Приготвяне на месо ?!

IC

02.01.07
19:43

Как е добре да ям пилешко месо.Смисъл как да се сготви.Момче съм и не разбирам мн , и моля да ми обясните как да обесня на майка да ми го прави  :oops:  :roll:

02.01.07
19:45

Ами някой ще ти кажат,че директно в тавата е най-добре.Все пак е добре да сложиш малко зехтин,че да не залепне за тавата.

ЕДИТ:Никога пържено.В тавата,във фурната

IC

02.01.07
19:54

ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата

02.01.07
20:12

[quote author=“icinkyyy”]ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата

1)пържено : на тигата с много олио  = НЕ
2)печено : в печката с малко зехтин да не залепно за тавата = ДА
3)на скара : тук не ти  трябва никаква мазнина =ДА
4)варено : в тенджера с много вода на кутлона на печката = ДА  < но такова аз не си правя.

2 и 3 е най-добре като слагаш предваритеоно подправки по вкус ( не прекалявай със солта , че от нея се задържа вода )

IC

02.01.07
20:28

Благодаря много !  :D

02.01.07
21:14

[quote author=“HuKuTo”][quote author=“icinkyyy”]ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата

1)пържено : на тигата с много олио  = НЕ
2)печено : в печката с малко зехтин да не залепно за тавата = ДА
3)на скара : тук не ти  трябва никаква мазнина =ДА
4)варено : в тенджера с много вода на кутлона на печката = ДА  < но такова аз не си правя.

2 и 3 е най-добре като слагаш предваритеоно подправки по вкус ( не прекалявай със солта , че от нея се задържа вода )

1/ Ако сложи капак на тигана и олиото, става перфектно и не може да се нарече пържено
2/Трябва да готви по повечко наведнъж, че иначе не си е работа
3/Скара-няма смисал според мен, но иначе трябват подправки или сос или други работи, че да не стане подметка
4/ варено също трябва овкусяване - сол, черен пипиер евентуално когато вече е опечено се маха 90 процента от водата и се люсва някаквз зеленчукова гарнитура, примерно домати, моркови малко чушка и ако сложиш 2 пилешки булюна си облизваш пръстите

И бунус вариант:
1 килограм пилешко завито в станиол/продават се такива торбички по магазините/ със зеленчукова гарнитура и подправки/в торбичката и във фурна става .... мама мия.. ;-)

И най-добре не учи мама как да ти готви ами сам си готви.

Успех

03.01.07
22:59

А приготвено на микровълнова в стъклен съд залято със малко сол,червен пипер и чубрица, който са смесени в малко олио; и после с малко вода добре ли е?

04.01.07
15:27

като цяло избягвай микровълновата :wink:

04.01.07
15:30

Аз си го мариновам в прясно мляко,лук,сол,черен пипер после на скарата или ако ме мързи на тефлона става адски крехко и вкусно :)

15.01.07
16:34

[quote author=“icinkyyy”]ама смисъл пържено , напарено или както се прави паржолата

Има едни тигани, преди ги въртяха по WS Телешоп...директно хвърляш пържолата, изчукана, осолена и с пипер или каквото те кефи в тигана, след като е загрял и гледаш да не прегори. :)

16.01.07
15:36

На тефлонов тиган. Не с еслага никаквамазнина. Какъв е проблема?

16.01.07
22:08

друг вариант... имаме в нас един уред за готвене на водна пара, но и да нямате уреда предполагам може да се импривизира.
Овалвам месото в червен пипер и къри, поръсвам със сол и черен пипер и на парата.... :) по едно време и някаквъв треволяк му слагах... май беше целина  :?:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1