03.01.07
19:56
Здравейте !
Рядко влизам тук и още по-рядко пиша :roll:
88 набор съм - на фитнес нямам кога да ходя :cry: за това си направих 1 лежанка вкъщи и си дигам в нас ;)
вече около 10 месеца - проблема е , че сегашните 40 кг които имам на лежанката са ми леки вече и мисля че ми трябват повече ....
висок съм 185-6 тежа около 85 кг. колко г/д е нормално да вдигам ?
Благодаря предварително за отговорите.
ПС: Ако темата не е за тук моля някой модератор да я премести където мисли че трябва и да ми пише едно ЛС :)
Петко К - пиши с нормален шрифт.
http://www.bb-team.org/forum/viewforum.php?f=1 темата принципно е за тука :wink:
вземи си дискове, така че да можеш да слагаш през 5 кг до 80.
т.е. да можеш да товариш щангата на 45,50,55,60,65…..80
стреми си да правиш 6-8 повторения на серия, 4-5 серии. когато достигнеш 8-10 повторения качи 5кг на работната тежест.
[quote author=“RAMBO”]http://www.bb-team.org/forum/viewforum.php?f=1 темата принципно е за тука :wink:
вземи си дискове, така че да можеш да слагаш през 5 кг до 80.
т.е. да можеш да товариш щангата на 45,50,55,60,65…..80
стреми си да правиш 6-8 повторения на серия, 4-5 серии. когато достигнеш 8-10 повторения качи 5кг на работната тежест.
еми в момента имам лост тежащ 10 кг (крив) и 6 диска по 5 кила = 40 общо.
вдигам през ден (нали така трябва?) като правя около 10 серии по 10 повторения. преди лежанката слагам само 20 кг помпя за бицепс и след това слагам 30 пак така и след това лежанката :)
общо взето не съм се хванал много сериозно с програми и тн ама все пак има ефект :)
40 кг при 80кг лично тегло... :wink:
Почни упражнения с лично тегло, ще имаш с пъти по голяма ползва от тази лежанка за ГЪРДИ.
Опори с пляскане. Коремни преси с подскачане/рязко се свивашв корема с крака и труп и се отделяш от земята/
Иначе бицепс може да си правиш, както и някои други упражнения...
03.01.07
20:34
И аз мисля, че ти трябват повече упражнения със собственото тегло. На въпроса ти колко е нормално да се вдига не може никой да ти отговори. Аз съм 81 кг. и тренирам от 2 години пък правя с малко килограми(70 на лег примерно, 35 бицепс и т.н.), но пък съм си горе долу масивен и оформен. Бодибилдинга е визия.
08.01.07
11:50
[quote author=“Jorku”]И аз мисля, че ти трябват повече упражнения със собственото тегло. На въпроса ти колко е нормално да се вдига не може никой да ти отговори. Аз съм 81 кг. и тренирам от 2 години пък правя с малко килограми(70 на лег примерно, 35 бицепс и т.н.), но пък съм си горе долу масивен и оформен. Бодибилдинга е визия.
Какво разбираш под масивен и огормен!Аз си правя бицепса с 50 и ми е леко,а лег-а с към 80-90 кат съм на кеф и повече!
Всъщност вчера говорих с Милош Сърцев (сещате се кои е) и честно казано тои набляга на връзката мисъл - мускули така че тежеста не е важна а как стимулираш мускула!Ох тои го каза много по ясно и по дорбе ма не помня точно как се изрази!
Ако можех да си натоварвам мускулите с по-малки тежести, с удоволствие бих тренирал така. Големите тежести са за трибойците. Тежестта е враг за сухожилията и ставите - мускулът може да става все по-голям и силен, и да ти позволява да вдигаш все по-тежко, НО :!: сухожилията и ставите заякват много по-бавно и не могат да наваксат разтежа на мускулите. Затова при бързо натрупване на мускулна маса и сила, каквото се получава в бодибилдинга, натоварването върху сухожилията и ставите е много голямо, и оттам идват травмите. Почти няма човек, който да се занима що-годе сериозно с това, който да не се е контузил поне веднъж. Всъщност похабяването на ставите и микро-травмите в сухожилията си е един непрекъснат процес, който си върви незабелязано, и възстановяването на двете е много по-бавно от това на мускулите.
За да използваш оптимално работната си тежест, извършвай негативната част на всяко движение (при лег това е движението на щангата надолу) бавно и равномерно, със стегнати мускули, а позитивната част (при лег - избутването нагоре) бързо и експлозивно, като през цялата серия не отпускаш мускулите. Последните 1-2-3 повторения, след като вече усещаш, че изнемогваш, може да ги правиш с половин амплитуда - т.е. без да спускаш щангата съвсем до гърдите, за още малко натоварване. Само внимавай, когато си сам и няма кой да ти помага :wink: за да не си станеш със щангата на корема...
А иначе, щом мислиш, че ти тежестта вече ти е лека, слагай още дискове. Но най-добре започни да тренираш за цялото тяло, в зала, защото 10 месеца само гърди и ръце... :roll: Ще заприличаш на Попай :?
08.01.07
23:28
[quote author=“SlowDead”][quote author=“Jorku”]И аз мисля, че ти трябват повече упражнения със собственото тегло. На въпроса ти колко е нормално да се вдига не може никой да ти отговори. Аз съм 81 кг. и тренирам от 2 години пък правя с малко килограми(70 на лег примерно, 35 бицепс и т.н.), но пък съм си горе долу масивен и оформен. Бодибилдинга е визия.
Какво разбираш под масивен и огормен!Аз си правя бицепса с 50 и ми е леко,а лег-а с към 80-90 кат съм на кеф и повече!
Всъщност вчера говорих с Милош Сърцев (сещате се кои е) и честно казано тои набляга на връзката мисъл - мускули така че тежеста не е важна а как стимулираш мускула!Ох тои го каза много по ясно и по дорбе ма не помня точно как се изрази!
Имах предвид, че за моите килограми тези тежести са малки, но аз не целя максимална сила а да изглеждам свястно. Никъде не съм писал огромен :) Друг е фактора, че съм на 17 години още ама то секви животни има...
[quote author=“Louie”]Ако можех да си натоварвам мускулите с по-малки тежести, с удоволствие бих тренирал така. Големите тежести са за трибойците. Тежестта е враг за сухожилията и ставите - мускулът може да става все по-голям и силен, и да ти позволява да вдигаш все по-тежко, НО :!: сухожилията и ставите заякват много по-бавно и не могат да наваксат разтежа на мускулите. Затова при бързо натрупване на мускулна маса и сила, каквото се получава в бодибилдинга, натоварването върху сухожилията и ставите е много голямо, и оттам идват травмите. Почти няма човек, който да се занима що-годе сериозно с това, който да не се е контузил поне веднъж. Всъщност похабяването на ставите и микро-травмите в сухожилията си е един непрекъснат процес, който си върви незабелязано, и възстановяването на двете е много по-бавно от това на мускулите.
За да използваш оптимално работната си тежест, извършвай негативната част на всяко движение (при лег това е движението на щангата надолу) бавно и равномерно, със стегнати мускули, а позитивната част (при лег - избутването нагоре) бързо и експлозивно, като през цялата серия не отпускаш мускулите. Последните 1-2-3 повторения, след като вече усещаш, че изнемогваш, може да ги правиш с половин амплитуда - т.е. без да спускаш щангата съвсем до гърдите, за още малко натоварване. Само внимавай, когато си сам и няма кой да ти помага :wink: за да не си станеш със щангата на корема...
А иначе, щом мислиш, че ти тежестта вече ти е лека, слагай още дискове. Но най-добре започни да тренираш за цялото тяло, в зала, защото 10 месеца само гърди и ръце... :roll: Ще заприличаш на Попай :?
Днес се теглих в залата - 90 кг съм или по точно 89,700 :)) 185 см ....
а дали ще заприличам на попай незнам аз и в краката съм си едър и здрав така че едва ли :)
все пак мерси за този пост това за ставите е сериозен проблем ..
Пиши с нормален шрифт !!!!
ASTOR