02.01.07
22:36
Имам изпит след 5 дена и темата ми е стил на хранене.Някой знае ли от къде мога да намеря реферат на тази тема?Ако имате нещо пишете. :?
[quote author=“Tares”]Имам изпит след 5 дена и темата ми е стил на хранене.Някой знае ли от къде мога да намеря реферат на тази тема?Ако имате нещо пишете. :?
Какво значи това стил?
Прибори с които ядеш... вилици, крака, учши...
Етикет?
Това къде се храниш?
Какво ядеш? Колко ядеш как до ядеш?
Иначе, ако не е всичко на куп, което ще е леко гавра...
Препиши нещо за НВД, ВВД, ВПД и КетоД
Ползвай гуугъл
Еми от къде да знам и аз.Аз разбирам стил на хранене като начин по който се храниш дали това ше е
Хранене балансиране - хранене, при което се осигуряват оптимални съотношения на хранителните вещества и на биологично активните вещества от алиментарен произход така, че те да проявяват в организма максимума на своето полезно биологично действие.
Хранене диетично - хранене на болни, съобразено с етиологията и патогенезата на заболяването по отношение състава на хранителните продукти, тяхното фармакодинамично действие и начина на кулинарната им обработка.
Хранене пълноценно - хранене, при което чрез храната се доставят в организма в достатъчни количества всички компоненти, необходими за нормалната жизнена дейност.
Хранене рационално - правилно организирано и съответствуващо на биологичните ритми хранене, което удовлетворява градивните, енергетичните и защитните нужди на организма. Основни негови елементи са балансираността на хранителните вещества и правилното им разпределение през денонощието.
Хранене предпазно професионално - специално организирано хранене на работещите в контакт с физични и (или) химични вредности, което има за цел (наред с другите профилактични мероприятия) да съдействува за недопускане на професионално отравяне или заболяване или за по-благоприятното им протичане. Разработените хранителни дажби и режими при работа с конкретна вредност имат за цел да увеличат функционалните и адаптивните възможности на органите, подложени на интензивно действие на вредния фактор, да повишават устойчивостта на организма спрямо дадения фактор, да ограничат натрупването, да неутрализират или ускорят извеждането на токсичните вещества от организма.
Хигиена на храненето - раздел от хигиенната наука, който изучава влиянието на храната и храненето върху човешкия организъм в зависимост от възрастта, пола, професията, характера на труда и условията на работната среда, климатичните и националните особености и разработва хигиенни нормативи с цел да се осигури правилно развитие, да се опази, укрепи и подобри човешкото здраве и работоспособност.
или пък НВД, ВВД, ВПД и КетоД както каза голегата
:?
06.01.07
11:40
Зареждащ с енергия без мазнини 8)