05.01.07
00:52
Висок съм 185см тежа 110кг след 18:00 гледам да не ям и пия нищо,не ям хляп и избягвам алкохола дотук добре но килограмите си стоят бях ги свалил през лятото до 90кг но после през тая зима се качиха неусетно....Моля някой който се занимава с това или и той е в моето положение и знае какво трябва да направя моля да ми помогне и да ми каже какво трябва да ям,по колко,кога(ако може разделено на дни и с пропорции),ше съм ви мн признателен за помоща.
Предварително благодаря!
EDIT:Много се извинявам че пуснах темата тук а не в по долният раздел за сваляне на мазнините..моля ако е възможно темата да се измести където и е мястото благодаря мн и още един път се извинявам.
05.01.07
00:55
объркал си раздела ;)
Петко К - преместена!
Пак ли? Е не...
Това сме го писали сума пъти ....
Идеята на отслабването не е да не ядеш а да ядеш , но по различен начин (имам предвид да си промениш обикновенното хранене) . Иде реч за хранителен режим и по точно за НВД (ниско въглехидратна диета) . Тя се характеризира че в нея се намалява количеството на приети въглехидрати за сметка на малко повече протеини и Качествени мазнини(омегите3-6-9) . Храненето трябва да е разделено на повече порциони ( не под 5 храненя на ден ) . И да се изготви правилния хран режим , тоест да си направиш меню .
Храни които са за предпочитане са - месо (риба,пиле,телешко) , Ядки (източници на “хубави” мазнини) , зеленчуци(всякакви) , плодове(всякакви) , бобови култури(леща , грах , бобец ) , зърнени култури (ориз най вече, пшеница , може и соя ма мен не ме кефи ;) ) .
От значение е и начина на приготвяне (сготвяне) на продуктите , целта е максимално запазване на полезните в-ва от продукта . Да се избягва обилното пърженето в мазнина(олио , НО леко намазване на тигана с зехтин не е лошо) . Да се избягват : хляба (пълнозърнестия е полезен той е задължителен в диетата според мен ) , Пържени картофи , готови и бързи храни (разни супи в пликче или макдоналдс и други подобни капанчета) , избягване на сладките ( намаляване на захарта , вафлите, шоколадите и сички техни производни / аз си позволявах по 2 квадратчета натурален шоколад 75% на ден в моито нвд / ) газирани напитки и натурални сокове и степчета( съдържат прекалено много въглехидрати а пък и са си вредни) .
Друга важна част е че само с диета няма да стане , трябва и кардио дейност ( каране на велоергометър или тичане , най добре сутрин на гладно ) . Може и да се тренира някакъв спорт което ще улесни процеса . Примането на витамини ще е от полза .
А мазнините са в повече може да се прибегне и до суплементи но това по натам от началото свалянето ще е лесно и без тях . Успех! Ако има нещо питаи ...
06.01.07
13:58
наистина много благодаря за изчерпателният отговор.
решил съм на ден да ям по 5 пъти както каза но по малко аз без сладко не мога така че ще правя като теб по 2 блокчета наторален шоколад на ден, ще спра мазното(пърженото) ще ям печени и варани храни(картофи става нали?)безалкохолното ще го спра но само вода ли да пия ? :roll:
искам за секи ден от седмицата да си направя примерно меню с тези 5 яденета ако може да ми помогнеш като ме орентираш(аз ям доло горе това което описа от няколко седмици на сам -само правилните неща де ) .
За кардиото -решил съм да бягам(не мога да определя всеки ден или през ден?) мисля около 30 мин да бягам към 6 вечерта .
за протеини нещо -търсих СуперКътър но ненамерих(удачно ли е да почвам с протеин?)
Благодаря предварително за вниманието :)