нужно ли е?!

FL

03.01.07
13:04

Значи ползвах креатин 1 месец.. след това направих месец почивка (нещо бях в застой) ... и сега пак почнах и ще си взема със сигорност протеин обаче нужно ли е да си взема и креатин?? По ли ще е голям ефекта или..?
btw може ли някой да ми каже как се пие протеина, в смисъл по колко на килограм след или преди тренировка и ако може да ми кажете какво е суроватъчен протеин! мерси много на всички!  :roll:

Ако имаш пари и за двете си вземи и креатин. Протеина се пие преди и след тренировка. Суроватъчния протеин е най - чистия така да се каже и най - качествения.

03.01.07
13:43

отговора на въпроса ти за Суроватката

Суроватъчният протеин, всъщност, представлява смес от нискомолекулни протеини, които се намират в много малки количества в прясното мляко - бета лактоглобулин, алфа лакталбумин, серумен албумин, имуноглубулини, пептони, лактотрансферин и др. В един литър прясно мляко се съдържат от 4 до 6 грама суроватъчен протеин, което налага приемането му основно под формата на хранителни добавки - суроватъчни концентрати и суроватъчни изолати. Суроватъчният протеин е eдна от най-често приеманите хранителни добавки, защото е изключително лесно усвояем и осигурява много бърз приток на аминокиселини към мускулите, поради което се използва основно след тренировка, при което мускулите се възстановяват много бързо. Обичайният прием на суроватъчен протеин е от 20 до 150 грама на ден.

FL

03.01.07
14:20

уоу! супер инфо мерси много но:
1. като търся суроватъчен протеин как да го намеря? Имам предвид пише ли някаде на кутията и какво точно да гледам
2. суроватъчните протеини по скъпи ли са?
3. колко голяма кутия ми трябва (тва зависи от килограмите ми нали (аз сам 63-65)
4. винаги преди и/или след трен да пия (предполагам и преди и след трен е по-добре обаче като време-по 30мин преди и след трен?)
5. с какво е хубаво да приемам протеина- с някакво плодово мляко?
6. някои споделят че често ядат и овесени ядки заедно с протеина (това пак за какво е ?!)
7. МЕРСИ МНОГО СУПЕР СТЕ  :P

IC

03.01.07
16:12

Протеинът може да бъде с различен произход. Според него вие трябва да изберете какъв да приемате и да го съобразите с целите си. Основно се приемат/продават суроватъчни и бавни.
-суроватъчен-Нетренировъчен ден - сутрин(ако се пие само 1 доза на ден) иначе може да се пие и двата пъти. Този протеин се усвоява най-бързо от тялото.

-бавен-(млечно-яйчен, казеин и т.н.)- Приема се преди лягане за да набавя през равни интервали от време протеин на тялото на равни количества. Така докато спите и тялото се възстановява вие ще сте му подсигурили градивен материал за мускулни влакна.

03.01.07
16:24

[quote author=“flame1”]уоу! супер инфо мерси много но:
1. като търся суроватъчен протеин как да го намеря? Имам предвид пише ли някаде на кутията и какво точно да гледам
2. суроватъчните протеини по скъпи ли са?
3. колко голяма кутия ми трябва (тва зависи от килограмите ми нали (аз сам 63-65)
4. винаги преди и/или след трен да пия (предполагам и преди и след трен е по-добре обаче като време-по 30мин преди и след трен?)
5. с какво е хубаво да приемам протеина- с някакво плодово мляко?
6. някои споделят че често ядат и овесени ядки заедно с протеина (това пак за какво е ?!)
7. МЕРСИ МНОГО СУПЕР СТЕ  :P

1.Има магазини за хр.добавки,там питаш за суроватъчен протеин до няква си цена и те ти казват...
2.От кой друг вид протеин да са по-скъпи ?
3.Зависи,колко ще пиеш...
4.Ами зависи,но можеш да го мушнеш и между яденетата,иначе 15мин. след трен.
5.Протеина може или с вода или с мляко...
6.Това е ако го приемаш сутрин,комбинация от бавни въгл(овесени ядки) и суроватка.

FL

03.01.07
17:35

добре де ама аз ли нещо не разбрах?!? ако си взема суроватъчен протеин трябва да го приемам само в нетренировачен ден??! та аз тренирам 5 дена в седмицата по ето тая програма:
http://www.bb-team.org/training/000295.php
и целта ми е покачване на кг- съответно на ММ
кое е по-добре да си взема - съроватъчен (не знам как да го употребявам след като казаха че тря в не тренировъчен ден да се ползва) / или бавен протеин (дето се взема вечерта преди лягане) ?!

03.01.07
18:09

Ами най-добре е и двата,но като за начало суроватъчен...
А той се пие всеки ден,по принцип...

03.01.07
21:54

[quote author=“DJПетко”]Ами най-добре е и двата,но като за начало суроватъчен...
А той се пие всеки ден,по принцип...

Всеки ден(тренировъчен или не) е добре да приемаш бавен протеин преди заспиване. Положителните ефекти са няколко, но основно предпазва мускула от катаболизъм през нощта.
Суроватъчния е най-добре да се взема преди или след тренировка. Ако ще се взима в нетренировъчен ден е препоръчтелно да е стрин на гладно.

FL

04.01.07
10:24

добре вие лично кой от двата вида протеин ми препоръчвате - суроватъчен или бавен - с кой ще имам по голям ефект! Имайте предвид че не знам обаче аз имам много голям напредък както в покачване на ММ така и в покачване на постиженията ми с тежестите и това само от 1 креатин (който беше 100% куча марка) но все пак при всеки е напълно индивидуално!

04.01.07
11:19

Суроватката от двата определено...
Пиеш го всеки ден(тренировъчен и нетренировъчен)
Преди и след трен. ,а в нетр. сутрин и 1 прием между храненията...

04.01.07
11:22

[quote author=“DJПетко”]Суроватката от двата определено...

Аз съм за смесените протеини. При качването на ММ е много по важно да има постоянен прилив на амино отколкото кратки свръх качвания на азотния баланс.

Суроватката покачва азотния баланс с 50-60%, но за 30 мин-1 час. След това настъпва бърз спад. Казеина покачва азотния баланс с 30%, но пък за сметка на това намаля мускулния катоболизъм с 35-40% за 5-6 часа напред!!!

Аз допреди време ползвах само 100% Уей Оптимум, на след като пробвах тоя смесения Про-90 на Оптимум и констатирам значителен прогрес. Най-малкото - никога не съм гладен и “смачкан”. А и на всичкото отгоре ми излиза без пари :wink:

РО

04.01.07
12:03

[quote author=“flame1”]Значи ползвах креатин 1 месец.. след това направих месец почивка (нещо бях в застой) ... и сега пак почнах и ще си взема със сигорност протеин обаче нужно ли е да си взема и креатин?? По ли ще е голям ефекта или..?
btw може ли някой да ми каже как се пие протеина, в смисъл по колко на килограм след или преди тренировка и ако може да ми кажете какво е суроватъчен протеин! мерси много на всички!  :roll:

Нужно е ДА .Ще има ДА.

04.01.07
15:42

[quote author=“RAMBO”][quote author=“DJПетко”]Суроватката от двата определено...

Аз съм за смесените протеини. При качването на ММ е много по важно да има постоянен прилив на амино отколкото кратки свръх качвания на азотния баланс.

Суроватката покачва азотния баланс с 50-60%, но за 30 мин-1 час. След това настъпва бърз спад. Казеина покачва азотния баланс с 30%, но пък за сметка на това намаля мускулния катоболизъм с 35-40% за 5-6 часа напред!!!

Аз допреди време ползвах само 100% Уей Оптимум, на след като пробвах тоя смесения Про-90 на Оптимум и констатирам значителен прогрес. Най-малкото - никога не съм гладен и “смачкан”. А и на всичкото отгоре ми излиза без пари :wink:

Да, но казеина не може да замени суроватката в пред и следтренировъчното хранене. А долу-горе същия ефект като този смесения през деня, когато имаш нужда основно от прекъсване на катаболизма както казваш, можеш да постигнеш като смесиш суроватката с мляко или растителен протеин. Ти така или иначе не я приемаш чисто, като я ръгнеш в овесените ядки тя се смесва с 10 г растителен протеин. Би трябвало да предизвиква прилив на аминокиселини за доста повече от 30 мин - 1 час. Поне аз така си мисля.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1