ВМ-НВД

07.01.07
12:27

Когато тук говорим за НВД, обикновено имаме предвид ВМ-НВД.
Високомазнинна защото в отсъствие на въглехидрати, енергията ще идва от мазнините (белтъчините са индиректен източник на енергия).
Когато избирате правилните храни (вече сте прочели “контрол на теглото” значи знаете кои са те) и следвате “15 съвета”, ВМ-НВД ще се случва, без да изчислявате сложни уравнения, да чертаете таблици или да логвате всичко във фитнес асистент или fitday.com. Тези средства ще са много полезни след като научите кои храни да избирате. Дайте си поне 2 седмици преди да започнете да смятате калории и проценти.

За напълно начинаещите:
1. Прочетете 15 съвета и ги спазвайте 2 седмици.
2. След първите две седмици яжте само храните позволени в “контрол на теглото”

Ето лесен начин да съставите меню:
Хранете се на всеки 3 часа.

1. яйца + зеленчуци+мазнини
2. кисело мляко + фибри (трици, ленено семе)
3. месо+ зеленчуци+мазнини
4. кисело мляко +ядки
5. месо+зеленчуци+мазнини
6. извара+сирене+зеленчуци

На едно хранене приемайте един от следните видове белтъчини в ориентировъчно количество:

За жените:
*2 яйца, или 2 яйца + 2 белтъка
*50 грама сирене
*150 грама извара
*150 грама бяло месо
*120 грама червено месо

За мъжете:
горното х 2

Преди да започнете да се храните погледнете храната си и попитайте?

1. Има ли белтъчини?
2. Има ли зеленчуци (или фибри)?
3. Има ли мазнини?
4. Ако има въглехидрати, комбинирах ли ги с белтъчини и махнах ли мазнините от това хранене?

Ако отговаря на всички сте окей.

За вече напредналите:
След 4 седмици следване на принципите на НВД, време е да изчислите
колко калории са ви нужни и да направите необходимите промени в количествата на храните, които консумирате. Ако се опитвате да намалите теглото си, дефицит от 250-300 калории дневно е достатъчен. Ако се опитвате да увеличите теглото си, дневен прием на +250-300 калории е чудесно начало. За тези, които не искат да променят теглото си, калориите получени при изчисление на дневният разход са достатъчни и не бива да бъдат променяни.

За да знаете какво точно консумирате, изтеглете фитнес асистент от главната страница, направете си акаунт в www.fitday.com или си напишете таблица в Xcel. Калориите в основните храни, може да намерите в секция “хранене”.

За ветераните:
Ако мислите, че правите всичко както трябва, погледнете следното:
1. Не сте ли намалили много калориите? Ако сте го направили, увеличавайте калориите си с 10% седмично, докато достигнете нормалният за вас разход според формулата. Когато стигнете дотам, може отново леко да намалите за да започнете отново да сваляте.
2. Огледайте източниците си на калории. Не ядете ли много млечни за сметка на месото? Има ли достатъчно фибри в менюто ви? Взимате ли си рибеното масло редовно? Достатъчна ли е дозата?
3. Пиете ли достатъчно вода?
4. Храните ли се на всеки 3-4 часа?
5. Спите ли достатъчно?

Някой би ли ми разяснил това в червеното отгоре пише айца тодолу пак яйца по 2 ? А яйцата не са ли за качване на тегло ? Нишщо не разбирам ПОМОЩ ПЛС

FI

07.01.07
13:06

[quote author=“ivokz”]
Някой би ли ми разяснил това в червеното отгоре пише айца тодолу пак яйца по 2 ? А яйцата не са ли за качване на тегло ? Нишщо не разбирам ПОМОЩ ПЛС

Няма такова нещо, че от яйцата се качва или сваля. Всичко е до количеството. Аз лично не можах да схвана кое точно не разбра от това, което е с червено написано.

07.01.07
13:26

ми .. 1. яйца + зеленчуци+мазнини
4. кисело мляко +ядки

какзи мазнини от де да зема ленено семе ? месо и пак амзнини и за каво месо зеленчуци и мазнини 2 пъти на едно ядене ? и от де да намеря извара то сиренето подобно ?
и отдолу доплънително о6те 4 яйца ? Някой не може ли предлойи вариант за режим който е пробвал и да е лесен и да ми го обясни с 2-3 думи ?

FI

07.01.07
13:32

[quote author=“ivokz”]ми .. 1. яйца + зеленчуци+мазнини
4. кисело мляко +ядки

какзи мазнини от де да зема ленено семе ? месо и пак амзнини и за каво месо зеленчуци и мазнини 2 пъти на едно ядене ? и от де да намеря извара то сиренето подобно ?
и отдолу доплънително о6те 4 яйца ? Някой не може ли предлойи вариант за режим който е пробвал и да е лесен и да ми го обясни с 2-3 думи ?

Извара, месо, яйца и ленено семе се купуват в супермаркетите. Под мазнини предполагам, че авторите имат предвид - храни богати на мазнини.

Тук има таблица с хранителните стойности:

http://spidersport.com/calories.php

Потърси в темите в този раздел има много примерни режими.

07.01.07
13:48

Ленено семе или олио от диетичния магазин.
Извара във всеки хранителен магазин трябва да има.
Ти хубаво четеш това меню, но наясно ли си какви количества ти трябват ?
1. Смята се калорийния баланс.
От получената стойност вадиш 500 калории, за да си на отрицателен калориен баланс.
2 Изчисляваш си необходимите белтъчини, въглехидрати и мазнини.
Белтъчините са ти от 2.2-2.5гр на кг. телесно тегло
Въглехидратите - по 1гр/кг. телесно тегло
Мазнините са ти останалото от калориите.
Това ти го написах, защото можеш да ядеш повече от колкото трябва по описания от теб метод и да се чудиш защо не отслабваш.

———
докато го напиша колежката ме изпревари  :lol:

Ето ти линк към един XLS калкулатор:
http://michaelandkendra.com/BMRCALC/Cut.xls

FI

07.01.07
13:53

[quote author=“emzo”]Ленено семе или олио от диетичния магазин.
Извара във всеки хранителен магазин трябва да има.
Ти хубаво четеш това меню, но наясно ли си какви количества ти трябват ?
1. Смята се калорийния баланс.
От получената стойност вадиш 500 калории, за да си на отрицателен калориен баланс.
2 Изчисляваш си необходимите белтъчини, въглехидрати и мазнини.
Белтъчините са ти от 2.2-2.5гр на кг. телесно тегло
Въглехидратите - по 1гр/кг. телесно тегло
Мазнините са ти останалото от калориите.
Това ти го написах, защото можеш да ядеш повече от колкото трябва по описания от теб метод и да се чудиш защо не отслабваш.

———
докато го напиша колежката ме изпревари  :lol:

Ето ти линк към един XLS калкулатор:
http://michaelandkendra.com/BMRCALC/Cut.xls

Колега :wink: пак извади супер готин калкулатор. :wink:  :wink:  :wink:

07.01.07
14:34

hihihi ся не мога разбера ... какво смяташе ... Искам да напрая режима  ти ми дай идея какво да ям не съм наясно и не искам да объркам нещо ... и да се оакже че не правя нищо сорри малко нахално е ама плс хелп

13.05.14
20:06

започнах ВМ НВД , обаче по едно време мозъкът ми отказва ... мога ли с тази диета да приемам и Глюкоза и в какви стойности

18.05.14
23:59

казано от am am на 13.05.14, 20:06:

започнах ВМ НВД , обаче по едно време мозъкът ми отказва ... мога ли с тази диета да приемам и Глюкоза и в какви стойности

Нормално е докато минеш в кетоза да се чувстваш некомфортно. Просто трябва да се изтрае седмица-две така, после ще се чувстваш по-добре от всякога : )

19.05.14
00:03

казано от am am на 13.05.14, 20:06:

Защо глюкоза? Можеш просто да ядеш въглехидрати. Дори на ВМНВД са позволени.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1