Ако някой ми помогне - Евала!

03.01.07
02:14

Значи от 1-2 години забелязах че имам известно прегърбване и питам насам натам дали има упражнения които да са полезни при изгърбване. И досега не съм получил отговор. Вероятно ако си укрепя гръбните мусколи ще ми се оправи стойката или?

За целта ти е необходима консултация с медицинско лице. Помня само, че като бях ученик, доста съученици и познати ходеха на процедури за “изправяне” - дали е имало ефект, не знам, но мисълта ми е да не се опитваш да правиш нещо на своя глава, защото грешките може да са фатални.

03.01.07
10:51

и аз имах подобен проблем като малък. с течение на тренировките проблемът се оправи. Това го отдавам на комплексните упражнения.

Клек, набирания, особено Пуловър, хиперекстензии

прави тези упражнения винаги с правилна форма и с времето ще усетиш подобрение! На мене ми помогнаха много!

RH

03.01.07
11:20

Отиди в някоя аптека, там продават нещо като шини или там както се казваха-доста здраво ти изправят гърба(стягат се през рамената и са с лепки).Плуването също е много хубав вариант.

TH

03.01.07
22:22

и аз бях така и според мен единствения начин да се оправиш са набираниятя  при мен помогнаха 8)

05.01.07
20:04

[quote author=“Rhythmer”]Отиди в някоя аптека, там продават нещо като шини или там както се казваха-доста здраво ти изправят гърба(стягат се през рамената и са с лепки).Плуването също е много хубав вариант.

Аз имам един приятел, който също има изкривяване и беше пробвал с такива колани, които служат за изправяне. Проблема е, че стяга наистина много и спря да го слага. Трябва също да си много дълго време с него, че да има някакъв ефект.

Иначе има много упражнения. Като цяло щом ходиш на фитнес до няколко месеца трябва стойката ти да се изправи. Само си помисли, какво изправяне се получава при набирането там няма как да се изгърбиш. Или пък на скрипеца, като те дърпа нагоре.

Поздрави.

08.01.07
10:02

Пак не получих конкретен отговор  :(

08.01.07
10:13

Демек или отиваш на лекар или продължаваш да тренираш чакайки нещата да се оправят.Попринцип незнам какво ти пречи да ги направиш и двете,защото нито един от форума (най-вероятно) не е виждал до каква степен си изгърбен и т.н Ти си написал “имам известно прегърбване ” демек не е фрапиращо  :?  ама все пак лекара си е за предпочитане...ако проблема ти не е голям,едва ли доктора ще ти каже нещо по интересно от нас...тренирай...като минеш покрай някоя витрина и се погледнеш-се изправяй...нещата сигурно ще се наредят.Успех!

HA

10.01.07
16:40

имах една позната..и го имаше този проблем...и отиде в един медицински център..там и показаха упражненията...и тя сега ги прави всеки ден..затова трябва да отидеш на такова място..т.е има такива упражнения само трябва да ти ги покажат

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1