Сваляне или качване?

04.01.07
23:49

Значи така.. на 18 год съм почти ( на 21 февруари ги правя  :P ) тежа 81кг ,висок съм 183см, все пак виждате и аватарчето как изглеждам горе долу... Та въпроса... според вас нужно ли е още да кача маса, за да тръгна да свалям, или мога да се подложа на белтъчна диета и усилени кардио тренировки, като си включвам и силовата тренировка, без да се ритеснявам че ще отслабна твърде много и няма да изглеждам изхърбавял и непропорционален,само релефен..., мисля да я карам така докато сваля 6кг искам да стане бавно за да мога почти само мазнини да чистя мислите ли че е добра идеята или е по добре да стана 90кг щопар, а пък чак после да сваля на 80?

Е знам че това си е малко банална тема, и ще ми кажете че зависи от това какво искам да постигна но все пак е добре да искам мнение преди да направя нещо за което може и да съжалявам, благодаря предварително!

Петко К - ползвай бутона Edit, вместо да пускаш последователни мнения.

Въпросът ти е малко странен, аз (а и други предполагам) не бих се наел да ти кажа “качвай” или “сваляй”. Моите тренировки не се различават през годината, винаги тренирам като “за маса”, високите температури навън през лятото + л-карнитин и малко кардио работят за останалото.

Не съм фен на идеята да качиш Х кг, за да станеш с У тегло и после да тръгнеш да чистиш, а видиш ли, тези Х кг са 90% онова, което ще махаш после. Затова не ти препоръчвам да гониш конкретни килограми, следи как се развиваш като сила, издръжливост и не на последно място визия.

Извинявам се, ако мнението ми е твърде абстрактно, но се постарах да обходя целия ти пост през моята гледна точка.

05.01.07
11:02

[quote author=“dimitar.mihaylov”]Въпросът ти е малко странен, аз (а и други предполагам) не бих се наел да ти кажа “качвай” или “сваляй”. Моите тренировки не се различават през годината, винаги тренирам като “за маса”, високите температури навън през лятото + л-карнитин и малко кардио работят за останалото.

Не съм фен на идеята да качиш Х кг, за да станеш с У тегло и после да тръгнеш да чистиш, а видиш ли, тези Х кг са 90% онова, което ще махаш после. Затова не ти препоръчвам да гониш конкретни килограми, следи как се развиваш като сила, издръжливост и не на последно място визия.

Извинявам се, ако мнението ми е твърде абстрактно, но се постарах да обходя целия ти пост през моята гледна точка.

Отговорът ти беше достатъчно изчерпателен, за да си направя сам преценка какво да направя: ще си продължа същите тренировки за маса като постепенно почна и кардио тренировки пък и времето като се стопли ще си каже думата...

05.01.07
13:47

Много е рано за сваляне. З месец и половина някъде ще свалиш каквото ти трябва. А и ти нямаш много за сваляне. Най-добре (според мен) е да се опиташ да качиш още , но чисто. Яко хранене без сладко, пържено и хляб и здрави тренировки. А за крдио може да правиш 1-2 пъти в седмицата за да не се омазняваш. Аз искам до края на май да съм поизчистим  и смятам Април да започна.

05.01.07
22:35

[quote author=“Cocoa”]Много е рано за сваляне. З месец и половина някъде ще свалиш каквото ти трябва. А и ти нямаш много за сваляне. Най-добре (според мен) е да се опиташ да качиш още , но чисто. Яко хранене без сладко, пържено и хляб и здрави тренировки. А за крдио може да правиш 1-2 пъти в седмицата за да не се омазняваш. Аз искам до края на май да съм поизчистим  и смятам Април да започна.

Мдаа мисля че си много прав ще те послушам ... е верно е че чистото качване е мн трудно но пък като не гоня кой знае какви килограми мисля че ще успея да кача 6-8 кг тая година ама съвсем чисто.. поне са ми така преценките защото и хранителни добавки почти не взимам, поне не систематично, смисъл от вр на вр само амино на някоя тренировка,

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1