Мюсли - състав, полезни свойства?

MI

30.12.06
21:38

Има много теми как да се ядат мюслите, но не видях тема която да ни светне за състава им,полезността им и изобщо да ни докаже че мюслите требва да се ручат често защото еди какво си правели като ги консумираме редовно.Лично аз мога да ям само мюсли и не ми втръсват, с кисело мляко плодови мюсли накиснати за максимум 20 минути са нещо върховно.Според мен са сравнително чиста храна защото нивото на преработка е ниско - само счукват леко зърната, може и да слагат некви химикали но пак ще са малко в сравнение с много други.Само тук таме дето има парченца флейксове в повечето миксове.

На повечето пакети е написан конкретния състав, белтъчините и мазнините са горе долу еднакви, въглехидратите варират спрямо това, дали има добавени плодове, корнфлейкс или шоколадови пръчици. Съмнявам се някой да може да каже състав, по-достоверен от написания, трябва да е правил сериозен анализ. :)

Аз говоря за онези пакети мюсли (най-често вносни, немски), които са смесени с някоя от гореописаните съставки. За останалите, които са просто овесени ядки, нищо не мога да кажа, не съм си купувал досега.

В друга тема бях споменал, закусвам това от месеци и не омръзва, даже не се виждам да закусвам нещо друго. Дали има химикали или не - до приблизително една година ще ни налеят с “еко” продуктите и тогава ще е по-актуално да коментираме това.

FI

06.01.07
11:28

Според мен тва е диетична храна :!:

06.01.07
14:57

[quote author=“Fitnes_Mafiot”]Според мен тва е диетична храна :!:

Дефинирай ми понятието “диетична”?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1