02.01.07
15:09
някой знае ли със сигорност как ще стоят нещата с цените на добавките след нова година нека объждаме тоя въпрос в тая тема ..
[quote author=“SeLeCt”]някой знае ли със сигорност как ще стоят нещата с цените на добавките след нова година нека объждаме тоя въпрос в тая тема ..
Цените на добавките от САЩ няма да се променят,поне не заради ЕС.
А за другите не гарантирам...
Ако доставчиците повишат цените,това е друг въпрос...
Уфф не съм в час, ама нали отпада мито за стоки от EC ?
Много ме интересува пазаренето онлайн (не само за добавки) как ще стане.
02.01.07
22:54
Тва с отпадането на митото заблуждава супер много хора , митото наистина отпада , но тоя офчари от евросъюза измислят някакви други такси които ще оскъпят малко повече стоките.
Например при колите митото наистина отпада , но това мито отпада само за България иначе като внасяш кола пак си плащаш мито което е още по високо защото го плащаш на излизане от страната от която си взел колата ...
[quote author=“Barcelona_FC”]Тва с отпадането на митото заблуждава супер много хора , митото наистина отпада , но тоя офчари от евросъюза измислят някакви други такси които ще оскъпят малко повече стоките.
Например при колите митото наистина отпада , но това мито отпада само за България иначе като внасяш кола пак си плащаш мито което е още по високо защото го плащаш на излизане от страната от която си взел колата ...
Извинявай, ама изобщо не си в час ....
Мито за коли от евро съюза не се плаща от доста време,до сега се плащаха акциза и ДДС-то :wink:
Друг път се ваздържай да коментираш неща,които не разбираш,защото объркваш хората :wink:
И другото,което е не от евросъюза измислят таксите,а нашето правителство ги измисля,както е и акциза :?
03.01.07
12:39
[quote author=“SpUd3r”]Мито за коли от евро съюза не се плаща от доста време,до сега се плащаха акциза и ДДС-то :wink:
И мито се плащаше - за старите автомобили.
Сега за всички от ЕС няма мито.
Акцизите и данъците ги гласува нашият парламент, но ги съобразява с евросъюза, водещите страни на който стриктно внимават да не се създаде в някоя държава силно конкурентен инвестиционен климат и да нарушат равновесието в тръста.
Така че нашите гласуват за пред нас, ама стани депутат и гласувай 10 % ДДС, да видиш тогава какво ще стане и кой ще ти скочи!
Поздрави!
Какво се стряскате ?
Аз 90% от добавките си ги поръчвам от САЩ...
А освен ако bb.com не променят цените, ЕС не може да ги накара да ги променят...
04.01.07
03:18
Аз мисля 4е цените няма да паднат например 5lb Optimum 100% Whey струва 58? в Испания така 4е не цените трябва да оправят а заплатките за се изравним с останалите 4ленки в ЕС кога ли Ще стане :roll:
04.01.07
10:13
[quote author=“DJПетко”]Какво се стряскате ?
А освен ако bb.com не променят цените, ЕС не може да ги накара да ги променят...
Да, но митата от САЩ също се променят. Работя в засегнат бранш.
Причината е проста: Ако в Евросъюза няма вътрешни мита, а БГ вземе та сложи супер ниски мита от САЩ, американците ще предпочетат да внасят през нашите пристанища и летища в Европа, отколкото да кажем през германските. Ние също сме граница на евросъюза.
Та има и ще има определено уравняване на митата. Едно ще засегнат, друго не - ако митата ни устройват ЕС. С добавките не знам как е точно. Но не е изключено и там да има промени. Ако някой има инфо от първа ръка, да пише.
[quote author=“D3BEP”][quote author=“DJПетко”]Какво се стряскате ?
Да, но митата от САЩ също се променят. Работя в засегнат бранш.
Причината е проста: Ако в Евросъюза няма вътрешни мита, а БГ вземе та сложи супер ниски мита от САЩ, американците ще предпочетат да внасят през нашите пристанища и летища в Европа, отколкото да кажем през германските. Ние също сме граница на евросъюза.
Та има и ще има определено уравняване на митата. Едно ще засегнат, друго не - ако митата ни устройват ЕС. С добавките не знам как е точно. Но не е изключено и там да има промени. Ако някой има инфо от първа ръка, да пише.
Според мен митата ще са еднакви за целия ЕС...(доставки от САЩ)
04.01.07
12:19
[quote author=“DJПетко”]Според мен митата ще са еднакви за целия ЕС...(доставки от САЩ)
Много вероятна версия. Но въпросът в този случай е какви са митата за тея стоки в ЕС и какви са при нас досега, защото може да се наложи да ги променяме за да се приравним към митата на ЕС в първите 6 месеца от членството ни...
Ако са равни, е ОК...