31.12.06
00:32
Значи купих си 500гр Суроватъчен протеин и 500гр Глюказа, смесих ги и смятам да го изпия за един месец. Дали ще има ефект като на гейнър, при положение че тренирам 3 пъти седмично и пия 60-70гр преди и след тренировка. Като цяло згрешил ли съм, че направо не съм си зел гейнър..? И ако има хора които са пробвали вече това, да кажат дали са доволни.
31.12.06
00:39
Точно такава комбинация не съм правил, но ще ти отговоря на въпроса дали си сгрешил, че не си си взел гейнър - не си. Това си е мое мнение разбира се, но си мисля, че от гейнъри няма смисъл. Глюкозата върши същата работа.
според мен си направил грешка , че си ги си смесил 2те неща, защото 1во: не можеш да си сигурен какво съотношение глюкоза към протеин изпиваш и 2ро: преди тренировка не ти трябва глюкоза , а веднага след нея. Иначе аз ги пия също 2те неща. ;)
Не си сгрешил, че не си си взел гейнър, но по-добре е да си ги смесваш, когато си правиш шейка. Предполагам, че много хора тука правят точно това, включително и аз. Само че при мен съотношението глюкоза-суроватка е 2:1 (64 г : 32 г) след тренировка, а през останалото време взимам протеина без глюкоза (най-често с овесени ядки).
Ако протеинът ти е качествен, ще има ефект, стига храната ти през деня да е добра и с достатъчно белтъчини.
според мен си направил грешка , че си ги си смесил 2те неща, защото 1во: не можеш да си сигурен какво съотношение глюкоза към протеин изпиваш и 2ро: преди тренировка не ти трябва глюкоза , а веднага след нея.
Веднага след тренировка? Имаш в предвид абслютно веднага или 10-20 мин след нея? Аз пия минимум 15мин след трен. дали е неправилно?
А относно това, че не съм наясно точно в какво съотношение ми е глюказата и протеина - ако са 1:1 и добре разбъркани не виждам проблем.
Според мен гейнерът все пак е по-добър заради малтодекстрина(това е нещо подобно на глюкозата само дето е сложен въглехидрат) вътре. Аз съм пил за последно гейнер на Biogame преди 6 години и не мога да преценя. Ако си вземеш на качествена фирма и го взимаш след тренировка би трябвало да е доста полезен. Иначе и аз си карам на глюкоза на прах + суроватъчен протеин.
15-30 мин след тренировка не е проблем.
[quote author=“Babati”]
според мен си направил грешка , че си ги си смесил 2те неща, защото 1во: не можеш да си сигурен какво съотношение глюкоза към протеин изпиваш и 2ро: преди тренировка не ти трябва глюкоза , а веднага след нея.
Веднага след тренировка? Имаш в предвид абслютно веднага или 10-20 мин след нея? Аз пия минимум 15мин след трен. дали е неправилно?
А относно това, че не съм наясно точно в какво съотношение ми е глюказата и протеина - ако са 1:1 и добре разбъркани не виждам проблем.
Дали е 5 или 15 мин след тренировка , чак такова значение няма ;). Ако е добре смесено е перфектната добавка след тренировка, но не го пий преди тренировка , защото нямаш нужда от глюкозата ( усвоява се много бързо 10-15 мин. ) . Преди тренировка ти трябват бавни въглехидрати. Лошото е ,че като си ги смесил в нетренировъчен ден пак ще пиеш глюкоза, което пак зависи от това дали качваш трудно или лесно кг. Ако качваш трудно пий си го и в нетренировъчни без проблеми ;)
[quote author=“Babati”]А какво количевство да пия след тренировка? 100гр вероятно?
Колко кг си ?
Ми на 17 съм, 1,81см, 68кг.
Ако качваш трудно пий си го и в нетренировъчни без проблеми
Излиза и въпросът пък в нетренировачните дни по колко и кога да пия :?: ?
[quote author=“Babati”]Ми на 17 съм, 1,81см, 68кг.
Ако качваш трудно пий си го и в нетренировъчни без проблеми
Излиза и въпросът пък в нетренировачните дни по колко и кога да пия :?: ?
70gr. ти е достатъчно за следтренировка , а в нетренировъчни ако ще пиеш пак от същата смес гледай да е до обяд 60gr. ти стигат. Но най-добре е да си купиш още 1/2кг протеин и да си го пиеш него само в нетренировъчни по 30 грама , така няма да пиеш глюкоза , когато не ти трябва ;).
пс: нали не очакваш от 1/2кг някакви резултати ;) пий го 2-3 месеца и после ще видиш ефекта ;)