомагат за транспортирането на аминокиселините до мускулните клетки.Това са хормоните -Светия Граал на културизма :lol: най добрат добавка за ектоморф е ZMA.
Аз съм ектоморф и най добре качвам от креатин(с глюкоза), глутамин и ZMA.