Въпрос

06.01.07
19:59

Имам следният въпрос . Скоро почвам НВД .. искам да поизчистя малко подкожни мазнини .. От осн. ми предиод имам останали около 500 гр. протеин, аминокиселини . Днес си взех течен л-карнитин и трикреатин малат . Въпросът ми е дали мога да ги комбинирам по някакъв начин тези добавки, като се има в предвид че искам да свалям ? Примерно л-карнитин и креатин , или л-карнитин и протеин . Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 16:30.

06.01.07
20:25

Протеина и аминок(най вече бцаа) са почти неизменна част от нвд-то ;)
Се пак като приемаш малко въглехидрати  трябва да компенсираш малка част от енергията с протеин (колкото по чист толко по добре ) и някакви мазнини (омега 3-6-9, ЕФА и др ги забравих :) )

06.01.07
21:41

Мога ли да пия протеин, л-карнитин и креатин едновременно ?

06.01.07
22:13

Всичко може , въпроса е дали е правилно  :D .
По добре според мен пий креатин + протеин+аминок , а когато чистиш си пий л-карнетин .  А ако нямаш енергия и се чувстваш отпаднал а пък и не искаш да трупаш мн мазнини зимата можеш и карнетина да включиш . Ти си прецени ...

07.01.07
11:27

Добре, но по колко лажици на ден е най-добре да пия л-карнитин в тренировъчните/нетренировъчните дни . Също така креатина ми казаха, че не е нужно да се прави зареждаща доза, вие какво ще кажете .

07.01.07
12:10

Не е задължително а е препоръчително ..
Л-карнетин не ти трябва сега пий го лятото .
Я си кажи данните години/кг/височина/стаж в залата ?

07.01.07
13:49

16 години/56 кг/173 см/ 8-9 месеца .

FI

07.01.07
14:04

[quote author=“cafu”]16 години/56 кг/173 см/ 8-9 месеца .

Пич за пореден път ще ти кажа, че ще се съсипеш от глупост. Разбери, че ти нямаш какво да чистиш при тези кг на този ръст, още повече пък на 16 години. Не си тормози повече организма с глупости, защото това може да ти увреди здравето, теб сега сигурно не ти пука, ама от толкова рано със сериозни диети... Незнам като станеш на 25-30-40 какво ще правиш. :?  :roll:

07.01.07
14:10

[quote author=“fitday”][quote author=“cafu”]16 години/56 кг/173 см/ 8-9 месеца .

Пич за пореден път ще ти кажа, че ще се съсипеш от глупост. Разбери, че ти нямаш какво да чистиш при тези кг на този ръст, още повече пък на 16 години. Не си тормози повече организма с глупости, защото това може да ти увреди здравето, теб сега сигурно не ти пука, ама от толкова рано със сериозни диети... Незнам като станеш на 25-30-40 какво ще правиш. :?  :roll:

Ставаме двама ! И аз му казах същото. Да не споменавам, че ме разпитва и за забранени медикаменти !!!!

07.01.07
16:40

Божееее  вместо да разпитва как да качи некое кило той пита как да сваля!
Пичаго стегни се и почвай да качваш! Сега сигурно приличаш на “тапициран скелет” (не се убиждаи) но на тея килограми и височина едва ли има какво да чистиш ... Сега отивай на масата и да не си станал преди да се е изпразнил хладилника!

07.01.07
18:41

аве хора вие сте болни мозъци (с извинение) .. има си всякакви хора и на всеки структурата е различна .. пратете си е-майл да ви пратя пик на корема ми .. вообще не изглежда стегнат ..  далече съм от понятието “тапициран скелет” . Вие мислите, че ако не виждах че имам мазнини по мен щях да искам да чистя ? да не би да ме мислите за анорексик ? ако е така далече сте от истината . само за пояснение ще кажа, че до преди 4 години някаде ходих на диетолози и ми бяха предписали диета против затлъстяване . бях още малък, и както се сещате не издържах дълго все пак свалих някое килце . просто наднорменото тегло ми е било проблем цял живот . преди 2 години започнах една диета която беше грешка но.. направо кетонна диета си беше .. както и да е свалих към 12-13 кг за 4-5 месеца, но всичко ми се отпусна .. получих стрии от прекомерното отслабване .. и от 8-9 месеца ходя на фитнес и гледам да се стегна максимално .. правя си кардио, но до сега не съм предприемал диети .. все пак виждам че още имам мазнини които не съм изчистил ( по корема,дупето,паласките) и което се стремя да направя чрез тези добавки и чрез НВД . Ето разкрих си душата пред вас, сега ще ми кажете че не съм прав ли ?!

07.01.07
21:35

Добре ... Но замислял ли си се да качиш повечко мускулна маса преди да чистиш? Качи повече маса и тогава чисти , просто иначе няма смисъл , наблегни на качването сега а лятото мисли за отслабване .
То за това се казва че повече от 1.5 кг на седмица не е хубаво да се сваля , защото стават такива лоши работи ... 
Немога да разбера как при тея килограми и височина може да имаш толкова мн мазнини по корема колкото казваш ...  За това качи мускул пък лятото едно хубаво нвд+тренировки и коремчето ще изчезне ;) .
Това е моята препоръка , от тук натам немога да направя нищо повече освен да пиша напразно ...

07.01.07
22:02

Ами добре бе човек, ти разбираш ли че сега ако бласкам за маса тва значи да си омазня още повече от колкото съм .. идеята ми е да сваля сега до лятото излишните мазнини .. което няма да е лесно .. и затова се нуждая от повече време .. след което лятото да орелефявам и чак когато изчистя излишните мазнини да почна да си качвам чисто .. което ще стане може би септември месец .. сега идеята ми е колкото мога по-бързо да се оттърва от излишните мазнини че просто не мога да се трая .

FI

07.01.07
22:45

[quote author=“cafu”]Ами добре бе човек, ти разбираш ли че сега ако бласкам за маса тва значи да си омазня още повече от колкото съм .. идеята ми е да сваля сега до лятото излишните мазнини .. което няма да е лесно .. и затова се нуждая от повече време .. след което лятото да орелефявам и чак когато изчистя излишните мазнини да почна да си качвам чисто .. което ще стане може би септември месец .. сега идеята ми е колкото мога по-бързо да се оттърва от излишните мазнини че просто не мога да се трая .

На мен ми е много интересно ти какво очакваш да се появи отдолу - плочките на Рони Колман ли? Представям си те каква си щека и незнам какво чакаш да изкараш като релеф като ти си само кокал. И моля те не ми обяснявай как при 56 кг на 173 см имаш много мускули и просто ги покриват мазнините. Аз съм 54 кг на 162 см и повярвай ми знам какво е. Трябва първо да направиш мускулатура и тогава да чистиш мазнини. Хващай се здраво да качваш, но чисто, а не с някакви глупости и не след лятото, а сега. При положение, че толкова малко ядеш (писал си го в други теми) няма начин да направиш мускули, а от това произлиза, че няма как да стане да си видиш така мечтания релеф.

07.01.07
23:21

виж сега ти си момиче/жена , има огромна разлика между мен и теб .. + това тия бабини истории да стана свиня и след това да чакам да чистя за релеф недей да ми ги разправяш :) аз съм бил на лагер със спортисти ( гребци,борци,футболисти )  и знам как тренират .. не искам да стана 4x4 и тогава да се сетя да чистя .. дори след като изчистя да нямам плочки ( в което силно се съмнявам, при положение че сега с мазнините се очертават горе доло добре ), когато се изчистя напълно ще почна да качвам чисто , аз лично не виждам къде е проблема да се изчистя и след това да почна бавно и постепенно да качвам ММ чисто ?

07.01.07
23:45

Хора! Човека си е решил ,колкото и да се мъчихме да го разубедим от тази глупост която е намислил явно не успяхме .
Пичаго неможем да те накараме на сила да правиш това което ти казваме но се надявам поне малка част от това което изписахме да ти е влязла в главата и да не правиш глупости ! Успокои се изпий 1 компот и помисли малко над всички тея работи които изписахме и се надявам да преосмислиш та работа с ослабването и да я отложиш с няколко месеца .
Това от мен , считам каузата за загубена ...

FI

08.01.07
13:55

[quote author=“cafu”]виж сега ти си момиче/жена , има огромна разлика между мен и теб .. + това тия бабини истории да стана свиня и след това да чакам да чистя за релеф недей да ми ги разправяш :) аз съм бил на лагер със спортисти ( гребци,борци,футболисти )  и знам как тренират .. не искам да стана 4x4 и тогава да се сетя да чистя .. дори след като изчистя да нямам плочки ( в което силно се съмнявам, при положение че сега с мазнините се очертават горе доло добре ), когато се изчистя напълно ще почна да качвам чисто , аз лично не виждам къде е проблема да се изчистя и след това да почна бавно и постепенно да качвам ММ чисто ?

Я ти ми разясни каква точно е разликата в качването на мускулна маса сега и след една година, че немога да се сетя. Не е нужно да се правиш на свиня, нито на 4х4 ако го правиш разумно и качваш чисто. При положение, че и сега ти се очертават плочките, какъв ти е проблема?

Прави каквото искаш, тялото си е твое, ама на мен ако 10 човека ми рязправят, че греша щях поне малко да се замисля. :roll:  :roll:  :roll:

09.01.07
15:24

Разликата е че, ако почна да качвам сега ММ “чисто” .. тластинките ще си останат, няма да излетят във въздуха ..  а както казах аз искам по-скоро да се оттърва от тях .

Офф: Както и да е, благодаря ви за помощтта и за полезните съвети, които ще ги използвам но не му е сега времето . Вече почнах Л-карнитина,като го изпия почвам цикъл за сила с креатин и след това ще си дигам чисто ..

09.01.07
20:29

Имам 1 приятел дето е 175 и е 58 кила и е като щека даже е толко слаб ,че има дупка между гърдите направо си е скелет !Такаче много ми е чудно ако имаш мазнини то какви мускули имаш ...

09.01.07
22:44

Тази така наречена дупка е вероятно от прекарана болест като малък - рахит . И с риск да се повторя, отново ще кажа - различни хора - различни структури ..

11.01.07
18:37

[quote author=“cafu”]Тази така наречена дупка е вероятно от прекарана болест като малък - рахит . И с риск да се повторя, отново ще кажа - различни хора - различни структури ..

Всъщност е от изкривяване на гръбначния стълб а при тея килограми личи много ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1