Въпрос за креатин на Nutrim.

Темата е заключена.

04.02.04
17:59

http://lexus.data.bg/104_thumb_2.jpg
Някой пробвал ли е този креатин :?:  Интересувам се защото до колкото знам продуктите на Nutrim не са много качествени, но този е Австрииски и се надявам да е добър.

Ето и какво пише за него:
КРЕАТИН МОНОХИДРАТ НА ПРАХ
с фармацевтична чистота (99.9%)

CREATINE MONOHYDRATE Pure е хранителна добавка за спорта, произведена по авангардна АМТ™ технология (Advanced Molecular Technology) от DSM Fine Chemicals Nfg GmbH & Co KG, Austria за НУТРИМ, България,  със състав контролиран чрез метода на течната хроматография (HPLC).

Креатинът е природно химическо съединение, производно на аминокиселините. В черния дроб, панкреаса и бъбреците, от аминокиселините глицин, аргинин и метионин, се синтезира средно 1 г креатин на ден. Допълнително, човек получава с храната още около 2-3 г креатин дневно, който се резорбира през стената на тънките черва и попада в кръвообращението, без да се трансформира химически. 95% от креатина в човешкото тяло се складира в скелетните мускули, като между 60 и 70% от него е фосфорилиран (под формата на креатинфосфат), който от своя страна участвува в енергийното обезпечаване на мускулното съкращение чрез синтеза на аденозинтрифосфат (АТФ). В 70-килограмов човек има средно 120 г креатин. В организма креатинът се трансформира в креатинин, който се филтрира в бъбреците и се отделя с урината.

Креатинфосфатът (КФ) доставя фосфатни групи на аденозиндифосфата (АДФ) за да се образува АТФ (КФ + АДФ - креатин + АТФ). Добавянето на креатин към диетата увеличава количеството на креатинфосфата в клетките, което осигурява висока ефективност на т.нар. “фосфатна совалка” между митохондриите и цитоплазмата им или с други думи - обезпечава мощен ресинтез на АТФ. КФ е бръз източник на високоенергетичен фосфат, което го прави изключително важен източник на химическа енергия за мускулното съкращение при високоинтензивни, краткотрайни физически натоварвания. Добавянето на креатин към диетата подпомага възстановяването между интензивните тренировки. Креатинът е отличен буфер на киселинността - резултат на натрупване на лактат в организма.

Научните изследвания след 1990 г. показват, че употребата на креатинин предпазва от атрофия мускулните влакна от тип IIb при заболявания от типа на мускулната дистрофия, митохондриалната цитопатия и пр. Креатиновото суплементиране повишава издръжливостта и намалява умората след физическо натоварване, като ускорява възстановителните процеси в мускулите. Доказано е, че употребата на креатин с богата на въглехидрати диета усилва неговия ергогенен ефект, а комбинирането с кафе силно намаля действието му. Креатинът е осмотично активно вещество и в резултат от употребата му нараства обемът на мускулните влакна поради задръжката на вода в тях. Креатинът косвено активира протеиновия синтез и потиска белтъчното разграждане в мускулите.

CREATINE MONOHYDRATE Pure е подходяща хранителна добавка за хора, подложени на системни физически натоварвания - от практикуващите спорт за здраве до олимпийски спортисти. Особено ефективен при състезатели от силовите и скоростно-силовите спортове и при някои случаи на заболявания на двигателната система (мускулна дистрофия). Няма противопоказания за употреба на хранителната добавка креатин монохидрат от здрави хора. Не е подходящ за болни с бъбречна недостатъчност и диабет. През 1999 г. председателят на Медицинската комисия при Международния олимпийски комитет принц Александър ди Мерод официално обяви, че креатин монохидратът е хранителна добавка и не е в групата на забранените субстанции от МОК.

Препоръчително е употребата на CREATINE MONOHYDRATE Pure да става по следните схеми:

1. Период на “напълване на депата” - 5 дни. Дневната доза от 20 г се разпределя на 4 приема по 5 г (1 чаена лъжичка). Дозата се разтваря в 200-250 мл плодов сок. Препоръчва се да се консумира след основните хранения.
2. Период на “поддържане” - 20 дни. По 1 чаена лъжичка (5 г) дневно, разтворена в 200-250 мл плодов сок.

Разтворената доза да се изпива веднага! За по-добър резултат увеличете приема на въглехидрати и консумацията на течности в периода на употреба на продукта! Възможно е комбинирането на CREATINE MONOHYDRATE Pure с протеиновите (WHEY PRO, PRO 90, MEGA PRO 92, MASS GAIN, SUPERWINNER, FORTE+ Impact, JUNIOR) или енергетични (CARBOENERGY) суплементи на НУТРИМ. В тези случаи дневната доза се поставя в протеиновия шейк.

Креатин монохидратът на DSM Fine Chemicals, Austria и НУТРИМ, България е произведен по АМТ™ технология (Advanced Molecular Technology), осигуряваща следните предимства пред обикновения креатин монохидрат:
- максимална чистота;
- по-добра разтворимост;
- по-пълна и по-бърза резорбция;
- по-висока ефективност.

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 20.08.07 22:16.

04.02.04
20:23

Аз лично не съм го пил. Бях решил да си купя, но като отидох в SNC нямаха, и ми казаха да си купя на JC. Бил много по-добър. Не мога да кажа колко е добър, защото го пия само от 3 дни. Но по принцип за креатина на Нутрим съм чувал, че е много добър. :wink:

04.02.04
20:42

А този  JC има ли от къде да се поръча, говоря за е-магазин защото не съм от София, а в моя град няма специализирани магазини.
Просто погледни на кутията за някакъв адрес  :lol: ако искаш разбирасе.

LU

04.02.04
23:20

На Нутрим наистина е много добър,пил съм го и ти казвам със сигурност...За JK според мене и те не са лоши,ама доста хора не ги харесват :D

Успех

Гледайте, момчета, креатинът да е възможно най-чист и произведен при всички хигиенни изисквания. Че какви стомашни разстройства може да си докара човек, не си е работа. Едно момче от залата се оплака от такова и то точно от креатина на Нутрим.

Не знам, за мен креатинът е малко излишен, не съм го ползвал, нямам и желание, просто исках да споделя какво разбрах от човек, който е ползвал продукта.

PA

05.02.04
08:55

За мен си беше чисто харене на пари. На лоша партида ли попаднах, кво беше тва чудо не се знае. Обаче ефект ниакакъв, обсолютно никакъв. Чувал съм някой момчета много го хвалят. Тези с които тренирам бяха много надъхани и ми разправяха, че много е добър, но когато си поръчаха, казаха че няма нищо общо с това, което са пили преди. Така, че надявам се ти да попаднеш на по-добра партида

05.02.04
12:29

А може при всеки да действа различно :roll:
Аз все пак мисля да го пробвам.
10x за отговорите. :)

05.02.04
14:26

да ако ядеш яко месо цреатина не ти е необходим и е излишен съгласявам се с митко

05.02.04
14:27

да ако ядеш яко месо kреатина не ти е необходим и е излишен съгласявам се с митко

05.02.04
15:46

Na Nutrim e dobar, pone na takav popadnah. A na JK ne si vzemai, ne struva. Za mesoto sam saglasen,  ama kato si pomislia s kakvo gi tap4at tia jivotni, mai i steroidi ne ti triabvat:))).

05.02.04
16:28

хахах да прав си че са мнго гадни месата и яко ги тъпчат животните с някви гадори ,но какво да направиш ? :)) Но и ас си хапвам всеки ден пилета и много филета и пържоли и да ти каzа не се чуствам отровен ,но се пак яко антиоксиданти трябват и зареди обработката на храната ,но и всички профита ядат месо няма начин просто.

по-здрави

05.02.04
18:01

По принцип тренирам на чисто - без добавки дори. Миналата зима си взех 300 грама креатин след доста мислене. Купих на JC. При мен резултата беше добър - не чувствах умора , прилив на енергия имаше. Тренираше ми се некво... по-кратките почивки между сериите не ми бяха проблем. Качих чисти 4 килограма и 2 санта на ръка. При мен това си е постижение. Ако имам средства през пролетта мисля пак да се пробвам с този креатин.

DI

05.02.04
23:51

Na Nutrim si zaslujawa kreatina wzeh si 100 g za petnaiset dena 1,5 raka ka4ih i malko powe4e sila mi dade i mi ka4i tonusa ama ako ne papa6 sa6tiq hui i s1s i bez nego:)

EN

07.02.04
11:05

Добре бе момчета всичко е Ок... Хубаво си лафите тука ама!!! Така трябва да се яке месо, мноо хубаво ама аз по цял ден съм в шибания университет и... Е там месо няма има сандвичи и пици :) Щеш нещеш тва трябва да ядеш (ха даже има рима :D )

Та хубаво кви парички са тези креатинчета щото попаднах на 1 каталог на Мусаши и направо ви казвам,че щеше да ми окапе косата от тия ценички...

07.02.04
11:12

Този креатин не е скъп според мен (19.50) но е 200гр. и стига за 1 месец. Аз си мисля че ще ми помогне защото както теб и аз нямам време да се храня както трябва.

EN

07.02.04
11:23

Знаете ли кво ще хвана да пусна 1 анкета и моля всеки да гласува по този върпос така ще получим и краен резултат кво мислите...

Креатин: JK vs. Nutrim

19.08.07
20:57

казано от pakaz на 05.02.04, 08:55:

За мен си беше чисто харене на пари. На лоша партида ли попаднах, кво беше тва чудо не се знае. Обаче ефект ниакакъв, обсолютно никакъв. Чувал съм някой момчета много го хвалят. Тези с които тренирам бяха много надъхани и ми разправяха, че много е добър, но когато си поръчаха, казаха че няма нищо общо с това, което са пили преди. Така, че надявам се ти да попаднеш на по-добра партида

Явно и аз съм попаднал на лоша партида като теб

20.08.07
22:15

казано от Kevin_Kostner на 19.08.07, 20:57:

казано от pakaz на 05.02.04, 08:55:

Явно и аз съм попаднал на лоша партида като теб

WOW!!!  :gulp:  Човек ти разрови дискусия от началото на ‘04та.
Според мен качеството на продуктите на Нутрим от тогава се е влошило многократно, ако изобщо са били качествени, някога...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1