Общ въпрос за храненето

05.01.07
22:55

Четох статиите за хранене в началната страница, но там са представени твърде много работи и е много обширно. Просто искам да знам когато някой иска да напълнее, какво трябва да яде, към повече въглехидрати, белтъчини или мазнини трябва да се стреми? И съответно ако иска да отслабне, изгори мазнини и тям подобни. Интересува ме съответно какво трябва да гледаме отзад на продуктите които трябва да ядем - да съдържат повече мазнини ли, повече въглехидрати, белтъчини? Какви диети при какви ситуации трябва да се поддържат? И ми е интересно как поотделно ни действат мазнините, въглехидратите, белтъчините, енергията. Горе долу затова пускам тази тема - за да знам какво да ям, как да процедирам, ако искам да постигна определен резултат.
Благодаря

05.01.07
23:42

Значи първо ако искаш да качиш маса определено трябва да наблегнеш на храните с въглехидратно съдържание както и с високо съдържание на протеини и не на последно място белтъчини. Съвсем семпло обяснявам че ще качиш маса с наблягане на въглехидратите(картофи,ориз, хляб.. и т.н.)  и протеините(месо всякакво, и разбира се хранителни добавки)... , когато искаш да качиш чисто или да чистиш мазнини определено трябва да се ограничаваш в продукти с белтъчно съдържание(риба, яйца, пилешко месо)(демек яж възможно само такива храни), когато сваляш всъщо е необходимо да не ядеш много плодове, яж зеленчуци, пилешкото месо, яйцата,а ограничавай всякакви въглехидрати, най вече хляба, но пак си зависи щото има мн видове въглехидрати. Виж малко е объркващо тъй като темата ти е доста обща и има твърде много за говорене дори и да е на простичък любителски език като моя... има по компетентни от мен тук но се надявам че това ще те задоволи по някакъв начин. И кажи ти какво конкретно искаш да правиш с тялото си така поне ще можем да те насочим какво да правиш... като и да не забравиш да запишеш мерките си!!!

П.С. Моля ако има грешки и несъответствия за разбирането ми за диети, по компетентите от сайта да ме поправят!!!

06.01.07
00:18

По принцип искам да се изчистя от мазнини(не че се оплаквам много), но искам да бъдат възможно най-малко.  Естествено искам да трупам маса(но без никакви добавки). И най-важното -трябва ми релеф. Мерки - 174см висок, 63кг и друго не знам какво да пиша.

SP

06.01.07
00:21

[quote author=“chaika”] Мерки - 174см висок, 63кг и друго не знам какво да пиша.

Релеф на тези килограми не може да има.:!: 
Състави си балансиран режим и си качвай бавно и постоянно и чисто най-вече.

06.01.07
09:47

[quote author=“chaika”]По принцип искам да се изчистя от мазнини(не че се оплаквам много), но искам да бъдат възможно най-малко.  Естествено искам да трупам маса(но без никакви добавки). И най-важното -трябва ми релеф. Мерки - 174см висок, 63кг и друго не знам какво да пиша.

Виж наистина на тези килограми, определено ще ти трябва маса, но и нещо ме кара да предполагам че ти имаш бърз метаболизъм, което малко ще те затрудни с качването, но си мисля пък че дори да си позволяваш сладко и хлаябче, няма да замазнееш, но стига съм предполагал! Най добре е щом искаш да качваш чисто наблегни на пилешкото месо, пуешкото, изварата,млякото,кашкавала сиренцето (но ниско маслени), яйцата(най вече белтъка, ако можеш и суров евала!) зеленчуци и т.н.. Също така може и според мен да си позволяваш и ориз и картофи само сварени обаче не на манджи... Хляба трябва да е много малко но за сметка на това трябва да хапваш стабилни количества от тези изброени храни... А и да не забравим и телешкото месо изключително съдържание на преотеин :). Така че наблягай на храни с белтъчно съдържание и протеини, не изключвай съвсем въглехидратите но ги ограничи. Но има една теория че можаш да си хапваш всичко, стига да можеш да го гориш после, но отново казвам нека по компетентните в сайта да си кажат мнението тъй като съм само любител!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1