Хранителните добавки и Стомашните проблеми!!!

07.01.07
23:04

Здравейте! В началото на миналата година направих два цикъла с добавки! Първият беше с креатин+глутамин+протеини а след това L-карнитинче за изчистване! Някъде в промеждутъка вкарах и малко Трибулус. Това продължи около 2-3 месеца! Та всичко беше ОК но след известно време започнаха оплакванията! Тръгнах по доктори(голяма грешка от моя страна) та накрая се стигна до съмнения за язва и ми правиха гастроскопия(ровят ти с тръба в корема)! Естествено оказа се че нямам язва но стомашните проблеми ме съпътстваха около 2-3 месеца. Докторите заключеха че това е от добавките които съм вземал! Раздразнили са ми стомаха. Шибнаха ми диагноза хроничен гастрит и ходи се оправяй! Майката ми се е...а докато се излекувам!
Та въпроса ми е следния: сега пак си тренирам но не взимам нищо! Естествено не съм удовлетворен защото всеки знае ефекта от добавките! Според вас дали наистина Те са причината или е било някакво лошо съвпадение! Има ли добавки които мога да вземам без въобще да се притеснявам за стомаха си? Когато попитах в магазина ми казаха че всички са безвредни за стомаха ама нали трябва да ги продават! Моля за компетентно мнение!  ПОЗДРАВИ

KO

08.01.07
00:05

Какъв протеин си вземал?

EM

08.01.07
13:49

от опит ти казвам, че добавките са едно страхотно оправдание за накъдърните лекари. аз за каквото и да съм ходил на лекар, още като се съблека и следва въпросът “ти май спортуваш, добавки пиеш ли?” Направиш ли грешката да кажеш да прегледът приключва, защото според лекаря като спреш да ги взимаш и до някълко месеца ще си ок. Вообще общопрактикуващите лекари не гледат с добро око на нашия спорт, така че аз ви съветвам ако имате съмнения че някоя добавка реагира погрешно с друг медикамент, най добре отидете на спортен лекар. Пред останалите си мълчете какво вземате.
По твоя въпрос, от креатина /монохидрат/ можеш да имаш стомашни проблеми, но ако скоро след това ядеш, от кофти протени с повечко въглехидрати може да имаш газове и киселини, но не и след като си им спрял приема, така че ме съмнява да има нещо общо.

KO

08.01.07
14:12

Това нещо медицината е една голяма простотия! Никога температура не ми е минавала от фервекс, никога главобол или зъбобол не ми е минавал от аналгин или беналгин, никога сироп за кашлица не ми е помагал. И също и два пъти личния лекар ми постави грешна диагноза! За какво да говорим просто. Не се доверявайте на лекарите щом става дума за здраве! :wink:  :D

08.01.07
19:12

Благодаря за мненията ви!
Сега мисля да заложа на нещо за малко повечко сила! Освен комбинацията от Креатин+глутамин и другите амино за въстановяване има ли друга формула която мога да изпробвам?

П.П. Относно добавките които вземах бяха на Мусаши а протеинът на Дж.К.Нутришън мисля че беше!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1