29.12.06
22:29
Здравейте!Прочетох в интернет че протеините са безвредни,съобственика на фитнеса потвърди това,но на един приятел майка му,която е херург,му казала ,че протеините (като добавки) вредяли на сърцето.Може ли някой,който наистина РАЗБИРА да ми каже своето мнение по въпроса,защото се чудя да
почна ли да пия или не.
Ето малко лично инфо :
14 год.
168 (приблизително) висок
58 кг.
тренирам от 7 месеца
(Ако,ще взимам протеини,то ще е след всяка тренировка по 1 път.За у нас няма да си зимам :)) )
29.12.06
23:13
Протеина е месо на прах все едно, защото не можеш да изядеш такова количевство, което протеина ти набавя като го пиеш.
Спри да пишеш където ти падне запетайки, защото много дразниш !
[quote author=“northshore`”]
Ами той ги пише, където трябва. Както и аз ..... :shock:
[quote author=“kaljio”][quote author=“northshore`”]
Напълсно съгласен. Учителката му добре го е научила :!: и никак не се дразня от грамотните хора :!:
[quote author=”Кудоист”][quote author=“kaljio”][quote author=“northshore`”]
Напълсно съгласен. Учителката му добре го е научила :!: и никак не се дразня от грамотните хора :!:
Даже е пропуснал няколко :wink:
30.12.06
00:26
Момче, това, че си на 14 години не значи, че трябва да пишеш хирург с “е”!!!!
Рано ти е за протеини още.
Ето какво - моята майка пък е ТОКСИКОЛОГ (без майтап :P ) и е напълно съгласна с идеята че взимам гейнер и креатин и такива неща. Даже ми обяснява някои работи :D Така че съм 100% сигурен че не е вредно!!!!
на 16г. съм между другото
при предозиране един аптекар ми каза че протеина може да започне да вреди на очният нерв,но колко е истина немога да кажа.
30.12.06
11:50
Темата я писах снощи в 11 ч. и може да има “малко” грешки.Човека,който държи фитнеса ми каза че нямало да ми вреди.Значи съм малък.... Обаче аз съм само 58 кг. ...
абе пич много ясно че така ще ти каже тоя нали и той го продава (не съм виждал зала в която не се продава протеин)
Иначе според мен протеина не е вреден поне досега не ми е навредил :wink:
Просто се замислете малко. Ако прекалиш с протеините е вредно. Ако прекалиш с месото, водата, млякото, сиренето не е ли вредно !?
Всичко на този свят е вредно ако го предозираш или не го взимаш правилно.
[quote author=“Batgogo”]Просто се замислете малко. Ако прекалиш с протеините е вредно. Ако прекалиш с месото, водата, млякото, сиренето не е ли вредно !?
Всичко на този свят е вредно ако го предозираш или не го взимаш правилно.
Малко хора в България могат да си позволят лукса да прекалят с протеините...
31.12.06
12:05
[quote author=”Кудоист”][quote author=“kaljio”][quote author=“northshore`”]
Ами той не е особено грамотен, защото така като гледам има доста правописни грешки. :wink:
01.01.07
16:03
Ми като натрупаш много мускулка маса ще затрудниш дейстивието на сърцето(изпомпването на достатъчно кръв до тях)и следователно ти се изхабява сърцето, но това важи само за ограмни мускули.Моето мнение е че протеините не вредят:) и ще се радвам на коледния си подарък - 100% ON OPTINUM WHEY :) 2 KG :) Айде честита нова година и успехи с жените и спорта :)
И спорд мен си маляк за протеи. Въпреки, че сигурно няма да ти навреди, но просто няма да е удачно.
Ако още от тази възраст успееш да разбереш принциптите на качественото хранене, трениране и почивка, ще спечелиш много много повече отколкото просто да умуваш за някакви прахчета...
И още нещо, на твоята възраст нивата на хормоните още не са се стабилизирали и по рази причина ще ти е трудно да качваш мускулна маса, колкото и да тренираш. Но от друга страна не трябва да използваш големи тежести, защото може лесно да претренираш.
Опитай да изчетеш и РАЗБЕРЕШ информацията в сайта относно храненето.
Поздрави.