28.12.06
19:11
значи висок съм 183 и тежа 85 кила(рано сутрин на гладен стомах)
пия протеин; Creatine Glutamine Taurine в едно; амино киселини и supermass na biogame- въглехидратен)
на ден ям около 600 гр месо, към 7-8 яйца, 4-5 кисели млека , овесени ядки и други такива...
та въпроса ми е колко белтък ми се събира за деня, щото съм чувал че прекалено много белтък и неможе да се усвои и някави болести имало и т.н.
28.12.06
20:42
Ще ти го кажа точно както го пише в сп.Флекс(имаше точно такава тема) - когато се консумира протеин в по-големи количества ,той служи за енергия,но това ЧАК когато приключи с необходимото за мускулите и няма въглехидрати налице.Дори да е от млечни продукти ,за които има митове че ставали на мазнини , той пак ще послужи за енергия.Но това състояние е често срещано при чистенето през лятото.Казват че 2.2 гр/кг телесно тегло е нормално и достатъчно да растеш,но всяко правило си има изключенията и в зависимост от разположението на организма е нормално понякога да си иска или повече от 2.2 или по-малко.Добре е да му даваш повече.
Като чета дневното ти меню(което е много добро,ще взаимствам малко :wink: за себе си) имаш много над 300гр протеин на ден.То всичко ти е богато на протеини.Може да са от млека половината -не пречело.
От протеина в храната малко трудно ще се натровиш или пък да придобиеш някоя болест :wink: Би трябвало да растеш като теле с такъв режим.
Ако прибавиш в същата пропорция малко над дневните нужди на човек от въглехидрати ще станеш машина.
(това практически за средния лешпер като мен е невъзможно :lol: )
600 гр месо - ако е пилешки гърди - почти една трета е протеин, т.е. около 200 гр
ако е друго - например свинско - съдържанието протеин е по-малко
7 яйца - ако са цели - около 44 гр
4 кисели млека - тука нещата са доста неясни, да не уточнявам защо :wink:, но грубо - между 10 и 20 гр протеин на кофичка, т.е. между 40 и 80 гр общо
Съдържанието на храните го знам от calorie-count.com
И така, само от храната получаваш около 300 грама протеин, там някъде, зависи от доста неща, както вече казах. Струва ми се, че е предостатъчно, при това само от храната - отделно сигурно не пестиш и суроватката:) и другите хапове/прахчета, които също са протеини. Необходимият протеин на ден (за бодибилдър, не за обикновен човек) ти е грубо 2 * 85 (твойто тегло в кг) = 170 гр, ама ти със сигурност ги прехвърляш около два пъти. Мисля, че между 200 - 250 грама са оптималният вариант за теб, но ти си решаваш де...
29.12.06
09:34
яж си така продължавай вообще не се притеснявай само намали млеката заради лактозата в тях . направи ги 2 само но пълномаслени :wink:
29.12.06
09:42
В грандиозна грешка ли съм или в киселите млека лактозата почти не присъстваше?
[quote author=“dimitar.mihaylov”]В грандиозна грешка ли съм или в киселите млека лактозата почти не присъстваше?
Напротив, абсолютно си прав!
29.12.06
11:37
Е, има си я, но самите бактерии в киселото мляко забавят разграждането й, занижават гликемичния й индекс.