Дали ще има ефект?

31.12.06
00:32

Значи купих си 500гр Суроватъчен протеин и 500гр Глюказа, смесих ги и смятам да го изпия за един месец. Дали ще има ефект като на гейнър, при положение че тренирам 3 пъти седмично и пия 60-70гр преди и след тренировка. Като цяло згрешил ли съм, че направо не съм си зел гейнър..? И ако има хора които са пробвали вече това, да кажат дали са доволни.

Точно такава комбинация не съм правил, но ще ти отговоря на въпроса дали си сгрешил, че не си си взел гейнър - не си. Това си е мое мнение разбира се, но си мисля, че от гейнъри няма смисъл. Глюкозата върши същата работа.

31.12.06
00:48

според мен си направил грешка , че си ги си смесил 2те неща, защото 1во: не можеш да си сигурен какво съотношение глюкоза към протеин изпиваш и 2ро: преди тренировка не ти трябва глюкоза , а веднага след нея. Иначе аз ги пия също 2те неща. ;)

31.12.06
01:19

[quote author=“Babati”]Значи купих си 500гр Суроватъчен протеин и 500гр Глюказа, смесих ги и смятам да го изпия за един месец. Дали ще има ефект като на гейнър, при положение че тренирам 3 пъти седмично и пия 60-70гр преди и след тренировка. Като цяло згрешил ли съм, че направо не съм си зел гейнър..? И ако има хора които са пробвали вече това, да кажат дали са доволни.

Не си сгрешил, че не си си взел гейнър, но по-добре е да си ги смесваш, когато си правиш шейка. Предполагам, че много хора тука правят точно това, включително и аз. Само че при мен съотношението глюкоза-суроватка е 2:1 (64 г : 32 г) след тренировка, а през останалото време взимам протеина без глюкоза (най-често с овесени ядки).

Ако протеинът ти е качествен, ще има ефект, стига храната ти през деня да е добра и с достатъчно белтъчини.

31.12.06
15:44

според мен си направил грешка , че си ги си смесил 2те неща, защото 1во: не можеш да си сигурен какво съотношение глюкоза към протеин изпиваш и 2ро: преди тренировка не ти трябва глюкоза , а веднага след нея.

Веднага след тренировка? Имаш в предвид абслютно веднага или 10-20 мин след нея? Аз пия минимум 15мин след трен. дали е неправилно?
А относно това, че не съм наясно точно в какво съотношение ми е глюказата и протеина - ако са 1:1 и добре разбъркани не виждам проблем.

01.01.07
12:34

Според мен гейнерът все пак е по-добър заради малтодекстрина(това е нещо подобно на глюкозата само дето е сложен въглехидрат) вътре. Аз съм пил за последно гейнер на Biogame преди 6 години и не мога да преценя. Ако си вземеш на качествена фирма и го взимаш след тренировка би трябвало да е доста полезен. Иначе и аз си карам на глюкоза на прах + суроватъчен протеин.

15-30 мин след тренировка не е проблем.

01.01.07
17:02

[quote author=“Babati”]

според мен си направил грешка , че си ги си смесил 2те неща, защото 1во: не можеш да си сигурен какво съотношение глюкоза към протеин изпиваш и 2ро: преди тренировка не ти трябва глюкоза , а веднага след нея.

Веднага след тренировка? Имаш в предвид абслютно веднага или 10-20 мин след нея? Аз пия минимум 15мин след трен. дали е неправилно?
А относно това, че не съм наясно точно в какво съотношение ми е глюказата и протеина - ако са 1:1 и добре разбъркани не виждам проблем.

Дали е 5 или 15 мин след тренировка , чак такова значение няма ;). Ако е добре смесено е перфектната добавка след тренировка, но не го пий преди тренировка , защото нямаш нужда от глюкозата ( усвоява се много бързо 10-15 мин. ) . Преди тренировка ти трябват бавни въглехидрати. Лошото е ,че като си ги смесил в нетренировъчен ден пак ще пиеш глюкоза, което пак зависи от това дали качваш трудно или лесно кг. Ако качваш трудно пий си го и в нетренировъчни без проблеми ;)

01.01.07
17:43

А какво количевство да пия след тренировка? 100гр вероятно?

01.01.07
17:48

[quote author=“Babati”]А какво количевство да пия след тренировка? 100гр вероятно?

Колко кг си ?

02.01.07
04:02

Ми на 17 съм, 1,81см, 68кг.

Ако качваш трудно пий си го и в нетренировъчни без проблеми

Излиза и въпросът пък в нетренировачните дни по колко и кога да пия :?: ?

02.01.07
04:35

[quote author=“Babati”]Ми на 17 съм, 1,81см, 68кг.

Ако качваш трудно пий си го и в нетренировъчни без проблеми

Излиза и въпросът пък в нетренировачните дни по колко и кога да пия :?: ?

70gr. ти е достатъчно за следтренировка , а в нетренировъчни ако ще пиеш пак от същата смес гледай да е до обяд 60gr. ти стигат. Но най-добре е да си купиш още 1/2кг протеин и да си го пиеш него само в нетренировъчни по 30 грама , така няма да пиеш глюкоза , когато не ти трябва ;).
пс: нали не очакваш от 1/2кг някакви резултати ;) пий го 2-3 месеца и после ще видиш ефекта ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1