05.01.07
22:55
Четох статиите за хранене в началната страница, но там са представени твърде много работи и е много обширно. Просто искам да знам когато някой иска да напълнее, какво трябва да яде, към повече въглехидрати, белтъчини или мазнини трябва да се стреми? И съответно ако иска да отслабне, изгори мазнини и тям подобни. Интересува ме съответно какво трябва да гледаме отзад на продуктите които трябва да ядем - да съдържат повече мазнини ли, повече въглехидрати, белтъчини? Какви диети при какви ситуации трябва да се поддържат? И ми е интересно как поотделно ни действат мазнините, въглехидратите, белтъчините, енергията. Горе долу затова пускам тази тема - за да знам какво да ям, как да процедирам, ако искам да постигна определен резултат.
Благодаря
Значи първо ако искаш да качиш маса определено трябва да наблегнеш на храните с въглехидратно съдържание както и с високо съдържание на протеини и не на последно място белтъчини. Съвсем семпло обяснявам че ще качиш маса с наблягане на въглехидратите(картофи,ориз, хляб.. и т.н.) и протеините(месо всякакво, и разбира се хранителни добавки)... , когато искаш да качиш чисто или да чистиш мазнини определено трябва да се ограничаваш в продукти с белтъчно съдържание(риба, яйца, пилешко месо)(демек яж възможно само такива храни), когато сваляш всъщо е необходимо да не ядеш много плодове, яж зеленчуци, пилешкото месо, яйцата,а ограничавай всякакви въглехидрати, най вече хляба, но пак си зависи щото има мн видове въглехидрати. Виж малко е объркващо тъй като темата ти е доста обща и има твърде много за говорене дори и да е на простичък любителски език като моя... има по компетентни от мен тук но се надявам че това ще те задоволи по някакъв начин. И кажи ти какво конкретно искаш да правиш с тялото си така поне ще можем да те насочим какво да правиш... като и да не забравиш да запишеш мерките си!!!
П.С. Моля ако има грешки и несъответствия за разбирането ми за диети, по компетентите от сайта да ме поправят!!!
По принцип искам да се изчистя от мазнини(не че се оплаквам много), но искам да бъдат възможно най-малко. Естествено искам да трупам маса(но без никакви добавки). И най-важното -трябва ми релеф. Мерки - 174см висок, 63кг и друго не знам какво да пиша.
06.01.07
00:21
[quote author=“chaika”] Мерки - 174см висок, 63кг и друго не знам какво да пиша.
Релеф на тези килограми не може да има.:!:
Състави си балансиран режим и си качвай бавно и постоянно и чисто най-вече.
Виж наистина на тези килограми, определено ще ти трябва маса, но и нещо ме кара да предполагам че ти имаш бърз метаболизъм, което малко ще те затрудни с качването, но си мисля пък че дори да си позволяваш сладко и хлаябче, няма да замазнееш, но стига съм предполагал! Най добре е щом искаш да качваш чисто наблегни на пилешкото месо, пуешкото, изварата,млякото,кашкавала сиренцето (но ниско маслени), яйцата(най вече белтъка, ако можеш и суров евала!) зеленчуци и т.н.. Също така може и според мен да си позволяваш и ориз и картофи само сварени обаче не на манджи... Хляба трябва да е много малко но за сметка на това трябва да хапваш стабилни количества от тези изброени храни... А и да не забравим и телешкото месо изключително съдържание на преотеин :). Така че наблягай на храни с белтъчно съдържание и протеини, не изключвай съвсем въглехидратите но ги ограничи. Но има една теория че можаш да си хапваш всичко, стига да можеш да го гориш после, но отново казвам нека по компетентните в сайта да си кажат мнението тъй като съм само любител!!!