02.01.07
19:43
Как е добре да ям пилешко месо.Смисъл как да се сготви.Момче съм и не разбирам мн , и моля да ми обясните как да обесня на майка да ми го прави :oops: :roll:
Ами някой ще ти кажат,че директно в тавата е най-добре.Все пак е добре да сложиш малко зехтин,че да не залепне за тавата.
ЕДИТ:Никога пържено.В тавата,във фурната
02.01.07
19:54
ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата
[quote author=“icinkyyy”]ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата
1)пържено : на тигата с много олио = НЕ
2)печено : в печката с малко зехтин да не залепно за тавата = ДА
3)на скара : тук не ти трябва никаква мазнина =ДА
4)варено : в тенджера с много вода на кутлона на печката = ДА < но такова аз не си правя.
2 и 3 е най-добре като слагаш предваритеоно подправки по вкус ( не прекалявай със солта , че от нея се задържа вода )
02.01.07
20:28
Благодаря много ! :D
[quote author=“HuKuTo”][quote author=“icinkyyy”]ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата
1)пържено : на тигата с много олио = НЕ
2)печено : в печката с малко зехтин да не залепно за тавата = ДА
3)на скара : тук не ти трябва никаква мазнина =ДА
4)варено : в тенджера с много вода на кутлона на печката = ДА < но такова аз не си правя.
2 и 3 е най-добре като слагаш предваритеоно подправки по вкус ( не прекалявай със солта , че от нея се задържа вода )
1/ Ако сложи капак на тигана и олиото, става перфектно и не може да се нарече пържено
2/Трябва да готви по повечко наведнъж, че иначе не си е работа
3/Скара-няма смисал според мен, но иначе трябват подправки или сос или други работи, че да не стане подметка
4/ варено също трябва овкусяване - сол, черен пипиер евентуално когато вече е опечено се маха 90 процента от водата и се люсва някаквз зеленчукова гарнитура, примерно домати, моркови малко чушка и ако сложиш 2 пилешки булюна си облизваш пръстите
И бунус вариант:
1 килограм пилешко завито в станиол/продават се такива торбички по магазините/ със зеленчукова гарнитура и подправки/в торбичката и във фурна става .... мама мия.. ;-)
И най-добре не учи мама как да ти готви ами сам си готви.
Успех
А приготвено на микровълнова в стъклен съд залято със малко сол,червен пипер и чубрица, който са смесени в малко олио; и после с малко вода добре ли е?
Аз си го мариновам в прясно мляко,лук,сол,черен пипер после на скарата или ако ме мързи на тефлона става адски крехко и вкусно :)
Има едни тигани, преди ги въртяха по WS Телешоп...директно хвърляш пържолата, изчукана, осолена и с пипер или каквото те кефи в тигана, след като е загрял и гледаш да не прегори. :)