Болка в костта

18.11.06
21:31

То тва моето не е травма, но това е най-доброто място за темата.
Значи аз тренирам от скоро и когато дигам с дъмбели или щанги при оставянето им (също и докато си правя серията , но като ги оставям наи силно) чувствам болка в коста под лакета надолу към китката та се притеснявам да не стане нещо по-сериозно.Някой имал ли е същия проблем?!?

18.11.06
23:02

момчето с което ходя на фитнес се уплаква от същия проблем само че при него се получава дори и когато сме извън фитнеса в ежедневието му. Оправя се като загрее по хубаво и работи с по малки килограми. Препоръчаха му да си вземе витамини. Та сега и аз да попитам какво да го посаветвам ??? Иначе може да пробваш с по голяма загрявка преди да започнеш да дигаш

20.11.06
19:11

2ма сме вече дето ни интересува :) Дайте некой акъл....Гелче ала бала нещо...

20.11.06
22:54

Почти сто процента съм сигурен, че ве става въпрос точно за костта. И се дължи на претрениране и/или недостатъчно хранене.

Същич тип болка, някои хоря я имат в костта пред прасена над глезена, когато претренират.

Сями си правете изводите как да постъпите<

FI

29.11.06
11:03

[quote author=“ozo”]2ма сме вече дето ни интересува :) Дайте некой акъл....Гелче ала бала нещо...

финалгон,фастумгел на мене ми помага при болки и загрявка най-вече

08.12.06
19:37

Аз му намерих чалъма...След като съм свършил серията оставям дъбела или щангата или каквото е там съвсем съвсем плавно и после стоя няколко секунди както съм я xванал и чак тогава я пускам напълно.Така никаква болка не усещам - е, смешничко изглежда отстрани но какво да се прави...:)

PR

08.12.06
23:21

Приятел тфа са сухожилия. И аз имах такава болка... Това се оправя със почивка. Също така един метод дето незнам колко е доказан или не доказан но при мен помогна. Едно старо куче ме научи на тфа. Като имаш болка в сухожилията на рацете правиш си сапунен разтвор - Вода + Сапун - по възможност по топла водата ( не вряла ) и започваш да си масажираш раката по целата дължина. По добре ще е да накараш някои да ти направи масажа. Така 1 седмица го правиш и същевременно сприраш да ходиш на фитнес. Не гарантирам че ще се оправиш но от мене 99% имаш. Ако продължиш без почивката... може да си навредиш сериозно или най-малкото което е да стане така че да спре да ти се ходи в залата поради болата...

08.12.06
23:32

тва си е кокала никви сухожилия!!!!! и мен ме болеше костта на лявата предмишница  :wink: хубавото е че се оправи !!! а лошото че не знам как се оправи  :D така че не мога да ти помогна а само да те успокоя не е вечно тва

09.12.06
00:52

Спокойно, за сега аз не съм срещал човек, който като тръгва да тренира и ако се хвърли отначало на повечко кг да не го заболи сухожилието...та проблема се оправя така: загряваш много добре(с малко кг, разтриваш мястото) и след това си тренираш и след около 2 седмици трябва да мине като свикнеш, но ако болката ти се увеличава при всяка тренировка тогава даваш малко почивка(не на фитнеса ами на упражненията, при които чувстваш най-много болка) и така след време ще спре да те боли.Не съм пробвал, но един приятел се мажеше с фастумгел 2-3 пъти дневно и каза, че помагало.Айде успех и умната...ако не умната, тогава русата  :wink: ... и забравих да кажа със крив лост болката е по-малка

09.12.06
22:41

[quote author=“tpd”]Почти сто процента съм сигурен, че ве става въпрос точно за костта. И се дължи на претрениране и/или недостатъчно хранене.

Същич тип болка, някои хоря я имат в костта пред прасена над глезена, когато претренират.

Сями си правете изводите как да постъпите<

Напълно съм съгласен с теб.
Можеш да си взем ФЕЛОРАН на хапчета и гел добро е

06.01.07
16:32

[quote author=“ozo”]То тва моето не е травма, но това е най-доброто място за темата.
Значи аз тренирам от скоро и когато дигам с дъмбели или щанги при оставянето им (също и докато си правя серията , но като ги оставям наи силно) чувствам болка в коста под лакета надолу към китката та се притеснявам да не стане нещо по-сериозно.Някой имал ли е същия проблем?!?

Абсолютно същия проблем го имам и аз(само дето не тренирам от скоро).Щом оставя щангата, натискам с длан стената и ми минава(пробвай) 8).
Пробвал съм с гелове(Волтарен, Фелоран, Фастум), но не ми помагат особено, те са с временен ефект.
Лекарят ми казва, че може да е коста, може и да е сухожилие :?  :roll:

06.01.07
18:28

[quote author=“bisolini”][quote author=“ozo”]То тва моето не е травма, но това е най-доброто място за темата.

Абсолютно същия проблем го имам и аз(само дето не тренирам от скоро).Щом оставя щангата, натискам с длан стената и ми минава(пробвай) 8).
Пробвал съм с гелове(Волтарен, Фелоран, Фастум), но не ми помагат особено, те са с временен ефект.
Лекарят ми казва, че може да е коста, може и да е сухожилие :?  :roll:

Лекаря ти е голям експерт явно...  :lol:

Дай си почивка, няма какво да натискаш стените, явно пренатоварваш.

7P

15.01.07
01:20

Някой по-нагоре беше писал с почивка се оправя “да” ама “не”!
Аз понеже нямаше как да тренирам около  седмица и нещо съм почивал пак същото.
Боли ме предмишницата и сухожилията дето са там като оставя дъмбела.

LU

15.01.07
10:25

то и мен ме боли някои пат ама зверски докато права с лост за бицепс ама си тарпа и дигам тва се управя с времето

EM

15.01.07
13:19

първо опитай да смениш лоста, прав с крив или обратно. почивката е задължителна, защото това си е сериозен проблем. Другият вариант за активна почивка е да продължиш да тренираш, но като смениш упражнението с други за бицепс и след няколко месеца пак да го включиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1