07.11.04
08:22
Купих си В-комплекс на Universal, но като гледам съдържанието направо се плаша...някакви 3333% DV (Дневна нужда) , 2941 %... 2500 %...
Може ли въобще от този продукт да се получи хипервитаминоза? Трябва ли дас е пие всеки ден или само в трен дни?
Може да се пилучи хипервитаминоза! В-комплекса като се предозира става канцерогено!
по-здрави
07.11.04
13:14
Само че никога няма да разбереш кога си хипервитаминизиран, затова по добре повече отколкото по малко витамини,голяма част от витамините не се и възприемат от организма даже и ги изхождаш след това така че не се плаши много
Стан
07.11.04
18:14
Не съм съвсем съгласен.
Първо, хипер и хиповитаминозата имат твърде сходни симптоми. Всъщност Емо вероятно има предвид, че са канцерогенни, и това е вярно, но знаете ли как е открито това? Като установили, че витамините Б помагат да кажем срещу рак а белия дроб, и започнали с ударни дози. Тогава се установило, че може и да го предизвикват.
Второ - усещат се. Не е безсимптомно преяждането с тях. Не ми се търси сега сайт, с който да ви доказвам конкретните симптоми, но за всяка хипервитаминоза има такива.
Трето, при водоразтворимите витамини усвояването е доста по - добро, отколкото при другите. Не може да се каже - яжте на воля, те не се усвояват добре.
Четвърто, една голяма част от витамините се възприемат чрез храната(ако не е на прахчета) и са трудноизчислими. Бе не са рядкосрещани, нито в зеленчуците, нито в месото и много други храни.
И накрая: витамините са катализатор, като такъв те само балансират енергийните равнища на молекулите. Могат да участват много пъти в една и съща химична реакция; следователно няма причина да се търси концентрация над необходимата за организма - файда няма. А както казахме, има негативи....
07.11.04
18:32
Слушай сега , първо човек няма къде да отиде за да му удостовери някои дали има хипервитаминоза или хипо
второ симптоми няма
и трето аз съм сигуирен че няма един човек в БГ и по света които да приема достатъчно витамини на ден независимо с храна или добавки
стига сте се 6ашкали
не искам пак да почвам това сам го учил и тн, и научни трудове да пиша
това е опростено извода дето го драснах горе
Стан
07.11.04
18:42
Аз знам следното... водоразтворимите витамини (какъвто е и вит В) се отстраняват чрез урината ако са поети в повече. Тук е уместно да попитам дали ще е добре ако си режа хапчето на 2 половинки и ги приемам на 2 пъти?
Ами ако се получава хипервитаминоза как ще е по-добре да си направя цикличността - да го взимам само в трен дни? Или да го взимам 1 месец всеки ден и после да почивам 2 седмици...?
07.11.04
19:26
Никога и нищо против не съм имал против нещо, което някой е учил. Което не прави изводите глобално верни. Казвам го без лоши чувства и възнамерявам и да го подкрепя.
Искате доказателства, ето.
Пренебрегвам статията в сайта, в която пише верни неща и продължавам нататък:
http://www.medicalcorps.org/med-org/Meds/VitaminB6.htm
Синтезирано в едно изречение:
Patients may develop hypervitaminosis B6 with excessive dosages. Symtoms of hypervitaminosis B6 are ataxia and severe sensory neuropathy. This takes up to six months to normalize once discontinued.
Понеже това е доказателство за Диджей Мадман, няма да превеждам, само основният извод е че възстановяването от хипервитаминозата трае до 6 месеца.
Принципно е вярно, че излишъкът от водоразтворими витамини се изхвърля с урината. Всяка хипервитаминоза иа симптоми, най - малкото алергични. Тази от витамин Б наистина е слаба... С изключение на витамин Б 6
Винаги е по - добре да не се прекалява с медикаментите, а да се балансира с храната.
07.11.04
19:38
Виж сега аз имах предвид че опасността да се получи хипервитаминоза е едно на 100000
поради причината че никoй не приема достатъчно витамини под каквато и да е форма
Стан
ps във тоя сайт дето си го дал става дума за бременни
стига си се влял от тия net доктори и тем подобни
щото и тук някои хора се опитаха да си вземат изпитите с познания от нета , ама се оказа че не е съвсем така както го пише там
друго си е като се учи няколко годинки затова , като се събере практика зад гърба ти, там вече се разбират някои неща доста по добре
не искам да споря с теб дзвер ама като ти чета постовете само плашиш хората и поставяш някави диагнози ще кажеш че си шефа на медицински институт
sory стан
07.11.04
19:45
Има го и в други сайтове :) Идеята е принципна, не само за бременни :) Даже на едно място пишеше, че две години трае възстановяването. И че предозирането може да има фатален край.
И относно медикаментите - винаги е по - добре да сме черногледи, ако и да не звучи добре думата.
maxx_muscular, братле, слушй сега и обърни внимание на цифрите =]
значи, на мен за проблеми с перифернат анервна система ми бяха изписали “Milgamma N”, което е продъкт, който съдържа следното:
40 mg Benfotiamine (мастноразтворим витамин B1)
90 mg Pyridoxine hydrochloride (витамин B6)
250 мкг Cyanocobalamin (витамин B12)
Така, ето какви са дневните дози според US RDA:
B1: 1,5 Mg
B2: 2 mg
B12: 6 мкг
което означава, че В ЕДНА КАПСУЛА “MILGAMMA N” има
+ 2666% от дневните нужди от витамин B1
+ 4500% от дневните нужди от витамин B2
+ 4166% от дневните нужди от витамин B12…
чакай, става по-хубаво...
“Дозировка и начин на приложение: Ако не е предписано друго, 3-4 пъти дневно по 1 капсула...”
+ 2666%x4=10664% от дневните нужди от витамин B1
+ 4500%x4=18000% от дневните нужди от витамин B2
+ 4166%x4=16664% от дневните нужди от витамин B12…
невроложката каза да хо пия поне 3 месеца без прекъсване...
незнам - да се радвам ли, че съм жив? :D
между другото... сега се замислям дали да не мушвам по 1 таблетка от тази милгама (впрял съм я отдавна) вместо да си давам парите за обиконвения Б-комплекс на Софарма, коийто е със съдържание:
B1: 5 mg
B2: 1 mg
B6: 4 mg
Nicotinamide: 50 mg…
Би ли написал какво съдържа този суплемент на Universal? колко таблетки са и каква е цената?
(между другото - ако сте се заинтересували 20 таблетки милгама с гореописаните дози струва 10,76 лв... и все пак - не забравяйте, че е лекарствено средство за хора с неврологични проблеми :D )